Šumarstvo Šumarski traktori, vitla itd, umijeće potrajnog gospodarenja šumama, kao i ostalim ekosustavima i resursima vezanim uz šumu |
![]() |
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() Član foruma od: 07.04.2011
![]() |
![]()
neznam dali bi to išlo tu, a ako ne prebacite me...
sada me zanima koje peći imate prakticirate, znam za slavonu pa me zanima dali to šta valja, ima ko kako je zadovoljan... al me zanimaju i sve druge koje koristite... te za centralno koje su dobre |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aktivni Član
![]() ![]() ![]() Član foruma od: 30.08.2009
![]() |
![]()
mi ovo koristimo
http://www.senko.hr/C-30_2070_P.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Polako se zagrijava
![]() Član foruma od: 15.03.2011
![]() |
![]()
sve ti zavisi šta griješ koliko griješ gdje živiš po meni jedina prednost centralnih peči je da možeš deblje cijepati i nemaš drva ni smeča po kuči sve je u kotlovnici:rolfer:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 09.10.2010
![]() |
![]()
Ja koristim ovu i super zadovoljan CENTROMETAL
http://centralno.grijanje-rijeka.inf...e-na-drva.html
![]() |
#5 | |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 07.12.2010
![]() |
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |||
Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() Član foruma od: 07.04.2011
![]() |
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
EDIT savoris nemoj pisati 3 poruke zaredom , imaš opciju EDIT pa je koristi Posljednje uređivanje od savoris : 12-04-11 at 00:29 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 15.03.2010
![]() ![]() ![]() |
![]()
Centrometal također kod mene, grije oko 170m2. Peć je mislim 35kw ima jako veliko ložište, strpam tačku drva unutra i onda mir barem 4 sata, ako nije jako hladno odna i 6h...
![]() |
#8 |
Aktivni Član
![]() ![]() ![]() Član foruma od: 30.03.2010
![]() |
![]()
Ja grijem čitav kat s ovakivim kaminom http://www.helios.com.ba/kamini.htm, prvi po redu. Kad se razgori možeš bez po brige da bacaš panjeve jer ložište je veliko i ulazna vrata su dosta velika pa nema problema s ubacivanjem većih komada drveća
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Polako se zagrijava
![]() Član foruma od: 15.03.2011
![]() |
![]()
ja grijem 200 kvadrata imam centrometal 35 kilovata trošim 40m drva ako ti imaš 100m2 onda ti je dosta 20m drva a za svaki slučaj pripremi 30m
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 27.09.2007
![]() |
![]()
Ja grijem cca 200kvadrata stana sa:
Kamin is Bauhausa(neki češki) 4ili5kw to na katu. Kamin is Bauhausa(njemački) 5ili6kw u prizemlju.(Ovaj je puno bolji od češkog al i duplo skupli) K tome imam i štadlericu "feroterm" koja ima ako se ne varam 35 000 kalorija (mislim da sam nekad tak nekaj pročital na pločici) ona radi večinom samo navečer ili ak je fest zima, i njom grijem toplu vodu! Onda je u radioni peč "samogradnja" (neki bojler stari) Pri kleti šporet "plamen" I naravno još mala pečička za meso vuditi:mrgreen: Kroz sve to skupa prejde cca 30-40m "dobrih" drva. Nekad je bila štadlerica na ložu i ona je pocicala cca 2 rezervara od 1600l kroz cijelu godinu (topla voda) možda i malo više ne sječam se toga dobro (i neču se sječat)8) EEE sad sad bi ja ta dva kamina koje imam zamjenil za ove koji griju odmah i centralno (centrometal ili senko) koliki je to posel da se to prikopča na postoječu instalaciju u kuči? Štadlerica ostaje? Di bu se grijala topla voda? Dal "kamin" zagrije kotal u štadlerici ili samo ovaj mali koji ima u sebi? Ima još pitanja al to je to za početak!
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Začetnik teme | Forum | Odgovora | Posljednja poruka |
Kalači drva | zoki | umarstvo | 3561 | 15-03-18 15:58 |
banzek za piljenje drva | stjepan168 | Ostali priklju?ci | 154 | 09-01-18 10:21 |
Svojstva drva | gpugelni | umarstvo | 26 | 19-03-13 10:46 |
K:Drva za ogrijev hitno | Loncin | Potranja | 0 | 18-03-13 13:39 |