• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Agrometeorološka prognoza

Agrometeorološka prognoza državnog hidrometeorološkog zavoda.

NAPOMENA: Datum može odstupati od trenutnog, no DHMZ nam tako daje podatke i bez obzira na prikazani datum uvijek se učitavaju najnoviji podaci kao i na njihovim stranicama.

Regija: Istočna Hrvatska

Početkom i sredinom razdoblja očekuje se pretežno sunčano, vruće i suho vrijeme. Krajem razdoblja mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Početkom i sredinom razdoblja puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar koji će krajem razdoblja okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Minimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u rasponu od 17°C do 21°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka početkom i sredinom razdoblja bit će u granicama od 34°C do 38°C. Krajem razdoblja temperatura zraka će malo pasti a maksimalne vrijednosti očekuju se od 28°C do 31°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 20%, a maksimalna oko 85%. Očekivane temperaturne sume bit će znatno iznad prosjeka za ovo razdoblje. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 29°C do 32°C. Preporuča se zaštita biljaka od biljnih bolesti i štetnika, kao i provjetravanje staja. Zaštitite se od jakog UV zračenja i izbjegavajte rad na otvorenom po najvećoj vrućini.

Regija: Središnja i sjeverozapadna Hrvatska

Početkom i sredinom razdoblja očekuje se pretežno sunčano, vruće i suho vrijeme. Krajem razdoblja mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Početkom i sredinom razdoblja puhat će slab do umjeren, na udare sredinom razdoblja i jak jugozapadni vjetar koji će krajem razdoblja okrenuti na slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Minimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u rasponu od 17°C do 21°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka početkom i sredinom razdoblja bit će u granicama od 34°C do 38°C. Krajem razdoblja temperatura zraka će malo pasti a maksimalne vrijednosti očekuju se od 28°C do 30°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 20%, a maksimalna oko 85%. Očekivane temperaturne sume bit će znatno iznad prosjeka za ovo razdoblje. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 29°C do 32°C. Preporuča se zaštita biljaka od biljnih bolesti i štetnika, kao i provjetravanje staja. Zaštitite se od jakog UV zračenja i izbjegavajte rad na otvorenom po najvećoj vrućini.

Regija: Lika i Gorski kotar

Početkom i sredinom razdoblja očekuje se pretežno sunčano, vruće i suho vrijeme. Krajem razdoblja očekuje se slaba kiša, a mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Početkom i sredinom razdoblja puhat će slab do umjeren, na udare sredinom razdoblja i jak jugozapadni vjetar. Krajem razdoblja vjetar uglavnom slab. Minimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u rasponu od 13°C do 18°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka u prvom dijelu razdoblja bit će u granicama od 30°C do 35°C. U drugom dijelu razdoblja temperatura zraka će malo pasti a maksimalne vrijednosti očekuju se od 25°C do 30°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 20%, a maksimalna oko 90%. Očekivane temperaturne sume bit će znatno iznad prosjeka za ovo razdoblje. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 25°C do 28°C. Preporuča se zaštita biljaka od biljnih bolesti i štetnika, kao i provjetravanje staja. Zaštitite se od jakog UV zračenja i izbjegavajte rad na otvorenom po najvećoj vrućini.

Regija: Istra i Hrvatsko promorje

Očekuje se pretežno sunčano vrijeme. U drugom dijelu razdoblja postoji mogućnost za poneki lokalni pljusak na riječkom području. Puhat će slab do umjeren, na udare sredinom razdoblja mjestimice i jak južni i jugozapadni vjetar. Minimalne vrijednosti temperature zraka duž obale i na otocima očekuju se u rasponu od 19°C do 24°C, a u unutrašnjosti Istre od 15°C do 20°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka bit će u granicama od 28°C do 33°C. Maksimalna relativna vlaga zraka oko 85%, a minimalna oko 30%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm na otocima očekuje se u rasponu od 31°C do 33°C, duž obale od 29°C do 31°C a u unutrašnjosti Istre od 26°C do 29°C. Očekivane temperaturne sume bit će iznad prosjeka za ovo razdoblje. Preporuča se zaštita biljaka od biljnih bolesti i štetnika, kao i provjetravanje staja. Zaštitite se od jakog UV zračenja i izbjegavajte rad na otvorenom po najvećoj vrućini.

Regija: Dalmacija

Očekuje se pretežno sunčano i suho vrijeme. U drugoj polovini razdoblja u kontinentalnom zaleđu Dalmacije postoji mogućnost za poneki lokalni pljusak praćen grmljavinom. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo. Minimalne vrijednosti temperature zraka duž obale i na otocima očekuju se u rasponu od 19°C do 24°C, a u kontinentalnom zaleđu Dalmacije od 15°C do 19°C. Očekivane maksimalne vrijednosti temperature zraka bit će u granicama od 29°C do 34°C, a početkom i sredinom razdoblja u kontinentalnom zaleđu Dalmacije mogle bi rasti do 36°C. Maksimalna relativna vlaga zraka oko 90%, a minimalna oko 20%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm na otocima i samom jugu zemlje očekuje se u rasponu od 31°C do 34°C, uz obalu od 29°C do 31°C, a u kontinentalnom zaleđu Dalmacije od 26°C do 29°C. Očekivane temperaturne sume bit će iznad prosjeka za ovo razdoblje. Preporuča se zaštita biljaka od biljnih bolesti i štetnika, kao i provjetravanje staja. Zaštitite se od jakog UV zračenja i izbjegavajte rad na otvorenom po najvećoj vrućini.

Najnoviji postovi

Statistika foruma

Teme
13,077
Poruka
878,995
Članovi
11,565
Najnoviji član
Nikola1997
Na vrh