• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,337
Pa, ne znaju. Ali zato proizvođač nema odgovornosti prema oštećenima, već vlada države u kojoj se primjenilo.
Pošteno, kaj ne?
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
8,652
Pitanje je kaj bum stim cjepivom nakon par mj, godinu dana, kakve buju nus pojave niko niš ne govori?
Si bedast! :ppozdrav: Glavno da neko zaradi, a kaj nam budu dali, ni ni sveta vodica, a ni kišnica!
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,515
činjenica je da pošast uzima maha...oko mene sve više bolesnih...
ali x ih sve tretira kao prehladu, pa nikam nedu...pa im je bolje nakon 7 dana, odma trk na more ili u šoping...pa onda opet bolesni 10 dana...
nebumo se mi toga riješili, nema discipline...
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,530
I ovo je kopirani dio teksta:

Zaraženi covidom-19 u bolnicu, na Odjel infektologije, dođu s kuferom na kotačiće koji vuku po hodniku kao po aerodromu, prepričava nam primarijus Krobot. Još ne vjeruju da se umire od korone. Sretnici će preživjeti. Tko završi na respiratoru, šanse su mu slabe.

- Imaju sa sobom pidžame, veš, stvari za osobnu higijenu. Laptop, iPod, mobitel, punjač, hranu, ne znam što sve ne. Jedno vrijeme sve to koriste, komuniciraju s obitelji. Onda im se pogorša i više se ne mogu javljati na mobitel. Pa dođu k nama na intenzivnu, a mi tu hrpu stvari deponiramo. Čovjek premine, a mobitel i dalje zvoni.

Završetak kopiranog dijela.

 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Neznam zakaj neki clanovi toliko strase ljude,ne vjerujem da je namjerno,tj. da su placeni za to,mada ima i toga.Ja sam molil da damo vlastita iskustva iz prve ruke(ne rekla,kazala), da dijelimo korisne savjete,ne samo cekati da to netko odradi za nas.
Evo dobar savjet za imunitet tj. covjekov obrambeni i jedini neskodljivi nacin obrane od bakterija i virusa.
Probajte Wim Hof metodu(ima na jutubu) i shvatimo da je nase tijelo jedan neistrazeni i zapanjujuci organizam,prastanite se bojati i kak je rekel Tito,predjimo s rijeci na djela.
Uz to ova situacija s koronom nam je sansa da se svi promjenimo,postanemo bolji,prestanemo biti dvolicni i gledati samo sebe.
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
8,652
Luk (crveni i češnjak) hren, đumbir, med, kuhano vino o rakija, špek,sir.....pa budu svi bežali od tebe, s kak ne neki virusići
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Evo i u mojoj zupaniji(ca. 115 tisuca ljudi),zadnja 2tjedna tri muskarca se objesilo,od 22g. do 46g.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,530
Hotela, ne moraš moje čitati ako te smetam, ja nikoga ne strašim, mene se ne boje niti unuci, niti mačka niti pas, zato me se ne boraš ni ti bojati. Ako tebe, ali i bilo koga drugog iritiram, OPROSTITE MI MOLIM i preskočite me, ignorirajte.

(y) Moj kolega s posla Zdravko se vratio doma iz bolnice prije par dana, nakon puno dana pod kisikom. Promijenio je boju glasa, ali doma je, bolje je.

Razgovarao sam jučer i s nekim drugim kolegama s bivšeg posla, na žalost "održavanje je trenutno prepolovljeno", mnogi su kolege pozitivni. Jednog jedva razumijem na telefon, jer svako malo kašlje, ma grdo ga za čuti, kao sam vrag. Drugi mi kolega veli "pa ne znam kako bi ti ovo moje sadašnje stanje opisao, kako se osječam, ne mogu to s ničim usporediti"; ma kakva usporedba s bilo kakvom gripom. Ujedno veli: tu oko mene u selu gotovo da nema kuće gdje netko nije u koroni i u simptomima?!.

