• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gutbrod T150

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Bok ljudi,zanima me Bingo vergazer 8/18/5 za nabavit i dijelovi ,to je za moje makine s getribom t 45,to je dvotaktni stroj s 6.5ks ali dobro vlece.:icon_pidu:
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Znam da je ceskiVari nastavil dalje delat G.Brod al neznam ceski al se more kaj prinas zmisliti ima li sto te makine?:icon_anal:
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Ako velis da vuce, kaj ce ti onda rasplinjac...:D:
Sa dijelovima za bing, osim za tomose, je dosta rijetko kod nas, no vecina dijelova je kompatibilna sa drugim modelima. Najbolje ici na sluzbenu stranicu, skinuti manuale i usporedjivati dijelove. Naime, to bi po svoj prilici bio slican rasplinjacu koji je na imt agrii 504-506. Ako nist drugo onda pravac ceska po jikov-a.:p:
edit: Sreca kaj nemas gurtnerov rasplinjac gore.
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Decki fala lepa,na fergazeru mi treba dihtung s casice kak da ga samnapravim i Hodore imam na jednom gurtnera kaj je problem z njim?Kupil sam v sobotu i treci za dijelove(skvo bnorela,poludela)TE DELA NEVJEROVATNO TIHO al osovinica zadnjeg leptira v luftu, plese mislim da su piksne?valjda se da to spakovati.Rado srajfim al nemam neko bog zna iskustvo pa pitam,velidu ko pita ne skita a vidim da je tu na forumu dostik entuzijasta i decki sa znanjem ,idejama ,ponesterni hormak ali se je to vredu ,lepo mi se zvami druziti i nekaj navciti.:drink:
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Gurtneru nist ne fali osim, kaj dijelove niti sa svijecom nije moguce naci.
Problem sa dosjedom ti svaki tokar moze rijesiti, ako nije jeftinije nabaviti rabljeno, a ispravno.
Koliko serafa ti drzi casicu?
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Casicu drzi sam srednji srajf(mesingani ispust) s cega napravit a vidim da rad pomazes pa te jos pitam zakaj strelja(ponekad dobro rukne) jel zeza paljenje i kak nastelat i de .:icon_pray:
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Onda od imt-a ne pase....odi u Nedelisce, oni ti to imaju za par kuna. Ak si picajzla onda ga mozes pokusati napraviti, al ne preporucam jer bi mogao popizditi. Debljina je jako bitna, a to ne znam.
Paljenje je vrlo vjerojatno u odgovorno. Jel puca kad se pregrije ili od samog starta?
 

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
837
u vezi Gutbroda ima jedan prijatel to čudo, ali nemre naći bobinu koja bi pasala jer mu ne daje iskru. Ja sam našel na nekom forumu da se spominje da paše od Stihl 051 motorke bobina na taj kultivator. Da li to ima smisla?
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Smisla ima(vrsti paljenja je puno manji nego vrsti motora, a jedno i drugo je bosch), a sad dal pase tesko je reci. 051 Ima vise vrsti paljenja, ali nadjite serijske brojeve dijelova i usporedite.
Edit:
Ak mi je ostalo u sjecanju Cesi su na taj motor montirali iskrino paljenje...a iskra je opet bosch...tak da je hrpa mogucih rijesenja.
 
Posljednje uređivanje:

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
lani je dobro delal mada ja mislim preglasno,nekad je zruzil pri gasenju a ve pri startu a velim ovi novi dela stiha cudo jeno.Kolega cini mi se da je to pisalo na srpskom forumu za bobinu ali mislim za Agriju.Je ak ti je ne tesko povedat de v Nedeliscu jer mi je to blizu.
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Motoreni Nedelisce.
Ako je od samog pocetka, onda bi provjeril paljenje, al nazalost ne znam koje su tocne vrijednosti...
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Evo je-e me gut brod forum(NJEMACKI) nebrem nikak do arhiva bum probal posle zbog vrednosti.Al i tak neznam to nastelati,e majstore kak to ide,je imas prav to je bosov sistem imam doma podatke al na tabletu a trenutno samv Austriji.:fiery:
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Ako ti ima lufta na osovinici leptira. Onda će prije biti da se osovina pojede pa onda tu vuče falši zrak (utječe na nepravilan rad motora).:(emo):
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Imam tri gutbrode si su isti modeli a na br,3 mi ima osovinica lufta al za cudo dela stiha kaj BMW redni sestak nemres verovat al na tomu mi pusta tank dal sa da zalotat ili probat svasat jer je metalni a palenje me zeza na br,1 bitte...:icon_pray:
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Od ta tri složiš jednog dobrog, rezervar možeš lotati ili autogeno sa mesingom. Lupi koju sličicu.:icon_rolleyes:
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Halo mestri,e jesam smotan ko sajla kod nas bi rekli tokac.Evo v subotu vuzgal moju makinu t 150 al kadi belog dima, sve zamaglil,reko prevec ulja pa sve van zrezervara ,skefal svecicu ,ocistil salicu i nalil novu mesavinu.Kadil je menje i vuzge na prvu al pogledam na tanku pise 2.5% ,ja uvek nalival 1:25 i pocnem malo misliti te skuzim da moram mesati 1:40,letu dana ga krivo tankam i ***** se znjim al samfala bogu prosvijetljen.Heureka, jedva cekam subotu pa da ga zabrazdim da vidim kaj more no mel bi jos parspituvanji.Pise predpaljenje:-start,leerlauf 0.2 v.o.t
-betrib(v pogonu)2.8v.o.t,e kaj je to i kak se stela,paljenje je
Schwunglichtmagnetzünder iliti neko magnetsko paljenje s zaletomsvetla?
E lepi moji jos mislim auspuh procistit,nalit benzin i vuzgat ili s plinskim plamenikom,postoji li mortik bolje resenje.
ps.mozda nagovorim sina da hitimo slicice i da mi pokaze pa da nebum vec tokac vac polu tukac:cool2:


Ma zabil jos pitat,nivo ulja u zracnom filtru,ja sam napunil do prelijevnih rupici pa je sad ulje v oba kruga a to mi je malo sumnjivo da motor ne vlece ulje?
 
Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Daj ti metni slike....ove vrijednosti su mi malo cudne...
Pa nisi li ti u Grazu?
Vor.Oberer.Totpunkt, ili bi mi rekli pred GMT
Schwunlichtmaschine- magnetsko paljenje, medjutim ispada po tom kaj si napisal da taj motor ima automatsko podesavanje pretpaljenja, kaj ne vjerujem. Moglo bi bit 2.8mm staticko pretpaljenje, al velim, baci slike.

Koliko se ja sjecam nivo je bio u ravnini sa visinom unutarnje casice, al opet velim, baci sliku.

Auspuh imas sad prilike ocistiti tak da zahajcas dobro pec, zatvori dovod zraka i baci auspuh u zeravicu.:icon_super:
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Sini

Član
Tu od
20 Ožu 2011
Poruka
65
Poštovanje kolege!

T 150 vam ima zakretanje kuta paljenja proporcionalno broju obrtaja motora kao nekadašnji razvodnici paljenja na automobilskim motorima. Barem je tako bilo na onih 5-6 motora koje sam popravljao. Na radilici je okretni excentar sa oprugom koji funkcionira centrifugalno. Platine i kondenzator su unutar magneta a bobina je s vanjske strane na kućištu. Na takvo paljenje neide bosch bobina od stihl 051. :(shake):
 
Na vrh