• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

HUMP - Kutak za komunikaciju

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
Dakle,na prijedlog našeg člana Bogeca otvorili smo i na forumu kutak gdje možemo obavještavat mlade poljoprivrednike o mogućnostima koje im se pružaju kroz razne projekte,fondove i sl. Osim toga,i sami možete davati prijedloge,pa svi skupa možemo nešto pokrenuti za bolje sutra naših gospodarstava.Svjedoci smo teške situacije u poljoprivredi,propadanju naših sela i sl.,ali pobijediti ili barem dobro ublažiti te trendove bi trebao biti naš cilj.Idemo se družiti,surađivati,izmjenjivati ideje pa će nam biti lakše. Ovdje očekujem vaše komentare,prijedloge i sve ostalo što vas zanima.
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
eee to kolega. o tom smo danas prićali :D. nemamo šta izgubiti. možemo samo pomoć jedni drugima, a ujedno i sebi samima. oćekujemo vas što više zainteresirani maldih poljoprivrednika ;)
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
sve je to za pohvalu ali uvijek taj nesretni ali,mislim koliko je bilo u mediju da glavni kriterij da bi ušao u neke natječaje tipa ipard sapard da sve moraš napraviti sa svojim novca kojeg večina nema ,tu onda ako si kreditno postojan uskaču banke sa svojim extra profiterskim kreditima,sve mora biti od a -ž po elaboratima i valjanim dozvolama,uvijet ja da mora biti poljoprivredna škola,tako da tu isto bude garant minimalan učinak,to je moje razmišljanje , isto tako ja po godinama se više ne uklapam u takve projekte i ne želim robovati kojekakvim hoštaplerima,dok budem mogao preživljavati sa malo dobro ,kad ne socijala,jer meni osobno najrealniji model takovih pomoći bi bio da recimo m.m. može izraziti svoje neke normalne želje ,iznjeti šta ima od proizvodnje da se vidi koliko se tu može pomoći i utjecati i da ta neka organizacija to napravi onako na najpovoljniji način,znači bez davanja novca oni naprave npr.građevinske radove,investiciju u razne opreme i slično a glavni posao tog m .m je da se obaveže da se sa tim poslom misli baviti jedan malo duži vremenski rok,jer osobno mrzim hrpu propisa i bezveznih zakona koji nemaju veze sa zdravim razumom,a živimo kakti u 21 stolječu a neke se stvari rade kao da smo u 17.,tako da ja osobno nebudem pristao na nikakva uvjetovanja od raznih komisija i pravilnika bez konkretne i jednostavne pomoći oko realizacije pojedinog problema:vragek::vragek:
 

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,282
mala obavijest svima, molio bih da se u ovoj temi ne izjašnjavaju manje više političke teme ko je koga i ko će koga, nego konkretni predlozi što želite da HUMP zastupa pred tjelima vlasti i države te da dajete konkretne predloge za natječaje ovisno o potrebama i da se što više novaca dobije u projektima iz EU, jer 50% sredstava koji je namjenjen za poljoprivredu je baš za mlade poljoprivrednike.

stoga bih molio da se ponašate konstruktivno i sa predlozima koji su dobrodošli, a za one druge stvari imate drugih 4000 tema na forumu.

Vaš bogec
 
A

AGRIPLUS65

Guest
kadi posla ima nema zainteresiranih,ocito nema love preko noci.
kojim se poslom bavit,a da je prodaja sigurna ?
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
Pa ja ne znam koji posao u poljoprivredi nije profitabilan? Manje ili više,svaki je...Treba se borit za tržište. Evo npr ne proizvodimo dosta svinjetine,a opet kažu da se ne isplati.

Ja mislim da je krivo postavljena filozofija.Nije isplativo dizat kredite i zidat bunkere sa elektroničkim napajanjem životinja.Ima toliko imanja koja odavno nemaju gazdu,sa svim potrebnim zgradama za dobar početak. Nekad je svaka ta zgrada imala 20-30 svinja.U selu od 200 kuća, to je 4-6 000 svinja. Danas u tom selu ima jedna farma sa toliko tovljenika i na rubu je isplativosti.Od 20-30 svinja se da proizvest fina količina suhomesnatih proizvoda,koji su vezani samo za naše podneblje,jer je dalmatinski pršut moguće samo u dalmaciji proizvest,a slavonski kulin samo u slavoniji.Kao takvi oni imaju dobru i sigurnu cijenu. Malo promocije,eventualno spojit to sa seoskim turizmom,što je još jedan dobar izvor prihoda i evo ga.posao osiguran.

