• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

uzgoj puževa

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
ja sam ih skupljal ali su mi svi pobegli tak da niš od uzgoja

G

grunf

Guest
:lol: "juće san gonja jednoga spuža...al´ mi je pobiga..." to si mislio... 8)

M

MarshallHendrix

Guest
U Lijevče polju, u okolini i selu Laminci ljudi su na inicijativu Italijana koji su relativno blizu i koji su dobri otkupljivaci, pokuasli sa farmama puzeva. I dosta se ljudi okusalo. Znam da su dizali ograde i da su morali da ih prekrivaju mrezama jer su valjda puzevima najveci neprijetalji ptice. Medjutim vec sljedece godine su se te farme pogasile. Ne znam zasto ali znam da ih vise nema. Ako sta saznam javicu.

G

grunf

Guest
super da se barem netko javio...posting.php?mode=reply&f=31&t=4879#
ova tema nije za ignoriranje. ajmo svi kukati kako nam se ništa ne isplati i ništa nas novo ne zanima!
nisu valjda oni što uzgajaju puževe ludi.... svinje- ne idu, krave- mala cijena mlijeka, perad tako-tako... ratari- propast...
Ljudi...nemojte se smijati...ne znači da to nije OK ako Stubljar o tome ne blebeće. Dapaće, kad se on o tome raskokodače ja odmah odustajem.... jer to je odmah "ČUDO NEVIĐENO" i "odlična zarada sa malo rada" ,a onda...Kud svi Turci tu i mali Mujo!!!http://poljoprivredni-forum.com/pos...&sid=e15b310b879a5a7380b8a812bfb0b5e2&t=4879#

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Koliko znam to je ok biznis ako imas nekog tko ti kupuje.
Procitao sam dosta po netu,da imaju otkupljivace iz Italije. Kod nas je to slabo.
Ipak mi volimo pravo meso

P

pozna

Guest
prije 4-5 god. je to bio bum biznis u okolini osijeka,tj. baranja.ali samo za jednog lika koji je radio sa puzevima vec par godina,koliko sam cuo da vse on predstavio kao zagarantirani otkupljivac ali si od njega morao kupiti i maticno stado(osnovni uvjet) ,mreze i ostalu opremu???kad su ljudi vec imali kolicinu za prodaju(2. godina)odjednom je drasticno pala otkupna cijena,pa ovo pa ono,i normalno vecina ljudi skuzila da srlja u minus i na vrijeme odustala. osobno sam siguran da ako nades otkupljivaca vani(npr. italija)da si na konju i radis svoj posao i boli te briga za druge.bitno je da si prva ruka,nikakvi prekupci...svojevremeno sam bio i sam jako zainteresiran,hvala bogu proslo me. bilo je u agroglasu relativno opsirno opisano dosta toga o uzgoju puzeva,posebno zanimljivo mi je bilo o uzgoju puzeva u staklenicima.

R

robizu

Guest
hoce li se javiti netko sa pozitivnim iskustvom sto se tice puzeva...jel ima takvih

P

pozna

Guest
ima takvih sa pozitivnim iskustvima,vjerovatno se nece javiti,gledaju svoja posla.znas kako to ide kod nas -cim se nesta pokaze kao dobar posao ,odmah svi nagrnu i u kratkom vremenu sve ode u vrazju mater.

R

robizu

Guest
cini mi se da su svi koji su imali sklopljen posao sa zadrugama propali...barem po ovome sto citam po forumima..

katja

Član
Tu od
9 Ruj 2010
Poruka
41
Pitanje je zašto su propali?

Inače na forumu.hr ima jedna cijela ogromna tema o uzgoju puževa, otkupu, iskustvima i ostalome...pa si pogledajte....

Uglavnom ispada da se od toga moze ok zivjeti samo je pitanje kako se tko snađe u svemu....i naravno treba raditi i biti strpljiv..jer pitanje biznisa u poljoprivredi je ipak dugoročna stvar a ne nekakva nerealna zarada preko noći........................

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
255
Znam neke ljude koji su se bvili pužvima i žabama.

1. Puževi
Radi se o tome da je nekoliko ljudi u Hrvatskoj prodavalo "matična stada", kako bi ih prodali ljudima su obečavali sve i svašta samo da kupe i krenu u biznis. Osim matičnih stada uvaljivali su im i razne mrežice i ostalu opremu koja se počela raspadati nakon godine dana.
Jasno od obečanja ništa, prodaja vani nula, a kod nas je svega nekoliko restorana koji nude takvu hranu. Jasno imaju svojeg dobavljača koji im proda neku malu količinu... kojemu je to više hobi nego posao.

2. Žabe
Žabe su u Hrvatskoj zaštićene životinje, sam uzgoj je zabranjen. Oni restorani koji nude žabe u Hrvatskoj poslužuju isključivo žabe iz Tajlanda, koje uvozi JAMBO. Bilo kakve priče konobara/vlasnika da su to žabe iz bajkovitih voda naše prirode su laži, u tom slučaju pozovite im inspekciju Ministarstva za zaštitu okoliša.

katja

Član
Tu od
9 Ruj 2010
Poruka
41
Ovo objašnjenje oko puževa mi nekako ne drži vodu...."postojali su nekakvi ljudi koji su pokušali uvaliti stada i repromaterijal"...ok...ja da recimo u to ulazim..ne bih od tih neprovjerenih ljudi sigurno to kupovala...koliko znam tu u hrvatskoj postoje 2 firme i 1 udruga koja se time bavi i koja već godinama egzistira (za udrugu ne znam) pa bih prvo njih nazvala pa vidjela o čemu se radi.....ustvari ispada da su ljudi vjerojatno htjeli jeftinije proći oko tih neprovjerenih ljudi pa su na kraju naj.....zbog loše kvalitete materijala.....mislim ne vidim realni razlog odustajanja...

Inače je tu kod nas poznato da ljudi odustanu kada shvate da oko svega ima rada, da je potrebna velika volja, trud, da treba nešto i pročitati o tome...a ne ajmo šiknuti puževe u nekakvu traku, otići na pivu i ćevape i za godinu dana beremo i mlatimo pare....mislim, smiješno.....

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
255
Kada kažem "nekakvi ljudi" to je čisto radi bontona da se određene ljudi ne proziva imenom i prezimenom, jer ionako svi znaju o kome se radi. Inače ne tako davno je i na Dnevniku bilo kako su jednog "takvog" pretukli radi nerješenih računa i mutnih poslova...

No sada baš da su svi propali, jer kao ipak treba raditi... ne bih rekao...
Investicija za najmanju farmu puževa iznosi 10000€, što nije tako mali novac, da bi se samo tako pustilo.
Slažem se da je posao sa puževima popularan kako su nekada bile činčile i vjerojatno da će tako i završiti, ako već nije...

Ako te baš zanima nazovi jednog od "tih" i pitaj da te upozna sa nekoliko kooperanata, pa ćeš dobiti informaciju iz prve ruke, jasno u slučaju da ih uopće ima.

katja

Član
Tu od
9 Ruj 2010
Poruka
41
Jesi ti uzgajao puževe? Ili bi htio? Ili samo sudjeluješ ovdje u raznoraznim mišljenjima?

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
255
Prije nekoliko godina mi je ponuđeno da uđem u partnerstvo, kako bi uzgajali puževe.
U nekoliko mjeseci razgovarao sam sa desecima ljudi koji se time bave ili su se bavili, u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Francuskoj.
Nadalje prošao sam sva potrebna Ministarstva u HR čija se odobrenja mora imati kako bi sve bilo legalno. Raspitao se na Vetrinarskom fakultetu u Zagrebu o svim problemima koji se javljaju prilikom uzgoja itd...

Nakon što sam sve salušao i ustanovio koja je prava računica u tome poslu, ne pada mi napamet da ulazim u tako nešto.

G

genius

Guest
Znam neke ljude koji su se bvili pužvima i žabama.

1. Puževi
Radi se o tome da je nekoliko ljudi u Hrvatskoj prodavalo "matična stada", kako bi ih prodali ljudima su obečavali sve i svašta samo da kupe i krenu u biznis. Osim matičnih stada uvaljivali su im i razne mrežice i ostalu opremu koja se počela raspadati nakon godine dana.
Jasno od obečanja ništa, prodaja vani nula, a kod nas je svega nekoliko restorana koji nude takvu hranu. Jasno imaju svojeg dobavljača koji im proda neku malu količinu... kojemu je to više hobi nego posao.

2. Žabe
Žabe su u Hrvatskoj zaštićene životinje, sam uzgoj je zabranjen. Oni restorani koji nude žabe u Hrvatskoj poslužuju isključivo žabe iz Tajlanda, koje uvozi JAMBO. Bilo kakve priče konobara/vlasnika da su to žabe iz bajkovitih voda naše prirode su laži, u tom slučaju pozovite im inspekciju Ministarstva za zaštitu okoliša.

Da i meni su htjeli to uvaliti prije desetak godina pazi sad maticno stado kila bila 50dm a kupovali po selima oko Osijeka od seljaka tada po 2kn kg je ali uvjet moras kupit kod njih uglavnom varali su dok je bilo zrtava poslj kljuc u bravu.

Hrco

Član
Tu od
6 Pro 2011
Poruka
153
da li itko zna tko vrši otkup puževa ???

ja počinjem sa uzgojem puževa pa ako ko ima bilo kakve informacije o tome može slobodno napisat bio bih vam vrlo zahvalan.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
pozz
nedugo sam kopal po netu tražeći nešto za sebe pa sam natrčal i na temu pužarstva. najbolje da prokopaš i ti !! mislim da ima jedna, navodno, uspješna farma kod Zadra il tam negdje ??!! vlasnica je žena - TO SAM ZAPAMTIL

Hrco

Član
Tu od
6 Pro 2011
Poruka
153
ma nezz više tražim dosata dugo baš me to sve zanima a ništa nema......

Najnoviji postovi

Na vrh