• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Nadam se da te bude dugo služil, iako im je kvaliteta opala.
Jel mali još ide?
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,413
19596
Da, praktički je svakodnevno u pogonu, od mjenjanja rezervara nisam ništa dirao.
Vidit ćemo kako će se pokazati, trenutno me najviše živcira to što je ručica za kardan na desnoj strani što je suprotno od svih drugih koje sam koristio do sada.

mtd oko 31.000kn
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,503
trenutno me najviše živcira to što je ručica za kardan na desnoj strani
Pa i kod mene je,ja imam starijeg specijala.
A što nije na lijevoj strani ručica za uključivanje freze ?
Ne,na desnoj strani je. Na lijevoj strani je ručica mjenjača i špera,a na desnoj od kardana i reduktora(brze-spore).
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Da, ali na slici je Mondial, a on ima uključivanje kardana na lijevoj ručici, pa to kolegu Samka buni jer je na novom to naopak.
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,503
A nisam obraćal pažnju na sliku,mislio sam da ima isto specijala.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
:rolleyes:
A ne ne ! #samko je u svom u prvoj rečenici komentirao Mondial a u drugoj novog Labina. Jer njegov komentar se je odnosio da ga to živcira "je je radio sa dosadašnjim mtk. koji su imali uključivanje kardana na lijevoj strani".

A novi Labin je odsadašnji !
 

nebica933

Član
Tu od
8 Svi 2011
Poruka
33
Pozdrav, onaj Marpfy što dolazi kod Joa sad svratio i kod mene i mog SSpecijala.
Izgubim kvačilo pre neki dan i danas otvorim korpa se razletela, lamela klimava, ležaj isto kaput, zamenimo ja i drugar sve,zamenimo i sajlu kvačila i sajlu gasa,spakujemo i pre nego da povučem kanap i upalim kažem drugaru da ga uvek palim bez sauga a on kaže da je u tom trenu stavio onaj leptir na taj tkz ladni start, ajde reko neće ništa da smeta. Trgnem kanap a on ode sa obrtajima u tri ....... on ga je i ugasio na tom leptiru, i posle toga DRAMA. Šta se tu desilo? Nekoliko puta sam potezao i ništa, ni da zadimi, otvorim cevku goriva i vidim da ne dolazi na diznu, iz rezervoara ide lepo, cevka čista.
Ima li neko sličnu situLaciju ili doživljaj????
Prosto nisam očekivao da će mašina koja je palila bez problema i bez pomoći sauga i posle nekoliko meseci stajanja, sada iznenada prestala da radi ispravno.
Ima li neko bezbolno rešenje ili se mora otvoriti nebeska kasica za jevriće?
Uh !
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Predpostavljam da e radi o motoru DMB 300, pošto si mjenjao sajlu gasa vjerojatno si je prezategnuo po ti je išao u veće obrtaje. A to što ti na novo nije upalio je jer ti je karb ostao bez goriva.

A ipak se radi o dieselu (spominješ leptir za saug, koji to nije nego su na taj način dodaje više goriva za lakši start). Zna se ponekad dogoditi da kad aktiviraš leptir za dodatno gorivo, da unutra poluga koja djeluje na pumpu pomakne sa svoje pozicije i onda je van funkcije.
 
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Jesam, ali ni ti nisi početak poruke na koju si odgovaral :)
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,413
Ja za svog imam podosta zamjerki ali što se tiče motora mislim da tu neće biti problema.
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,413
U frezanju položaj upravljača je nezgodan a ručice za mjenjanje brzina nisko u visini koljena tako da se praktički mora kleknuti i promjeniti brzina. Prva rikverc je opasno prebrza i tu se mora jako paziti. Freza ima prelaganu dasku i premali broj noževa za svoj zahvat pa ne može usitniti zemlju kao SEP recimo. Brzine baš zapinju i idu jako teško, nadam se da će se to razraditi. Uglavnom trebalo bi malo unaprijediti stroj i dodati mu recimo valjak na frezu, uzeti ponešto dobro od goldonija i bcs te spojit to da valja. Sve u svemu to su moje zamjerke ali vjerujem da će stroj i dalje vjerno raditi, a ugodno me iznenadila dubina frezanja zbog koje kažem bi trebalo imati valjak iza daske.
 

Miki870

Član
Tu od
14 Tra 2019
Poruka
69
No to se još može prežmiriti, jeste li ga vozili sa prikolicom? Kako vuče i jel dobar?
 
Na vrh