Radovi u vinogradu Od odabira loznih cijepova, preko zaštite i prihrane do berbe |
![]() |
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Polako se zagrijava
Član foruma od: 02.02.2007
![]() |
![]()
vinogradar - kavi su to kolčići u mladom vinogradu? neke letvice ili nešto drugo? gdje si ih nabavio i pošto?
na svim tvojim slikama vinograd izgeda čist kao da ga svaki tjedan kopaš ( frezaš, kultiviraš-šta li već) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Regularni Član
![]() ![]() Član foruma od: 28.04.2008
![]() |
![]()
to su drveni stupci služe najviše da mu taj stroj može radit s pipalicom i da čokot ravno izraste. a imaju ih preprodavci koji ih prodaju ili na nekoj pilani al neka Vinogradar ipak kaže svoje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aktivni Član
![]() ![]() ![]() Član foruma od: 27.02.2007
![]() |
![]()
Kolčiće sam dao pilit na pilanu od trupaca hrasta 160 cm 3x3 ali zna biti po pilanama za kupit po 2-3 kn
![]() |
#14 |
Aktivni Član
![]() ![]() ![]() Član foruma od: 12.07.2007
![]() |
![]()
Ja sam za svoj sada novi nasad nabavio pocnčane kolčiće u L 0.8lim,,2.10kn po komadu,,,,
svaka čast drvu ali ovo je vječno
![]() |
#15 |
Aktivni Član
![]() ![]() ![]() Član foruma od: 27.02.2007
![]() |
![]()
Mene ovo nije koštalo ništa osim goriva za motorku i traktor....a kolčići 5 godina izdrže a više mi ni netrebaju trs se više nemože savinut a dosta je debel da drži grožđe,,,ali je zavezan za prvu žicu i to ga drži...
![]() |
#16 |
Regularni Član
![]() Član foruma od: 19.05.2008
![]() |
![]()
ja takoder imam drvene kolcice u vinogradu i jeftino sam ih nabavio, 1 kn+pdv, hrast, 130x3x3 cm, ok su i traju. ja sam isto gledo te pocincane al dosta je to skupo a i mislim da su pretanki pa se ne moze kvalitetno trs vezati za njih i kasnije kada loza prede 2-3 godine trs u biti drzi taj stupic a ne on lozu sto ipak nije slucaj sa drvenim kolicicima koji su ipak punog profila i 3x3 cm su sto je dovoljno. i da, ljepse se veze loza i ravnije ispada trs.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Regularni Član
![]() |
![]()
Bio sam ubeđen da nije tako strašno ali jako loša procjena i nije prvi put na tom mjesto.
![]() ![]() ![]() ![]() i jedva ga izvukli i to u rikverc od naprijed deutz-fahr 90 ks nije mogao priči. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 21.02.2007
![]() ![]() |
![]()
Pazi, na traktoru nemas gume za rad u polju, vec gume namijenjene za rad na tvrdim terenima (razna gradilista, asfaltne podloge i slicno) Da su na njemu "poljoprivredne" gume, dubokog profila, jos bi on i izasao tj, ne bi ni zapao samo tako, posto taj traktor ima snage da to izvuce...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Regularni Član
![]() |
![]()
joj nemoj mi o tome ništa pričat, gume tog profila i u toj dimenziji se nemogu naći u hr. original michelin koje isto nisu baš nekog profila dubokog ali bolje od ovih dođu 7000 kn jedna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 21.02.2007
![]() ![]() |
![]()
Onda ne znam sto bih rekao... MIJENJAJTE FELGE ;)
Stavi iza felge i gume sa ZMAJ 142 kombajna, i ako onda zapadnes, zapali traktor i idi u birtiju pit ;) 8) 7000KN/komad je pretjerano... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Začetnik teme | Forum | Odgovora | Posljednja poruka |
Vinogradarski stubovi, armatura, kalupi. | hrvoje.crnjak | Radovi u vinogradu | 70 | 19-03-17 14:10 |
moj strojevi | stjepan | Predstavite se | 56 | 06-03-16 21:34 |
strojevi u povrtlarstvu | ivanz | Povrtlarstvo | 0 | 22-04-11 12:17 |
Povrtlarski strojevi | ZG VRTLAR | Povrtlarstvo | 42 | 02-07-10 22:04 |
STROJEVI U PROMETU | skladistar | Svatara | 12 | 25-02-09 21:48 |