To je samo ideja,i to moja ideja koju polako razvijam u djelo.Postoje razni natječaji,treba listat stranice ministarstv kulture,poljoprivrede,turizma. Dosad je naš OPG dobio 40 000 kuna direktno i još 100 000 kn smo dobili putem udruge.

Tu je sad i ova udruga da pomogne u realizaciji ovakvih ideja mladim ljudima.
Nema ništa od kukanja i jadikovanja,ako si nećeš sam pomoć neće ti ni Bog pomoć.
 

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Ovo o čemu govori Abrkili po meni bi trebao biti cilj svakog gospodarstva iči do finalnog proizvoda tako nebi bili u nemilosti kad svinje dospiju do težine za klanje nemoraju se prodat u bescijenje nego u vlastitu preradu.
Vezano za mjekare i nedavne prosvjede toliko su već pojedini uložili, a gledajuči na TV kako slovačka ulaskom u EU ostala bez sira ono izvornog što vjerujte i nas čeka jer Talijani su ludi za našim sirevima , ne ulože još pa naprave mini siranu i tako povečaju dobit a i vijek proizvoda (mislim sir može duže stajat) Kad čujem da se niš ne isplati zlo mi je .
 
Z

zoky 285

Guest
He dobro kazes gec to bi nam mogla postat krilatica "niš se ne isplati"
A sta se fondova tice i natječaja odavno sam izgubio volju a i da če mi neko dat novac a za badava to isto ne vjerujem.
Prije par godina sam predo zahtjev za obnovu stare posavske kuče ja sam dobio :butthead: uz obrazloženje da se nema novaca a stranacki podobni novo krovište.:gitarist:
Tak da sad zoky ti pljuni u šake i ulovi se posla i ona stara "bez motike kruha nema"a prvi koji misli na mojoj grbači zivjet neče se dobro provest .

A za edukaciju ima ovdje ,predavanja imaju po županijama pa nazovite i pitajte http://www.csk.hr/
 

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
pa ne isplati se,,svaki mjesec novi zakon,,birokracija,,kako protiv toga,,nema sluha vladajucih,,,sad ima poticaja ,,sad nema,,ne stignes to povatat,,tak da ne ovisi to o pojedincu,,da poboljsa zivot na selu,,,,mljekari pokusali,,al nista,uvjek ima onih,,kojima pase,,koji ima mirovinu ili radi negdje,,al,,cisto od poljoprivrede tesko,,,,,mozes,ako ne trazis poticaje,,radis koliko imas,prodajes na crno,,i to ce bit najbolje,,
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
golmane : onda ništa,sjest pod meanu i naručit ladno pivo pa lagano... Ja to neću i ne želim,samo nek mi da Bog zdravlja i sreće,bit će svega.
 

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
ma jeste gledali danas poljoprivrednu emisiju,čovjek napravio haletinu za kulene proizvodit (ima malo istine što golman kaže za tu jeb.. birokraciju i mjenjanja zakona preko noči) i otplačuje je iz starih objekata jest da ih nije završio i uselio a šta bi bilo da jest. Ljudi naš kulen je brend idemo ka globalizaciji kad nebude granica i zajeb..oko prenosa suhomesnatih i ostalih poljoprivrednih proizvoda neče bit kulena za nas a tako i nekih drugih proizvoda treba u svakom poslu biti uporan i ustrajan samo neka zdravlja kak veli kolega :drinkers:
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Ma samo da bude sreče i zdravlja, ja imam gotove projekte, samo nema novaca da se počne gradit, nego ovak malo po malo gradim i nadograđujem i nema pomaka, da mi kapne nešto bilo bi svega.
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
U ova teška vremena je bitno da se samo posluje,pa makar i na nuli,samo da proizvodnja ide.Meni je puno ulaganja za neke objekte,a nesigurna vremena,pa sam krenuo u otvoreni uzgoj svinja.Uštedio 100 eura i kupio prasence fajferice,sad štedim još malo pa ću uzet još jednu fajfericu i to će polako napredovat.

Najjednostavnija je filozofija da se treba raditi,samo da kapital teče,jer kapital koji stoji je mrtav kapital.
 