Moja osobna iskustva: u mojoj se obitelji postepeno izredalo 6 pozitivaca. Najmlađi unuk i stariji zet istovremeno, pa za 2 dana starija kćerka, par dana iza moja punica, pa moj stari i na kraju snaha. E sad, vjerovao to kolega Hotela i ostali, ili ne, svi smo si u dobrim odnosima, ali iz mjera predostrožnosti i opreza svi ti moji nabrojani nisu bili u izravnim kontaktima prije potvrde njihove pozitive. Naročito smo pazili na moju punicu koja je više u bolnici nego doma, pa i na mojeg starog ima 82, nismo ih ni mrvice ugrožavali, čak su se ljutili "kaj nitko ne dojde k njima". Između nekih od nas su metri, između drugih kilometri, a snaha i sin su u ZG, nismo se družili, jer nije bilo ni vremena, pa ni prilike. Svi moji nabrojeni su svoju pozitivu pregrmjeli dosta dobro, bez prevelikih posljedica. (Hvala Bogu.)
Punica je imala velike probljeme s kašljem, a i promijenili su joj kao zaraženoj smjene u bolnici na hemodijalizi, šogorica je radi nje bila u samoizolaciji, ljuta kao ris...
Moj je stari imao non stop temperaturu, ali nije vjerovao da ima koronu, jer on nije u bolnici i "kaj ga svi mi skupa s epidemiologom, a i doktoricom hebemo"...
Ostali moji unuci su bili na testiranju i nisu pozitivni, iako su u istoj kuhinji, istoj kući.
Kćer je još i nakon 12 dana imala nekakav veliki umor i meni teže opisivo stanje slabosti, ali sada je dobro i radi.
Snaha je prekinula bolovanje i ponovo radi, a sin s njom u "maloj sobi 3 sa 3" je ostao za sad neokrznut, bez simptoma i problema.

(Susjed mi je još na kisiku i nije dobro.)
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Kod mene u familiji posast prosla hvala bogu,izredali se skoro svi,srednja kcer(7mj.trudnoce)jos u temp. no mi se ne bojimo i opet bu decec.Kolega plus,ti meni nimalo ne smetas a ak imas unucice,mogli bi se pobratimiti :ppozdrav: dok ovo zlo prodje.
Ja javno izjavljujem da nevjerujem u koronu vec specijalni rat:unsure:,s danasnjom tehnikom svasta se moze,no meni takodjer nije poznato na koji nacin,ak saznam objavicu vam.
Oni koji vjeruju u koronu to je njihova stvar,ne zelim ih uvjeravat u suprotno brez sigurnih dokaza ali ih savjetujem da jacaju imunitet i da se ne boje.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,523
Nije mi jasno kak ste još uvijek tak tvrdoglavi, te ne postoji, te ju je neko izmislil v laboratoriju, te ovo te ono.
Korona postoji i tu je, nekome teško pada a nekome lako, neko se boji neko ne, neko se pazi neko ne.
Ono za kaj se korona iskorištava i kaj se događa u svijetu ekonomije, politike i slično, to je samo iskorištavanje situacije za razne muljaže, ali to i korona su dve različite stvari protiv kojih bi se trebali borit.
E sad, protiv korone kao virusa se moremo borit, a protiv ovog drugog se ne splati, jer nemremo niš.
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,177
Evo da se i ja javim,od subote svi u izolaciji, nekog više treslo nekog manje, sina od 7,i djeda od 67 za sad nikako nadam se da će tako i ostati, u četvrtak testiranje.
A što se tiče brojki i oboljelih to je sve još uvijek dobro, dokle god nismo prisiljeni stati, nego je još uvijek novac važniji, znači biramo novac a ne zdravlje.
Što se tiče lock dawna, ovo je valjda naj gori oblik, trebalo je kao proljetos sve ili ništa.
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,177
Hvala kolega ZJ, onaj dan kad si zvao pojavili su se prvi simptomi, sad već izgledamo bolji, nadam se skorijoj prilici za susret pod puno boljim okolnostima.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,337
Quod licet Iovi, non licet bovi
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,743
Quod licet Iovi, non licet bovi
Ja kad prejdem rasadnik palim aplikaciju u koju imam spremljen riječnik stranih riječi da bi se mogel sporazumjeti s ljudima iz tvog kraja.
Tam žive ljudi koji se voze u kamiču, na traktorima imaju nulti pover, a kad sjede u nevnoj sobi na kojoj su fur penom montirana vrata koriste mi fi, na šerafima im se zgvinta nadvoj, oblače se u vaštruke, željezo sjeku odvijačima, mjeru imaju u centrima, vare uparatima, na poljima imaju nadvožnjake, djeca im spavaju u kimberima, na autima stisnu pumpung da bi ga stavili u lero, na batobrane stavljaju bagaritke da bi im prikolice mogle leči ter......

Uglavnom, naučil sam dosta riječi iz tog svog priručnog riječnika stranih riječi koji koristim u tvom kraju ali za ovu latinsku izreku nisam čul pa bi te molil da ju prevedeš na Hrvatski jezik koji je službeni jezik ovog foruma.

Hvala.
 
Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh