• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slivne vode

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Pozdrav,

tražio sam po forumu ali nisam našao temu za ovo pa otvaram novu.

Dobili smo opomenu od hrvatskih voda da moramo platiti slivne vode skroz unatrag do 2008. godine. A fora je u tome da nismo dobili niti jedan račun?! :confused: Danas zovem hrvatske vode i pitam kako to oni misle, ona meni veli bahatim glasom da nije njihov problem ako nama poštar ne ubaci uplatnicu. Nemreš vjerovati, i nebi pošizil onda :mur:

Sad prijete da budu sjeli na plaču, a našel sam ovo:
http://www.24sata.hr/pametnakuna/dobili-ste-ovrhu-saznajte-sto-s-njome-trebate-napraviti-287738
Ja se ne kužim u zakone, ali jedan komentar veli da ovo nije točno. Ima tko kakvih savjeta, jel je kaj zastarjelo?

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Baš sam telefonirao. A je to gamad :mad: otpisat će sve što je starije od 3 godine.
Ali da nisu niti jednu uplatnicu poslali nego sada nakon par godina se sjete da moram platiti. Ma poludiš

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,524
Plati sve što nije u zastari-zastara se računa na sve što pređe zakonsik rok zastare,a u tom vremenu tražbenik nije podnio službeni zahtjev za naplatu.Opomena nije službeni zahtjev.Samo javnobilježnička intervencija ili tužba sudu.Ništa nemoj potpisivati,jer potpis znači da si priznao potraživanje i onda imaš obavezu tražbinu namiriti bez obzira što je za nju nastupila zastara.Ovu zadnju rečenicu dobro upamti.

Mi smo pred desetak godina isto nagrabusili.Plačali smo sve godine komunalne doprinose,pa tako i slivne vode.Pa su došla vremena kada su ljudi masovno prestali to plačati,ali mi smo i dalje revno izvršavali obavezu.Sve dok nam nije puklo,pa smo i mi prestali sa plačanjem.I dvije godine nismo platili slivne vode. Ostalo jesmo. Više se ne sjećam koji je iznos bio u pitanju.Jednostavno me naljutilo što je svima koji nisu htjeli plačati dug bio otpisan.Dobivali smo mi opomene i revno ih ignorirali.Godinama.Čak smo imali i dvije javne dražbe tanjurače na kojima se nitko nije pojavio.Samo smo se nasmijali i rekli-neka si je prodaju,ionako je niti nemamo,a kome je palo na pamet staviti je na listu prodaje,nek si je izmisli.I tako je prošlo još jedno dvije godine.A onda je došla javnobilježnička obavjest da smo dužni uplatiti nešto manje od sedam tisuća kuna.A dug za dvije godine nije bio niti tisuću.Na početku.Pa smo mi i to bacili u smeće.I na to zaboravili.Sve dok u kući nije ponestalo gotovine.Pa otišao muž u banku podići.Ali dobio nije ništa.Jer je račun bio blokiran.Zbog neplačenih slivnih voda.I što je najgore,nismo mogli podići novce da račun platimo.Nema šanse.Morali smo prodati robu i ići platiti,i još smo čekali osam dana nakon uplate da nas odblokiraju.Imali smo četiri računa,sva četiri blokirana.Čak se nisu potrudili da nam skinu novce i naplate se,i ostave nas na miru.Morali smo sami.Od toga dana sve račune plačamo drugi dan kako stignu,struju plačamo sve uplatnice odjednom,smeće isto,samo ako se baš dogodi da se nema vremena odmah platiti zavuče se koji dan.A preko roka uplate,na rijetki petak.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
A jesu te nasanjkali.
Pa platili budemo (sad sigurno), samo ovo zastarjelo ne. Poslat ce nam sve uplatnice koje nismo dobili jos jedanput. Neznam kaj se kod njih desava.
Nisam znal da oni imaju ovlasti blokirati racun na banki :icon_scratch:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,524
Ne oni. Predali su nas javnom bilježniku,on nas je sredio.Naplatio nam je dvije javne dražbe koje se nisu održale-prvi puta su došla tri službena lica,ali nijedan kupac,Drugi puta samo jedan službenik koji nam je ponudio otplatu na rate,Treći puta ovršno rješenje sa rokom plačanja.A mi se pravili pametni i jaki-baš nas briga.A na kraju- imali mi para na računu,na četiri računa,ali tri dana smo bili bez kruha u kući.Jednostavno nismi imali kune.Prvi sam dan zbrojila neke lipe što su se posvuda našle zametnute,a tri dana smo jeli bez kruha.Dok nismo nešto prodali.

Od onda su nama računi prioritet.A u Mađerskoj nikada po naseljenom mjestu ne vozim više od dozvoljenih 50 na sat.Neću sada zašto,to sam napisala u priči tamo u "Dogodovštinama".:icon_eyes::icon_rofl:

Najnoviji postovi

Na vrh