• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bosna

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
išal je sused neki dan u bosnu i kupil si je robu (odječu). i kaže da u bosni ima dučan bingo koji je nešto kao konzum u hr. imalo ja googlo bingo ima interesantne cijena(fanta 2l 7 kn milka čokolada 5 kn i tako). sada nešto je on objašnjavao kao nemože prenjeti više od 300 kn po glavi bez plačaja poreza. prije je bilo 1000kn. dali tko ima kava iskustva?

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Kolega ,ja sam iz Bosne i tacno je ima bingo na svakom mogucem mjestu i sve zivo sto ti treba ima tu.Najjači su prodajni lanac u drzavi.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Jeste za cijene je tacno ,a sto se tice odjece ,nekih stvari za kucu i dijelova za auta i traktore za to je glavno mjesto Arizona (mi kazemo koridor) udaljeno 26 km od prelaza Županja-Orašje . Nedeljom je najvise raje tu aa HR tablica bude mali milion. Isto su cijene dobre i moze se cjenkati sa prodavcima :D

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Ne kupujem Fantu i čokolade, uzimam uglavnom ulja, brašno, šećer, kavu, kozmetiku i alkohol, to bude sve jeftinije nego kod nas, a na iznose preko 100 KM dobijem i povrat PDV-a. Bitno je s glavnog računa izdvojiti alkohol, duhan i ocat jer na to ne ide povrat. Meso ne može preko granice pa to ne kupujem. Za ovaj limit od 300 kn ne znam, kod mene nijedan puta nije bilo ispod 1000 kn + gorivo što natočim, dizel je jeftiniji 2-2.5 kn.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Nema ograničenja, normalno se putuje. Netko kaže da imaš limit od 12 h za ući i izaći, ali evo tetka mi nedavno bila dva dana dole u Hercegovini i nitko ju ništa nije pitao. Ja neću isprobavati niti imam potrebe. Meni iz Osijeka se isplati pa odem jednom mjesečno.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
Ne kupujem Fantu i čokolade, uzimam uglavnom ulja, brašno, šećer, kavu, kozmetiku i alkohol, to bude sve jeftinije nego kod nas, a na iznose preko 100 KM dobijem i povrat PDV-a. Bitno je s glavnog računa izdvojiti alkohol, duhan i ocat jer na to ne ide povrat. Meso ne može preko granice pa to ne kupujem. Za ovaj limit od 300 kn ne znam, kod mene nijedan puta nije bilo ispod 1000 kn + gorivo što natočim, dizel je jeftiniji 2-2.5 kn.
kako funkcionira povrat poreza?

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Ako si potrošio preko 100 KM:
- na blagajni ili info pultu kod većih trgovina traži da ti napravi dokumente za povrat PDV-a (pripremi osobnu iskaznicu)
- dobit ćeš tri seta papira na potpis, jedan ostaje njima, dva daju tebi, dobro provjeri jesu li ispravno upisali tvoje podatke
- to predaj na bosanskoj granici prije nego napustiš državu, traži kućicu carinska kontrola ili slično (opet daješ osobnu i kažeš tablice auta)
- oni ispečatiraju i opet jedan set ostave sebi, posljednji set daju tebi
- to sljedeći puta odneseš u istu trgovinu gdje si kupio robu, možeš odmah, možeš drugi puta kada dođeš u Bosnu
- isplatu PDV-a dobiješ u cashu odnosno konvertibilnim markama
- odeš na ćevape, đulbastiju ili nešto drugo po želji :)

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Isplati se svakako ko je blizu Bosne, a mi koji nismo mi moramo u Sloveniju🙂
A gdje ideš u Sloveniju? Svojevremeno sam išao u Eurospin, ali sada ga ima i kod nas pa nemam potrebe više u Sloveniju.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Idem u Brežice, imam 15minuta vožnje, ili do Krškoga, to mi sve blizu, ali moraš paziti kad je akcija neka, ako nije akcija ne isplati se.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Heh, ne pratim ni naše akcije, a kamo li slovenske. Hranu na akciji ionako ne kupujem, uglavnom budu neka GMO smeća ili pred istekom roka trajanja.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja pratim, jer kad idem onda i potrošim, tj žena to prati, i veli idemo, mada sad nisam bil dugo već zbog korone, ako nema akcije skuplje nego ko kod nas. A Bosna mi je najbliže Kladuša, tam sam išel dosta po cigarete. Ili isto sam znao na pleso u Duty Free shop.

Milannn

Član
Tu od
24 Ožu 2021
Poruka
47
U Orasju blizu granice ima jedan dio sa trznim centrima, tu hrvatskih tablica bude milion. Ljudi dolaze po nabavku za kucu i sipaju gorivo, i to traje godinama. Jedan od vecih lanaca u BiH su fis i bingo. Ja vise volim ici u fis, nekako mi vise pase. Sto se tice arizone slozio bih se sa kolegom Nedimom, tu ima najvise odjece, auto dijelova, dijelova za masine itd. Mada nije ni ona tako jeftina kao prije, cijene su skoro iste kao i u prodavnicama iako te iste prodavnice uzimaju na arizoni. Samo dobijaju popust na kolicinu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Probem je to kaj nemreš vozit više od 1000 kuna, opet velim ako je neko blizu onda da.
Ali Mađarska je još najjeftinija od svih zemalja.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Nema više putovanja u Bosnu bez PCT potvrde. Danas sam ponovno bio u shoppingu i na ćevapima, uvezao pun prtljažnik robe u vrijednosti 450 eura. Po povratku na našu granicu me poslalo u izolaciju na koju sam srećom bio spreman tako da nije problem biti 10 dana kući.

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Mene je odmah pri izlazu iz Hr.pitao policajac dali imam ikakvu potvrdu za povratak,al svejedno guzve.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Većina nas je ionak ili imala ili cijepljena tak da to nebi trebao bit problem...

Nego gledam ono jučer na tv, dizel jeftiniji 2,40kn po litri.....

Najnoviji postovi

Na vrh