• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,627
Na to sam i mislil. Znaš da pamtim sve ono kaj netreba :)
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
Znam, čak se ponekad i zapitamo gde te sve informacije i detalje spremaš :icon_scratch::icon_scratch:

radi tog trečeg problema bum ja najvjerojatnije odustal od onog trečeg dizla jedino da ga ugradim da mi služi za transport.
Moram još razmisliti o svemu
 

vlado

Novi član
Tu od
16 Sij 2014
Poruka
5
meni netrebaju brzohodne. sta znaci redukcija 1:2 kako nepase motor jel postoji mogucnost da se upase pozdrav
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
Znači da ti je pogonska remenica kopčana na radilicu umjesto na bregastu osovinu i da se to sve skupa vrti prebrzo.
Možda da se poigraš sa remenicama pa da usporiš
 

vlado

Novi član
Tu od
16 Sij 2014
Poruka
5
Probacu manju pogonsku remenicu praviti pa da vidim.Tomi stvara problem samo sa vucnom frezom tad mi pali remen i kida ga
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,717
Probacu manju pogonsku remenicu praviti pa da vidim.Tomi stvara problem samo sa vucnom frezom tad mi pali remen i kida ga

Na koju remenicu na mjenjaču si stavio remen, trebalo bi na veču kad frezaš za vučnom frezom. Jel ti napinjač remena nije odgovaro pa si ga digao gore,jer ti je sad površina nalijeganja remena manja kad napneš, ovu remenicu na motoru moraš svakako smanjit da dobiješ duplo manji broj okretaja.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
koliko odoka vidim to je prenos za spore brzine. pogonska remenica je precnika 8cm otprilike odoka se vidi a zadnja je na velikoj i to su spore brzine. e sad taj motor je kao i moj kipor samo kopija a iste su snage i to je 5ks. F186 motor je snage 8ks. snage ima dosta ali problem sam naslutio pa sam zato trazio slike. pokusao si me iskopirati po sistemu ali to nece moze. problem je samo u jednoj stvari. za tu silu i trenje spaner mora da ide dole gde je i originalno bio. zasto ? vucna strana kaisa se nespanuje nego ona donja koja nije vucna. tako se dobija veca povtsina kojom kais naleze na remenicu i manje proklizavanje. ja zbog saltanja cestog i velike duzine kaisa sam napravio ovakav slican sistem i nemam problema.ali nemam vucni frezer. problem je velika duzina kaisa za naspanati. zato sam produzio spaner i drzi .ali kod mene je jos i povecana pogonska remenica da bih je ubrzao . moglo bi se resiti samo sa spanovanjem sa donje strane i blize pogonskoj remenici da bude lezaj spanera. i kais malo kraci ce najverovatnije morati. mislim da je kod mene oko 1250-17. ima jos jedna stvar koju sam primetio a to je koje su ti to gume na hondi. to su vece koliko vidim jer su vislje od blatobrana. time je dosta brza ako sam u pravu i jos vise otezava posao.
 
Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,540
Pogonska remenica je dobra (remen potreban 19 x ....), vodilice remena kod pogonske remenice bi trebale biti jedna gore jedna dole (pogledaj kod sličnog modela kako je složeno), zatezač remena treba biti sa gornje strane! To su opaske koje sam ja primjetio. Ali da ti ponovim ono što sam već napisao "Preveliko opterećenje koje remen ne može prenijeti ". Takvu varijantu freze koje imaju prijenos preko remena možeš koristiti u rahlim zemlji, i ako vidiš da ide teško moraš je podizati da manje freza. :(whew):
 

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Molio bih savjet kako da odglavim ručke mjenjača na F 600. nekako se zaglavile one kuglice i nikako da ih odglavim. Onaj srednji vijak takođe ne mogu da odvinem,šta raditi?
Mislim na ručke za upravljanje,ne od mjenjača brzina.
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,717
Vjerojatno je koroziralo ako nije nikad dirano, možda probati grijati sa brenerom, pa onda, samo paziti na plastične djelove i na rezervar sa benzinom, najbolje skinuti rezervar.
 

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
357
ako doista misliš na ručke uravljača,onaj središnji vijak koji se nalazi ispod plastike ,osiguran je sa jednim malim vijkom na samom obodu (uprt je u zarez km matice koja se nalazi ispod)malo očisti pa češ ga primijetit ,kad popustiš i odvrneš pločicu još odvrneš tu km maticu i dobro našpricaj sa wd, malo ostavi pa probaj cimnut ručke ljevo desno (normalno prije toga izvadiš onaj veliki vijak sa plastikom na sebi)
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,717
Kod mene nema tog malog vijka za osiguranje, ima veliki vijak sa ručkom , i sa njim se steže upravljač, a ispod su zubci koji ulaze jedni u druge i na njima se podešava koliko se hoče zakrenut upravljač, i na kraju se stegne taj vijak sa ručkom . Moja je f-620 1999 kupljena nova.
 

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Sad sam baš iz znatiželje išao pogledati Motokultivator.
Kod mene nema nikakav vijak sastrane.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ima dva mala vijka koja drže plastiku al ju nemre skinut dok ne odvrne glavni veliki vijak odozgora,probaj većim kljestima (papagajkama) taj veliki otpustit zapeko je vjerojatno.
 

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Da posve isto je kod mene kao i na slici,ali ja nigdje ne vidim nikakve vijke sa strane.Odvrnio sam ovu srednju maticu a ispod nje je nekakva cijev sa navojem koja gore na vrhu ima 4 žljeba. Pokušao sam čekićem i komadom metala da udarim ne bi li se odvrnulo ali ni mic samo ću još uništiti navoj. Ako već i nisam?
 

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
357
upravo to kaj govoriš da ima 4 žljeba to ti je km matica ,ljepo sve očisti drot četkom našpricaj i ostavi da se "paca" pa probaj sutra, jutro je pametnije,a ovaj kako kažeš srednji vijak nije imao na sebi na obodu nikakav vijak ili barem rupicu sa navojem?
 

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Ne nikakav vijak nema kao sigurnost, maticu sam odvrnio ključem bez problema.
Mislim da mi preostaje samo grijanje.
 

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Dobro veče forumaši,evo šta sam danas napravio sa upravljačem.
Nakon mukotrpnih pokušaja i akrobacija da odvinem tu famoznu km maticu (koju nisam mogao odvrnuti),napravio sam sljedeće:Odrezao sam pri vrhu onu cijevčicu u kojoj se nalazi opruga i kuglica. (nalazi se skroz naprijed do motora) zatim sam dobro isprao hrđu i izvukao kuglicu i ručke se okreću bez problema. E sad da li će biti dobro tako bez kuglice?
Probao sam stavljati manju kuglicu ali se opet zaglavi,sve je oprano i podmazano tako da o hrđi nema više govora,jednostavno se zaglavi iz nekog razloga.
 
Na vrh