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,282
u principu bude ili se bude radilo po zakonu (kakvi god on je) ili se nebude radilo, ljudima koji rade i plačaju državi pristojbe je dojadilo da se drugi provlače i ne plačaju ništa tj rade na crno.
pogotovo se bude radilo kako treba kad eu stane na naše tlo i kaže svoje uvjete igre.
ovdje nitko ne govori protiv nikoga, ali pravila igre budu za sve jednaka i uvijek država i tko već bude uzeo svoj danak.

ali isto tako ja znam da kad netko nešto stvori iz eu fondova da se bude jako vas puno javilo ili da je ukrao, ili da ima nekoga u saboru ili tako nešto.

uvijek je bilo kako se tko snašao u zakonima, ali zakoni budu sve stroži i stroži i stroži, a isto tako postoje i druga zanimanja osim kukanja da ništ ne valja.

svi mi negdje dobijemo a negdje izgubimo, to je tako i kad vam žena pola imanja uzme jer je otišla sa ljubavnikom koga budete krivili, možda državu i eu
 

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Baš tako slažem se Bogec al priznaj ta pravila nikako da se ustabile kad kreneš u neki biznis olakšice za bar prvu godinu a ovdje gdje se stvarno sporo lova vrti osim ako nisi nakupac i prekupac odma te zajaše sa davanjima a i inspekcije. Pet godina vočarstva 3 inspekcije a 15 g firme dvaput financijska i radna.
 

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
:oops: nemoj vikat na mene kad sam kreto nisam ni znao di je moja savjetodavna služba a kamoli za ovaj forum i Vas. (da se razumijemo nije mi vočarstvo egzistencija samo razgovaramo) Kao sto si rekao sve po pravilu službe tj. ps-u otišo u savjetodavnu i pito šta treba , otvori opg, upiši zemlju u arkod i da ne nabrajam kaže dalje do činimi se 85.000 neoporezivo kad eto upiši se u upisnik trgovaca daj knjigovođu daj doprinose... Pa jel nisam to mogo sve na firmu dodat pa da ne vučem dva subjekta kao što sam sad i napravio zatvorio sam opg i dodao djelatnosti u poduzeče eto to me kolje a o tom i Golman priča , spušio pdv na sadnicama ogradi a i sve skupa moglo iči u troškove .
 

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,282
ma nedaj bože da sam vikao na tebe, samo sam čekao da netko načme opčenito temu o problemu.
nemam ja ništa protiv tebe niti tvog pisanja, sve 5 rođo, piva na moj račun (grof i žuti budu platili)

ali sad kad imate nekoga tko može neke stvari pokrenuti, srediti, predložiti, sad nema nitko da bi rekao dvije čiste riječi.

ja vidim sve pod drugim temama, ali neču reagirat sve dok se ovdje ne napiše što želite da se pokrene
 

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
ma nedaj bože da sam vikao na tebe, samo sam čekao da netko načme opčenito temu o problemu.
nemam ja ništa protiv tebe niti tvog pisanja, sve 5 rođo, piva na moj račun (grof i žuti budu platili)

ali sad kad imate nekoga tko može neke stvari pokrenuti, srediti, predložiti, sad nema nitko da bi rekao dvije čiste riječi.

ja vidim sve pod drugim temama, ali neču reagirat sve dok se ovdje ne napiše što želite da se pokrene

Doči če i drugi dok malo zakuhamo več kad si spomenu dečke sa sajma baš mi bilo žao što sam jedino petak mogo doč tako rano pa nisam upozno više ekipe a i tebe osobno al biče prilike al eto upozno sam tandem žutog i grofa .
Moj bi predlog bio da napravimo neki sastanak , okrugli stol vezano uz svu
problematiku u poljoprivredi negdje na pola puta svim forumašima pa da
raspravljamo šta koga muči a poslije popijemo po pivu sponzoriram 10 gajbi:drinkers:
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
Ja bi molio da rasprava stane i krene u boljem pravcu,ovime ništa nećemo postići.

Kolega bogec želi reći da odkako smo nastupili na forumu nitko nije ništa pametno predložio,pitao za savjet,pomoć..Odmah ste počeli kukat i bacat neke crne priče. Bogec se bori za nas sve,ide po ministarstvima,veleposlanstvima i još kod kuće mora radit posao u štali. Nemojte mu zamjerit ako nastupi nekim žešćim tonom jer nije lako izdržat takav pritisak.

Dajte i sami neke prijedloge,što vam smeta u pravilnicima,u zakonima...Ima li neka udruga u kojoj ste član pa ste naišli na problem?Ima netko nekakav projekt,barem idejno.Cilj udruge je raditi i stvarati,a ne plakati i svađati se.
Nemojte da ovo propadne,jer se otvaraju velika vrata.Koja je još udruga uspila organizirat ovo što je HUMP na gudovačkom sajmu uspio,ministra,veleposlanike i ostale face skupit za jedan stol? To je jaaaaako velika stvar...

Bogec je već jedan projekt skoro riješio i dobivaju u BBžupaniji mehanizaciju pod pokroviteljstvom Japanaca. I sad isti čovjek želi da pomogne i nama ostalima,samo moramo znat što želimo radit i kako početi.

Znači idemo bit konstruktivni.

p.s. Sve nekonstruktivne postove koji se tiču svađe ja brišem,svima jednako.
 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh