Kakve nevolje?
Decki moji, razno razne...
Problemi iskacu sa svih strana odakle bi trebali i odakle ih se nikad ne bih nadao... Imam nekih svojih "muha" koje treba pod hitno rijesiri, ali nikako da to dodje na red, jer se iz dana u dan pojavljuju novi problemi koji zasjenjuju ove stare. Nikako ove jeseni na zelenu granu, pa i da se zelim o nju objesiti ne bih mogao...
dali netko ima iskustva sa V&N 2brazde prekretač vario 12-22" sa rešetkastim daskama. Iskustva u radu nabava polovnih i slično molim.
Mislim koliko vidim da nije vario nego obični pa tak da je puno 1600€ u "Janeziji" nigdje nevidim drugi šlauf za hidrauliku.
Pa dok bi ga dovezo kod nas,to bi onda bio skupi plug.
A drugi šlauf za hidrauliku nevidiš zato što vidiš feder,što znači da ima jednoradni cilindar = jedno crijevo.
Po meni 2 br vario plug,preskupo i neisplativo,koliko bi ti zemlje sa 2 br morao poorat da bi ti se on donekle isplatio,ja nikad nisam ni vidio 2 br vario plug.
vario zato sto jednostavno štelaš zahvat čak i u oranju a izvedive su i neke akrobacije kao npr uređivanje međa raznih nagiba na parceli uzbrdo oreš 2x14 nizbrdo 2x20 ili 2x22 brzina i opterečenje traktora isto. drugo crijevo za štelanje radnog zahvata.
Mislim da brkate neke pojmove
Za štelanje radnog zahvata(vario),ide dvoradni cilindar i on ima 2 crijeva.
Za okretanja pluga,jedno crijevo je stariji sistem koji isto radi dobro,a noviji sistem je s 2 crijeva..
Vario sistem na svakom plugu je jako dobar.