G
Grofvon
Guest
Zanima me dali netko od prisutnih zna nešto o uzgoju Nektarine,a i mišljenje o min površini za rentabilnu proizvodnju...
...ovako; nektarina imam i više nego bresaka, negdje oko 600 stabala. U principu sve vezano za breskvu (gnojidba, rezidba, zaštita) može se primijeniti i na nektarinu. Biološki među njima, osim razlike u glatkoći pokožice ploda, bitne razlike nema...Grofvon kaže:Zanima me dali netko od prisutnih zna nešto o uzgoju Nektarine,a i mišljenje o min površini za rentabilnu proizvodnju...
...za kapitalna ulaganja, poticaje i sl. - polj. savjetodavna služba. Za špalir - trebao bi ih uzgajati kao vretenasti grm, moja iskustva s tim uzgojnim oblikom su loša. Btw. pogledaj malo po forumu pod temom "Breskve" :idea:Grofvon kaže:breskvar prvenstveno hvala na opsežnom info uvoduNo ponuda s pitaj što te zanima ti nije trebala,jer imam milion pitanja
:lol: Tipa,poticaja,kapitalnih ulaganja...špalira....itd
Grofvon kaže:Zanima me dali netko od prisutnih zna nešto o uzgoju Nektarine,a i mišljenje o min površini za rentabilnu proizvodnju...
...samo na 2 bolesti nektarina je osjetljivija od breskve: na moniliju i na pepelnicu. Kod svih ostalih bolesti u osjetljivosti nema razlike...branko64 kaže:Grofvon kaže:Zanima me dali netko od prisutnih zna nešto o uzgoju Nektarine,a i mišljenje o min površini za rentabilnu proizvodnju...
Pozdrav svim uzgaivačima nektarina .Ima nas ali malo.Još malo pa će rezidba,i sve ostalo.
Pozdrav g. breskvaru .
Moje pitanje bi bilo:zaštita nektarine - da li isto kao i kod breskve , naime primjetio sam da je nektarina osjetlivija od breskve
Hvala
breskvar kaže:...samo na 2 bolesti nektarina je osjetljivija od breskve: na moniliju i na pepelnicu. Kod svih ostalih bolesti u osjetljivosti nema razlike...branko64 kaže:Grofvon kaže:Zanima me dali netko od prisutnih zna nešto o uzgoju Nektarine,a i mišljenje o min površini za rentabilnu proizvodnju...
Pozdrav svim uzgaivačima nektarina .Ima nas ali malo.Još malo pa će rezidba,i sve ostalo.
Pozdrav g. breskvaru .
Moje pitanje bi bilo:zaštita nektarine - da li isto kao i kod breskve , naime primjetio sam da je nektarina osjetlivija od breskve
Hvala
breskvar kaže:...zahtjevi što se tiče tla i vode su slični, na mraz je osjetljivija jer ranije cvate, ima 2 zimska prskanja manje (dovoljno je samo jedno, potkraj zime, neposredno pred kretanje vegetacije), ostala prskanja u vegetaciju mogu ići po programu zaštite za šljivu...
...rezidba je potpuno drugačija od rezidbe breskve...maximalno treba koristiti zelenu rezidbu, zimsku, osim polomljenih grana, u principu svesti na što manju mjeru...