• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva/žetva 2016-2021

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,409
Ne bi znao, prvu godinu sijem. Isto je bilo jako lijepo uredno sijeme.
Trenutno u usporedbi sa kraljicom je nešto slabija, no kraljica je na lakšoj zemlji.
 

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
647
U pšenici su mi vrhovi listova požutili, i to po čitavim parcelama koja god je veća od 25-30cm, jel to bolest ili je to od ove zime kaj je bila par dana? vidio sam to na više svojih i tuđih parcela. Nije špricana s ničim još, plan je bil ić sa prosarom, al mislil sam još počekat malo. Jel ima ko sličnu sitvaciju?
 

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
770
To je od mraza. Tak je i moja dobila po nosu, ali ja misliim da to ne bude nikakve posljedice ostavilo. Danas spricana mustangom
 

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
278
ja bacio za vikend drugu prihranu jer su za ovaj cijeli tjedan prikazivali kišu, i sad najednom ne bude ni kapi. eh da mi je biti prognostičar da malo odmorim glavu.. :unsure::ppozdrav:
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Teško je točno prognozirati bilo kaj, a posebno vrijeme. Računalne prognoze vremena su zasnovane na nekom modelu kojih ima više. Obično svaka meteo kuća za računalne prognoze koristi neki svoj model. Tek kad se većinom modela prognozira vrlo slično ili jednako vrijeme (računalo radi to automatski), postoji veća vjerojatnost da bu vrijeme takvo kak se najavljuje.
Stoga uvijek pratim više prognoza, po mogućnosti za moju mikrolokaciju i onda planiram aktivnosti u skladu s tim. Za nekoliko sati unaprijed koristim rain alarm. Nije 100%, ali u gotovo 99% se ostvari vrijeme kakvo sam predvidim na bazi grafičkog prikaza dvosatnog gibanja kišnog područja.
 

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,560
S obzirom na niske temperature ujutro mislim da ima dosta vlage od rose koja bi rastopila gnoj a i zemlja je vlažna tak da bi se još ovaj tjedan i mogla napraviti prihrana. Za dalje je već upitno ak nebude neke jače rose bar 3 do 4 dana onda banana.
 

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
589
Dali netko rastapa ureu u vodi i to miješa sa nekim fungicidom protiv bolesti, koliko posto uree se smije dati sad u ovoj fazi ?
 

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,409
El se smije mustang i sektor, ostalo mi mustanga u prskalici 70-tak litara?
 

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,560
Zvao sam zastupnika za syngentu i rekli su mi da elatus era ima jako dobra svojstva za miješanje a kolko su upoznati sa mustangom i on ima ta svojstva isto takva al da oni to još nisu probali jer je taj njihov proizvod relativno nov (dvije godine) pa nek ja probam i da im javim😂.
Tak da sam ja to smučkao i poštrcao pa kaj bude bude😅
 

markach

Iskusan lik
Premium
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,861
Ja sam mješal Tornado i Mustang.
Mustang je većinom partner ostalima.
 

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,560
Ok dva hebicida, ovo je fungicid i ako svojstva miješanja jedan i drugi nemaju dobiješ kašu ili slijepljenu čudnu masu u šprici a ako ti ode cijeli sustav imaš veliko sranje,a i može doć do čudnih kemijskih spojeva pa napraviš glupost na usjevu. Tak da bolje dobro provjeriti prije.
 

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
604
Ja danas mislio, ali biloje previse vjetrovito.
Nalaze se odrasli oblici leme na pšenici,pa pripazite
 

Stjepan1262

Novi član
Tu od
18 Velj 2017
Poruka
27
Pozdrav...
Kupio sam novu spricu i sad me zanima jel bolje da prskam psenicu preventivno protiv zastite od bolesti s diznama koje bacaju manje ili vise vode...
Zanimaju me vasa iskustva
Lp
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh