• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hurlimann

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
Ne gine ti majstor s dijagnostikom, očito ti je traktor pošašavio jer uz grešku piše da bi motor trebao nastaviti s radom.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
Ne trebaš posebno zahvaljivati porukom, već klikni na Hvala sa srcem.
To će biti više nego dovoljno.
 

tmatulic

Novi član
Tu od
27 Tra 2015
Poruka
5
Pozdrav,

evo da javim što je bilo s XA86 koji nije htio upaliti.
Otišla je kontakt brava. I to na način da kad je bila u položaju 1, kontak je radio i kompjuter je imao napon, nakon što se prebacilo u položaj 2 (verglanje), traktor počne verglati, a napon kontakta je nestao i samim tim se je kompjuter ugasio te nije poslao signal na servo od pumpe. Čim se prestalo verglati, kompjuter opet dobija napon i radi.
Nakon desetak takvih verglanja otišla je memorija na kompjuteru.
Ukoliko nekome pomogne bit će mi drago, jer su u to utrošena dva tjedna i nekoliko majstora, čak i original dijagnostika, koja nije ukazala na problem napona.

Posebno hvala članu Vargas, na informacijama.
 

Marex

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
72
Hurliman H488T,pimjetio sam na mjeracu ulja da je malo iznad maximuma,sumnjam da mi mijesa ulje i vodu,danas sam dosuo u hladnjak 1,5l permanta,a prethodno sam zabiljezio nivo ulja na mjeracu,traktor nisam palio!! Zanima me ako traktor nije radio,bi li trebao propustiti permat u ulje ako vec propusta,i postoji li jos neki nacin da provjerim sta je problem?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
Kad taj motor (1000.4WT) curi, 90% slučajeva su krive gumice na piksama (košuljicama), tak da ti vjerojatno slijedi rasklapanje motora.
Jedan od takvih slučajeva je imal prijatelj na Same Exploreru (isti traktori).
 

Marex

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
72
upoznat sam sa tim problemom gimica na piksama,meni je samo bitno kako da utvrdim je li to to,jer i sami znate kakvi su danas mehanicari,i ako nije problem u nedostatku posla zbog zime vjerovatno ce reci da jeste,jer ja sam dosuo permanta u hladnjak,postavio sam ispod karton da vidim mozda mi negdje curi permant,na mjeracu sam prethodno zabiljezio nivo ulja,da napomenem traktor je paljen prije 15-ak dana sve uredno,i juce kad sam krenuo upaliti primjetio sam taj visak,e sad ja traktor nisam palio,uradio sam ono sto sam gore vec napisao,mene zanima hoce li on propustiti bilo to na dihtung ili gumice ako nije paljen,ako vec propusta,i ima li jos koji nacin za proveriti,BTW hvala na odgovorima
 

markach

Iskusan lik
Premium
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,861
E pozdrav ljudi jel zna ko kakvo ulje ide u kocnice od hurlimana h490 1985 godina

Imao sam nekad hurli, pa koliko me sjecanje sluzi ima odvojeno ulje za kocnice od transmisije, stoga obicno Uka ulje ide(npr.kao u zetora)
Kako ti služi traktor?
 

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,506
Mislim da neide UKA ulje več neko bio ulje. To moraš dobro pazit ako neide UKA ulje a ti ga natočić Sve gumice če ti se raspastna cilindrima ,zato se raspitaj da ne bi bilo belaja.
Ovo moje primi samo kao upozorenje.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
NEEEE!
UKA nikako, jer ima mokre kočnice.

Originalno je ATF Dexron II.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,394
Je klasična boš pumpa, samo podijeljena na monocilindrične pumpe. Pumpa-diza je nekaj sasvim drugo.
Svaki Same se zaletava na niskom ler gasu, pogotovo kad je motor hladan.
Probaj ler gas postaviti na oko 800 o/min, odnosno dizanjem gasa odredi pri kojoj se brzini vrtnje smiri.
 

Najnoviji postovi

Na vrh