Ostale grane poljoprivrede Ostale grane poljoprivrede koje nisu obuhvaćene postojećim kategorijama. |
![]() |
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Početnik
Član foruma od: 29.10.2016
![]() |
![]()
Drage kolege pčelari, potreban mi je vaš savjet. Sa timom programera započeo sam kreiranje aplikacije koja bi pčelarima olakšala rad sa košnicama. Ako imate malo vremena, molim vas da pročitate moj prijedlog i napišite šta mislite o tome (slobodno budite iskreni).
Aplikacija će omogućiti pčelarima lakšu evidenciju po košnicama, a cilj evidencije je da uštedimo vrijeme i povećamo prinose. Takođe, putem naše aplikacije pratiće se genetika rojeva (koja matica daje bolja društva), koristeći podatke iz tih evidencija. Skraćeno, aplikacija bi sadržavala sljedeće: - evidenciju prinosa po košnici (uz napomene), - praćenje genetike rojeva, - mapiranje lokacija na kojima se nalaze košnice (samo za vašu evidenciju). Svaku košnicu ćete moći označiti kodom, kojeg ćete skenirati svojim telefonom, a potom će aplikacija automatski otvoriti evidenciju za tu košnicu. Interesuje me, šta vi mislite o tome i da li vi imate dodatne prijedloge? Šta bi naša aplikacija još mogla da sadrži kako bi vam olakšala rad? Ukoliko želite dobiti aplikaciju na besplatno testno korišćenje (kada bude gotova), ostavite svoj e-mail na ovom linku: https://goo.gl/p0Llhx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 13.05.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ma sve pet , ako kak mislite to prezetirati medvjedima ?..i gdej budu oni punili sparhphone ?
![]() |
#3 |
Polako se zagrijava
![]() Član foruma od: 13.12.2015
![]() |
![]()
Nema koristi od tih vaših aplikacija....
Prvi i največi problem je kaj kod rada s pčelama ruke su pune propolisa i voska, meda i svi ti pametni telefoni postanu nefunkcionalni... Pravi pčelar netreba evidenciju on to zna i mora znati i bez tih podataka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Regularni Član
![]() ![]() Član foruma od: 17.09.2012
![]() |
![]()
da slazem se kolegom,koristenje moba oko pcela je gotovo nemoguce,
ja se u nuzdi javljam nosom jer dok skinem rukavice vec prestane zvonit mozda na až kosnicama i da ali na lr-u ako su na otvorenom nema sanse |
![]() |
![]() |
![]() |
Oznake |
aplikacija, košnice, olakšavanje, pčelarstvo, pomoć |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|