V
Vene
Guest
Pozdrav svima na forumu.
Dakle ovako, planiram si riješiti neko malo kućno vitlo da bude fiksno.
Konkretno radi se o vikendici gdje mi donji dio parcele zarastao u šumu i sada to koristim za sječu drva za ogrijev i slično.
Kako je to priličan brijeg a do dole ima nekih bar 50m planirao sam staviti vitlo jer mi je hodanja i nanašanja drva za ogrjev već preko glave. :|
Ono što sam mislio je kupiti u Pevcu onu električnu Einhell dizalicu.
I umjesto da diže montirati ju da vuče, s tim da bi stavio naravno dužu sajlu.
E sad npr ako dizalica je specificirana da diže 125kg (250kg sa koloturom), da li bi za vuču mogla više ili je to to? Mislim i ma i jačih da dižu i po 500kg ali mislim da meni ne treba jače.
Ja bi dole nasjekao drva, zavezao u mrežu i stavio da vuče. Tipa max 50kg, pa bi vukao više puta.
Mislite li da to bilo OK?
Radi se o ovakvoj dizalici koju bi prenamijenio. Snaga motora je 500w, brzina dizanja 10m/min.
Također me zanima info koja debljina sajle bi mi trebala?
Hvala svima na odgovorima.
Dakle ovako, planiram si riješiti neko malo kućno vitlo da bude fiksno.
Konkretno radi se o vikendici gdje mi donji dio parcele zarastao u šumu i sada to koristim za sječu drva za ogrijev i slično.
Kako je to priličan brijeg a do dole ima nekih bar 50m planirao sam staviti vitlo jer mi je hodanja i nanašanja drva za ogrjev već preko glave. :|
Ono što sam mislio je kupiti u Pevcu onu električnu Einhell dizalicu.
I umjesto da diže montirati ju da vuče, s tim da bi stavio naravno dužu sajlu.
E sad npr ako dizalica je specificirana da diže 125kg (250kg sa koloturom), da li bi za vuču mogla više ili je to to? Mislim i ma i jačih da dižu i po 500kg ali mislim da meni ne treba jače.
Ja bi dole nasjekao drva, zavezao u mrežu i stavio da vuče. Tipa max 50kg, pa bi vukao više puta.
Mislite li da to bilo OK?
Radi se o ovakvoj dizalici koju bi prenamijenio. Snaga motora je 500w, brzina dizanja 10m/min.
Također me zanima info koja debljina sajle bi mi trebala?
Hvala svima na odgovorima.