![]() |
#1 |
Početnik
Član foruma od: 15.09.2011
![]() |
![]()
Imam masseya 3060 trebao bi da mijenjam ulje u hidraulici,,a ne znam koje ulje da koristim,,pa bi vas zamolio za pomoc, , i pri mijenjanju filtera za hidrauliku treba li obracati paznju na nesto odredjeno,,hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aktivni Član
![]() ![]() Član foruma od: 13.03.2009
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 09.02.2007
![]() |
![]()
pozdrav svima
u sljedecih par dana idem pogledati jedan MF 3060 90.god. pa me zanima na sto moram pogldati da se nebim zeznuo navodno ima oko 9500r/h i mjenjac 16-16 i tip kaze da je 90ks 4 cilindra bez turba blokada prednje i zadnjeg difrencijala elektricna 4 izlaza hidraulike nema klimu i nema kompresor hidraulicne kočnice za prikolicu.... koje su najvece mane tog tipa traktora.....??? Posljednje uređivanje od ŠANANA : 14-02-13 at 16:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 03.09.2007
![]() ![]() |
![]()
prolistaj malo ovu temu: http://www.poljoprivredni-forum.com/...=16640&page=54
inace, 3060 ima 80ks, a najveca mana su im godine i puno radnih sati.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 06.07.2008
![]() |
![]()
slažem se s tiborom.
i da 80 ks je i za taj mjenjač je preslabašan motor. dok je hladan sam sebi je pretežak, a dok se zagrije ide, ali da mu je turbo tj 86ks bio bi zvijer. a ostalo prečitaj temu o seriji 30xx i sve ti bude jasno na kaj obratiti pažnju treba. sretno :D
![]() |
#6 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 01.03.2008
![]() ![]() ![]() |
![]()
Struja zna raditi probleme. Sa tim radnim satima večina elektroventila je za izmjenu, a ima ih dosta. Obavezno redovita izmjena ulja i filtera hidraulike jer i najmanja trunčica nečega zaglavi u ventilu i onda više ne radi kak se spada. Motori su nepoderivi praktično. Moj ima 8500 h (na papiru) u što ne vjerujem jer kod mene je 6 godina i napravio sam 3500 sati a dovezen je iz francuske i da je tamo netko na njemu u 16 godina napravio samo 5000 sati ne vjerujem ni pod razno. Radi još odlično, pali i ne gubi snagu, troši cca litru ulja na 15 rali oranja, što za 22 godine i nije puno. Da, model 3065
![]() |
#7 |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 03.09.2007
![]() ![]() |
![]()
kikic se slozio samnom ali ja se nemogu sloziti s njim.
imao sam 3050 - 70ks i on je bio malo slab za svoju tezinu. pomalo lijen i trom. sada u berbi kukuruza je pored kuce prolazio 3060 sa nekom mozda 8tonkom. koliko sam mogao vidjeti i cuti, tih 10ks vise, u usporedbi s mojim starim je bas to sto mu treba. vjerujem da je tu odnos snaga/tezina dosta dobar i da bi to trebao biti jedan jako zahvalan traktorcic ;) naravno, uz uvijet da nije los, izganjan i neodrzavan. obavezno pitaj gazdu, ako ces imati dosta transporta i sa vecim teretima, kako se ponasao u brdu i s kojim teretom. premali je izbor brzina na tom mjenjacu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Uvaženi Član
![]() |
![]() Citiraj:
hvala..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Uvaženi Član
![]() |
![]() Citiraj:
zakljucak ... jako skupi rezervni dijelovi, jako skupi servisi ulja filtri lako kvarljiv... neznam dali uopce idem pogledati taj traktor.... :? :? :? :? :? oci su mi več kockaste idem gledati kapke |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Uvaženi Član
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Član foruma od: 06.07.2008
![]() |
![]() Citiraj:
na hladno brzinu po brzinu moraš brojit dok ne dođeš do 4, a na četvrtoj uz neki teret ima jako teških problema motor. 32x32 je sasvim drukčija prića od ove 16x16. susjed ima 3060 i 16x16 i traktor kad se zaleti je brz, tj bržiji od ove 32x32, ali gledam zakači prikolicu gnoja sad u hladno vrijeme, i u 4 ga ni ne stavi dok se ne zagrije, jer jednostavno motor galami, ali i muči se. i jako jako slabo može ubrzati. ja sam radio generalku na njegvom traktoru i motor tjera 3 metra rotodrljaču bez greške, ali na pogonima je banana. velika prednost 32x32 mjenjač je to jer je motor dosta rasterečen.
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Začetnik teme | Forum | Odgovora | Posljednja poruka |
Massey Ferguson | mario | Massey Ferguson | 2767 | 08-04-18 18:23 |
Massey Ferguson 595 | zdrmedo | Massey Ferguson | 112 | 04-02-18 12:02 |
Massey Ferguson FE 35 | mf 35 | Massey Ferguson | 100 | 12-11-17 20:56 |