• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,703
Evo kako nas zakidaju:
Danas sam otvorio novu bočicu sa insekticidom, zapremine 50 ml. Uzeo sam baždarenu profesionalnu menzuru i prelio, iscijedio kompletan sadržaj bočice. Pokazalo se da je u nutra 47 ml, uvrh glave 48 ml.
Ako znamo da je ta mala bočica insekticida od 50 ml papreno skupa, pa da se šokiramo izračunajmo i vidimo koliko to košta 1 litra. Tada postajemo svjesni kako nas prefrigano zakidaju i zapravo pljačkaju. Svaki taj mililitar je zapravo skuplji nego dragi kamen, a oni ne da nam ga uzmu, nego nam ga jednostavno ne daju, "e moj narode, što nam rade".

Odnosno, stavio sam na dvije, jako precizne vage, originalno pakovanje fungicida, zajedno sa podebljom ambalažom i zaklamanom (beskorisnom) uputom za upotrebu. I njemu tako "upakovanom neto, tara, bruto" malčice fali da ne bude deklarirana količina / težina koja piše na pakovanju. Više važe ambalaža i uputa nego je u nutra nasipano fungicida.
A ako čitamo uputu koju sam iz više razloga nazvao beskorisnom, uglavnom piše "obratite se predstavniku ili proizvođaču", a proizvođač je tu blizu, u Indiji...
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
I kome se moreš žaliti? Izgleda nikome. Ali kak mi se čini tak je kod svih proizvoda, vararaju nas di stigneju a mi ne obraćamo pažnju.
Ja upravo došel iz trsja, sused mi šprical.
Mada mi je dost pozeblo mora se špricat, sutra ujutro moram ureu posipati da mladinje potira.
IMG_20200522_174000.jpg IMG_20200522_173944.jpg IMG_20200522_173903.jpg
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,703
Iskreno, ovo je zaista žalosno za vidjeti koliko je to pozeblo. Šteta, jako velika šteta.
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,437
Prvi drugi i cetvrti su isti herbicidi. Prvi ima jacu koncentraciju aktivne tvari od ova dva.
Ako zelis jos i zemljisni ucinak dodas pledge 50wp.
Omjer po uputi proizvodaca.
Ovisi oces ic leđnom prskalicom, traktorom, cijelu sirinu ili samo trake...
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,032
Dva deci stavim na 16 litara i rijesim sve,imam onu aku ona malo vise zaljeva tako da je to okej, nisam stigo prije odgovorit sori
NH nista ne frezas? Pa nije ti bilo još alarmantno za malčirat ja znam to i veće pustit,kupljenec a ni ti ništa ne frezaš?
 

Najnoviji postovi

Na vrh