• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

noževi-moj hobi

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
evo jedan moj nož.
Čelik Bohler N540(Prokrom 4 extra,poznatiji kao prokrom 5),bolster mesing i aluminij,drška jatoba,spaceri vulk,pins mesing,malo sam fulao mjesto(kad ja hoću sve iz ruke).debljina oštrice 2 mm,dužina noža 236 mm,dužina oštrice 130 mm,širina oštrice 37 mm,dužina drške 106 mm,debljina drške 18 mm,futrola koža od stare torbe,premazana lanenim uljem i pčelinjim voskom.3 ovakve oštrice od D2 4 mm debljine su kod kolege na kaljenju,ako tko želi nešto ovakvo,nek se javi na PM
3ft5v.jpg

23kqj4k.jpg

z9xjp.jpg

35jmdj9.jpg

r2q4hc.jpg

350l2zo.jpg

eqvamd.jpg

2lxf33o.jpg

nadam se da na forumu ima još netko ko radi noževe pa da vidimo i te radove.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Noz izgleda jako dobro. Imas li jos slika iz izrade?
Kako pricvrscujes drsku?
Radio je otac neke nozeve koje uglavnom za svinjokolju koristimo, ali daleko je to od ovoga..

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
nažalost,nemam nikakvih više slika,bit će na idućem.bušim rupe u dršku,ja idem sa 4mm svrdlom,i onda sa istim tim svrdlom te rupe spojim.sve se složi bez ljepila,i izbušim rupu za šipkicu,onda sve razdvojim,namažem svaki dio sa dvokomponetnim epoksijem,te sve vratim i ubacim šipkicu,te kad se osuši,brusim dršku.

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
malo se radilo jučer.jedna oštrica na istu šemu kao i prošla.čelik D2,kalio darac,malo kraća oštrica,debljine 3 mm.drška opet jatoba,mesing,aluminij i umjesto vulka koža.bez futrole.
rlesm9.jpg

1yl9c5.jpg

k3q8wh.jpg

2ufziuq.jpg

1hpg1v.jpg

30hlw1s.jpg

244wqbs.jpg

ispričavam se što nema slika iz obrade,jučer sam ga započeo i završio,žurio sam.

Najnoviji postovi

Na vrh