• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Agrometeorološka prognoza

Agrometeorološka prognoza državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza za 12.04.2021-15.04.2021

NAPOMENA: Datum može odstupati od trenutnog, no DHMZ nam tako daje podatke i bez obzira na prikazani datum uvijek se učitavaju najnoviji podaci kao i na njihovim stranicama.

Regija: Istočna Hrvatska

Očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom koja krajem prvog dijela razdoblja mjestimice može prijeći u snijeg. Glavnina oborine očekuje se sredinom razdoblja. U drugom dijelu razdoblja moguć je mraz. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeverozapadni vjetar. Minimalne vrijednosti temperature zraka u prvom dijelu razdoblja očekuju se u rasponu od 2°C do 6°C, a u drugoj polovini razdoblja od -3°C do 1°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka početkom razdoblja bit će u granicama od 17°C do 21°C, a sredinom i krajem razdoblja u rasponu od 6°C do 11°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 40%, a maksimalna do 100%. Očekivane temperaturne sume bit će znatno ispod prosjeka za ovo razdoblje. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 7°C do 10°C. Preporuča se zaštita osjetljivog bilja od hladnoće kao i zatvaranje plastenika i staklenika sredinom i krajem razdoblja. Prevladavat će uglavnom nepovoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Regija: Središnja i sjeverozapadna Hrvatska

U prvom dijelu razdoblja očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom koja krajem prvog dijela razdoblja mjestimice može prijeći u snijeg. U drugom dijelu razdoblja moguća je slaba kiša, a mjestimice može pasti i malo snijega. Puhat će slab do umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U drugom dijelu razdoblja moguć je mraz. Minimalne vrijednosti temperature zraka u prvom dijelu razdoblja očekuju se u rasponu od 2°C do 6°C, a u drugoj polovini razdoblja od -4°C do 1°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka početkom razdoblja bit će u granicama od 14°C do 17°C, a sredinom i krajem razdoblja u rasponu od 6°C do 11°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 40%, a maksimalna do 100%. Očekivane temperaturne sume bit će znatno ispod prosjeka za ovo razdoblje. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 7°C do 10°C. Preporuča se zaštita osjetljivog bilja od hladnoće kao i zatvaranje plastenika i staklenika sredinom i krajem razdoblja. Prevladavat će uglavnom nepovoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Regija: Lika i Gorski kotar

U prvom dijelu razdoblja očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom. U drugom dijelu razdoblja moguća je slaba kiša, a mjestimice može pasti i malo snijega. Početkom razdoblja puhat će slab do umjeren, na udare i jak južni i jugozapadni vjetar, a sredinom i krajem razdoblja slab do umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Minimalne vrijednosti temperature zraka u početkom razdoblja očekuju se u rasponu od 1°C do 6°C, krajem prvog dijela razdoblja oko 0°C, a u drugoj polovini razdoblja od -9°C do -4°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka početkom razdoblja bit će u granicama od 11°C do 15°C, a sredinom i krajem razdoblja u rasponu od 3°C do 8°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 45%, a maksimalna do 100%. Očekivane temperaturne sume bit će znatno ispod prosjeka za ovo razdoblje. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 5°C do 7°C. Preporuča se zaštita osjetljivog bilja od hladnoće kao i zatvaranje plastenika i staklenika sredinom i krajem razdoblja. Prevladavat će uglavnom nepovoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Regija: Istra i Hrvatsko promorje

Promjenjivo. U prvoj polovini razdoblja očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom koja može biti obilna. U drugom dijelu razdoblja očekuje se više sunčanih razdoblja no postoji mogućnost za poneki pljusak. Početkom razdoblja puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar koji će krajem prvog dijela razdoblja okrenuti na umjerenu do jaku, na udare mjestimice i olujnu buru. Slabljenje vjetra očekuje se sredinom razdoblja. Minimalne vrijednosti temperature zraka početkom razdoblja očekuju se u rasponu od 8°C do 12°C, a sredinom i krajem razdoblja u granicama od 1°C do 6°C (u unutrašnjosti Istre od -1°C do 4°C). Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka bit će u rasponu od 9°C do 14°C. Maksimalna relativna vlaga zraka do 100%, a minimalna oko 30%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm na otocima i uz obalu očekuje se u granicama od 10°C do 12°C, a u unutrašnjosti Istre od 8°C do 10°C. Očekivane temperaturne sume bit će znatno ispod prosjeka za ovo razdoblje. Preporuča se zaštita osjetljivog bilja od jakog vjetra u prvom dijelu razdoblja. Uvjeti za obavljanje radova na otvorenom bit će povoljniji u drugom dijelu razdoblja.

Regija: Dalmacija

Promjenjivo. U prvoj polovini razdoblja očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom koja može biti obilna. U drugom dijelu razdoblja očekuje se više sunčanih razdoblja no postoji mogućnost za poneki pljusak. Početkom razdoblja puhat će umjereno do jako jugo, a sredinom i krajem razdoblja umjerena do jaka bura i sjeverozapadni vjetar. Minimalne vrijednosti temperature zraka početkom razdoblja očekuju se u rasponu od 9°C do 12°C (u kontinentalnom zaleđu Dalmacije od 4°C do 8°C), a sredinom i krajem razdoblja u granicama od 2°C do 7°C (u kontinentalnom zaleđu Dalmacije od -3°C do 2°C). Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka bit će u rasponu od 12°C do 17°C (u kontinentalnom zaleđu Dalmacije sredinom i krajem razdoblja od 8°C do 12°C). Maksimalna relativna vlaga zraka oko 95%, a minimalna oko 35%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm na otocima i uz obalu očekuje se u granicama od 12°C do 15°C, a u unutrašnjosti Istre od 9°C do 11°C. Očekivane temperaturne sume bit će znatno ispod prosjeka za ovo razdoblje. Preporuča se zaštita osjetljivog bilja od jakog vjetra u prvom dijelu razdoblja. Također, obratite pažnju na hladnoću u drugom dijelu razdoblja u kontinentalnom zaleđu Dalmacije. Uvjeti za obavljanje radova na otvorenom bit će povoljniji u drugom dijelu razdoblja.

Najnoviji postovi

Statistika foruma

Teme
12,411
Poruka
810,016
Članovi
9,642
Najnoviji član
Lukaa
Na vrh