Da li je ko na kraju izmjerio točno...? Da li iscijepana drva kad složiš..ispadne 2m?Kolege
U prikolici 250x160x0.70
Koliko otprilike stane Izrezanih drva na 30cm
Srednje debljine
15 30 cm
Bez slaganja u nju
Da li je ko na kraju izmjerio točno...? Da li iscijepana drva kad složiš..ispadne 2m?Kolege
U prikolici 250x160x0.70
Koliko otprilike stane Izrezanih drva na 30cm
Srednje debljine
15 30 cm
Bez slaganja u nju
je istina, nekih 4x jeftinije ali nakon pročitanih komentara da su neki dozivili velike povrede radeći sa svrdlom nisam zelio riskirati..vrag ne spavaDa mora se paziti sa svrdlom, ali je nekoliko puta jeftinije!
nemoj reči svi, jer uvijek postoji iznimkapošto svi home made kalači imaju jednoručne ili nožne komande.
ja sam nailazio na komentare od čupanja prstiju sa ruke pa do strasnih lomova nogu na par mjesta...plus kad zaglavi pa motorkom ga rezu da bi ga skinuli sa svrdlaOpreza nikad dosta. Ipak mislim da su poljedice nesreće u prosjeku puno teže kod svrla.
Prednost hidrauličnog je da skoro pa nemreš imati preslabi traktor, a svrdlo zahtjeva prilično snage, pogotovo kad naiđe komad sa kvrgom koji ugasi traktor pod neki srednjim gasom.
Gledal sam susjeda kak je radil sa svrdlom (metrice). Nakon nekoliko godina rada je kupil hidrauličnog i veli da se preporodil.
Čestitam na prinovi,,ako nije tajna koliko je eurića plaćen stroj,, i sam sam zainteresovan da sebi nabavim za svoje potrebe,,,tako mi boga,, otežala mi sjekira ,,Prinova
Razmisljao sam dugo o onoj jeftinijoj verziji, ono svrdlo al nakon par odgledanih videa na jutubu odustao, cini mi se to svrdlo preopasno za rad s njim.
View attachment 77409
1828 + pdv.....ukupno 2285 Eur-a (u cijenu uključen stol za kratka drva, 35L ulja, jedna ruka za podizanje metrica, i druga ruka za naslonit pocijepane polovice)...460kg...majstor koji je pravio u toj firmi kaže jamči 20t a možda i više jer mu dinamometar mjeri do 20tČestitam na prinovi,,ako nije tajna koliko je eurića plaćen stroj,, i sam sam zainteresovan da sebi nabavim za svoje potrebe,,,tako mi boga,, otežala mi sjekira ,,
Imas kod nas onog Borkovica radi dobre cjepaceČestitam na prinovi,,ako nije tajna koliko je eurića plaćen stroj,, i sam sam zainteresovan da sebi nabavim za svoje potrebe,,,tako mi boga,, otežala mi sjekira ,,