• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
  • Molim članove da na ovoj dole temi komuniciraju o pomoći postradalima od potresa na Banovini.
    Naglasak je na pomoći selskim gospodarstvima, jer njih se obično zaboravi u ovakvim tragedijama.
    LINK NA TEMU

Agrometeorološka prognoza

Agrometeorološka prognoza državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza za 25.01.2021-28.01.2021

NAPOMENA: Datum može odstupati od trenutnog, no DHMZ nam tako daje podatke i bez obzira na prikazani datum uvijek se učitavaju najnoviji podaci kao i na njihovim stranicama.

Regija: Istočna Hrvatska

Očekuje se pretežno oblačno vrijeme uz povremeno slabu kišu ili snijeg. Početkom razdoblja puhat će slab do umjeren, u istočnom dijelu Slavonije na udare i jak jugozapadni vjetar koji će sredinom razdoblja okrenuti na slab do umjeren, na udare i jak sjeverozapadni vjetar. Krajem razdoblja vjetar slab do umjeren jugozapadni. Minimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u rasponu od -6°C do -1°C, a maksimalne od 4°C do 8°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 45%, a maksimalna oko 95%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 2°C do 4°C. Očekivane temperaturne sume bit će ispod prosjeka za ovo razdoblje.

Regija: Središnja i sjeverozapadna Hrvatska

Očekuje se pretežno oblačno vrijeme uz povremeno slabu kišu ili snijeg. Vjetar slab do umjeren promjenjivog smjera. Minimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u rasponu od -5°C do -0°C, a maksimalne od 4°C do 8°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 40%, a maksimalna do 100%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 2°C do 4°C. Očekivane temperaturne sume bit će ispod prosjeka za ovo razdoblje.

Regija: Lika i Gorski kotar

Početkom razdoblja pretežno oblačno uz kišu i snijeg. U drugoj polovini razdoblja mjestimice može pasti malo kiše ili snijega. Početkom razdoblja puhat će slab do umjeren, na višim nadmorskim visnama na udare i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a sredinom i krajem razdoblja slab do umjeren, na višim nadmorskim visinama na udare i jak južni i jugozapadni vjetar. Minimalne vrijednosti temperature zraka početkom i krajem razdoblja očekuju se u rasponu od -9°C do -4°C, a sredinom razdoblja mogle bi se spuštati do -12°C u Gorskom kotaru te do -16°C u Lici. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka bit će u granicama od 1°C do 6°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 45%, a maksimalna do 100%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 0°C do 2°C. Očekivane temperaturne sume bit će ispod prosjeka za ovo razdoblje.

Regija: Istra i Hrvatsko promorje

Početkom razdoblja pretežno oblačno uz kišu koja u Istri može biti obilnija, a mjestimice i prijeći u susnježicu ili snijeg. Sredinom razdoblja oborina se ne očekuje, a krajem razdoblja mjestimice je moguća slaba kiša . Umjereno do jako jugo početkom razdoblja će okrenuti na umjeren do jak sjeverozapadni vjetar i buru koja će sredinom razdoblja oslabiti. Minimalne vrijednosti temperature zraka na otocima očekuju se u rasponu od 0°C do 5°C, duž obale od -3°C do 2°C, a u unutrašnjosti Istre od -7°C do -2°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka bit će u rasponu od 6°C do 11°C. Maksimalna relativna vlaga zraka oko 95%, a minimalna oko 35%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm na otocima i uz obalu očekuje se u granicama od 6°C do 9°C, a u unutrašnjosti Istre od 2°C do 4°C. Očekivane temperaturne sume bit će znatno ispod prosjeka za ovo razdoblje.

Regija: Dalmacija

Početkom razdoblja pretežno oblačno uz kišu, a u unutrašnjosti Dalmacije i snijeg. Sredinom i krajem razdoblja mjestimice je moguća slaba kiša. Umjereno do jako jugo početkom razdoblja će okrenuti na umjeren do jak sjeverozapadni vjetar i buru koja će sredinom razdoblja oslabiti, a krajem razdoblja okrenuti na umjereno jugo. Minimalne vrijednosti temperature zraka na otocima i uz obalu očekuju se u rasponu od -1°C do 4°C, a u unutrašnjosti Dalmacije od -7°C do -2°C (u drugoj polovini razdoblja mogle bi se spustiti i do -10°C). Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka duž obale i na otocima bit će u rasponu od 7°C do 12°C, a u unutrašnjosti Dalmacije od 2°C do 7°C. Maksimalna relativna vlaga zraka oko 95%, a minimalna oko 40%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm na otocima i uz obalu očekuje se u rasponu od 6°C do 9°C, a u unutrašnjosti Dalmacije od 1°C do 3°C. Očekivane temperaturne sume bit će znatno ispod prosjeka za ovo razdoblje.

Najnoviji postovi

Statistika foruma

Teme
12,213
Poruka
795,009
Članovi
9,127
Najnoviji član
baricf
Na vrh