• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Agrometeorološka prognoza

Agrometeorološka prognoza državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza za 26.10.2020-29.10.2020

NAPOMENA: Datum može odstupati od trenutnog, no DHMZ nam tako daje podatke i bez obzira na prikazani datum uvijek se učitavaju najnoviji podaci kao i na njihovim stranicama.

Regija: Istočna Hrvatska

Očekuje se nastavak iznadprosječno toplog vrijemena. U prvoj polovini razdoblja pretežno sunčano. Krajem razdoblja očekuje se kiša, a sredinom razdoblja mjestimice je moguć poneki pljusak. U prvoj polovini razdoblja puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, a u drugom dijelu razdoblja vjetar uglavnom slab promjenjivog smjera. Ujutro je mjestimice moguća magla. Minimalna temperatura zraka očekuje se u rasponu od 6°C do 10°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka u prvom dijelu razdoblja bit će u rasponu od 20°C do 23°C. U drugoj polovini razdoblja temperatura zraka će malo pasti a maksimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u rasponu od 16°C do 19°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 50%, a maksimalna do 100%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 13°C u prvom dijelu do 15°C. Očekivane temperaturne sume bit će znatno iznad prosjeka za ovo razdoblje. Početkom i sredinom razdoblja prevladavat će povoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Regija: Središnja i sjeverozapadna Hrvatska

Promjenjivo. Kiša se očekuje sredinom i krajem razdoblja ali ne u većim količinama. U prvoj polovini razdoblja puhat će slab do umjeren, početkom razdoblja na udare mjestimice i jak jugoistočni i jugozapadni vjetar, a u drugom dijelu razdoblja vjetar uglavnom slab promjenjivog smjera. Ujutro je mjestimice moguća magla. I dalje iznadprosječno toplo. Minimalna temperatura zraka očekuje se u rasponu od 6°C do 10°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka u prvom dijelu razdoblja bit će u rasponu od 19°C do 22°C. U drugoj polovini razdoblja temperatura zraka će malo pasti a maksimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u rasponu od 16°C do 19°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 50%, a maksimalna do 100%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 13°C u prvom dijelu do 15°C. Očekivane temperaturne sume bit će znatno iznad prosjeka za ovo razdoblje. Uvjeti za obaljanje radova na otvorenom bit će najpovoljniji početkom razdoblja.

Regija: Lika i Gorski kotar

U Gorskom kotaru kiša se očekuje tijekom cijelog razdoblja ali ne u obilnim količinama, a u Lici uglavnom u prvoj polovini razdoblja. U prvoj polovini razdoblja puhat će umjeren do jak, na višim nadmorskim visinama na udare i olujan jugozapadni vjetar, a sredinom i krajem razdoblja vjetar uglavnom slab. I dalje iznadprosječno toplo. Minimalna temperatura zraka očekuje se u rasponu od 4°C do 9°C. Maksimalne vrijednosti temperature očekuju se u granicama od 13°C do 18°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 70% (u Lici 55%), a maksimalna do 100%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 10°C do 12°C. Očekivane temperaturne sume bit će znatno iznad prosjeka za ovo razdoblje. Uvjeti za obavljanje radova na otvorenom bit će najpovoljniji početkom drugog dijela razdoblja u Gorskome kotaru, a u Lici u drugom dijelu razdoblja.

Regija: Istra i Hrvatsko promorje

Promjenjivo. Kiša se očekuje u prvoj polovini razdoblja, a krajem razdoblja mjestimice je moguć pokoji pljusak ili slaba kiša. U prvoj polovini razdoblja puhat će umjereno do jako jugo, na otocima jako jugo s olujnim udarima koje će sredinom razdoblja okrenuti na slabu do umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar. Minimalne vrijednosti temperature zraka na otocima se očekuju u rasponu od 12°C do 16°C, duž obale od 9°C do 14°C, a u unutrašnjosti Istre od 5°C do 10°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka bit će u rasponu od 16°C do 20°C. Maksimalna relativna vlaga zraka oko 90%, a minimalna oko 70%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm na otocima i uz obalu očekuje se u granicama od 15°C do 17°C, a u unutrašnjosti Istre od 13°C do 15°C. Očekivane temperaturne sume bit će iznad prosjeka za ovo razdoblje. Uvjeti za obavljanje radova na otvorenom bit će povoljni u drugoj polovini. Preporuča se zaštita osjetljivog bilja od jakog vjetra u prvoj polovini razdoblja.

Regija: Dalmacija

Promjenjivo. U prvoj polovini razdoblja očekuje se kiša u manjim količinama u srednjem i južnom dijelu Dalmacije, a u sjevernom dijelu Dalmacije krajem prvog dijela razdoblja mogući su obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. U prvoj polovini razdoblja puhat će umjereno do jako jugo koje će sredinom razdoblja okrenuti na slabu do umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar. Minimalna temperatura zraka na otocima i uz obalu očekuje se u rasponu od 11°C do 16°C, a u unutrašnjosti Dalmacije od 6°C do 11°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u granicama od 16°C do 21°C. Maksimalna relativna vlaga zraka oko 95%, a minimalna oko 65% (u unutrašnjosti Dalmacije 50%). Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm na otocima i duž obale se očekuje u rasponu od 16°C do 18°C, a u unutrašnjosti Dalmacije od 13°C do 15°C. Očekivane temperaturne sume bit će iznad prosjeka za ovo razdoblje. Uvjeti za obavljanje radova na otvorenom bit će povoljni u drugom dijelu razdoblja. Preporuča se zaštita osjetljivog bilja od jakog vjetra u prvoj polovini razdoblja.

Najnoviji postovi

Statistika foruma

Teme
12,053
Poruka
782,454
Članovi
8,689
Najnoviji član
DKoso
Na vrh