• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

markach

Iskusan lik
Premium
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,890
Ocuvan nije ili je teško znati. Olickan je i to dosta dobro ali samo olickan.
Kladim se da nije promjenil ulja.
Čemu drugi auspuh kad je originalni kvalitetniji( pa pitanje povlači sumnju).
Kao i još dosta stvari koje su ostale za mijenjati. ...granične gume za vrata, unutarnje brave , nema nikakve gume na podu...itd itd.
Takve stvari treba dobro vidjeti uzivo. Jer jbg majstori su postali fotografi i fotošoperi.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,363
Kolega ide gledat jedan John Deere 5820, pošto nemamo iskustva s takvim traktorima koji ipak imaju nešto novije od ovih naših na što smo navikli pa ako ima tko savjet što pogledati na njemu? A evo i linka sa fejsa za komentar, Bei Facebook anmelden
 

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,370
Nema tu puno nešto mudrovanja, traktor dosta dobar, kod nas u firmi natukli po 15 t rs., jedino isprobati hidraulik, jel precizno dize, ispitati kako šalta powere u grupama, jel poskoči kada se šalta u poweru, motor kao motor ništa posebno, traktor za svojih 90 ks ima snage i brzine za svakakve poslove
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,363
Taj bude jedino malčiral cca 12 hektara par puta godišnje, možda koji put pofrezal i prskal aronije, pluga i slično ne bude vidio. Možda budem ispal blesav ali što su to poweri? Kod nas nema takvih traktora s tim i nemam to ni gdje vidjeti osim na sajmu.
 

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,370
Imaš 4 grupe brzina sa 4 polovinke u svakoj grupi, powere, ABCD grupe i u svakoj grupi od 1-4 bez kvačila šaltaš.
Na tim traktorima je jedino "problem" što se nakon silnih sati, dosta lagano pregriju, ili su kod nas uvijek bili preopterećeni hehe
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,462
Kako je traktor cijeli mehanika, a ima elektro reverzer, powere, ehr, elektricno ukljucivanje kardana...
Mislim da se taj nedavno prodavao kod jednog svercera, ocerupani su tegovi, prosirenja blatobrana, na 4000 sati nema sanse da tako izgleda, pogotovo zavrsetak auspuha. Zadnje felge nisu original, vjerovatno kineske s jeftinim gumama.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,363
Hvala svima, kolega je odustao ta sad od njega, kad se malo bolje pogleda vidi se dosta toga sumnjivog, jasno da nije nov ali na te sate bi trebao biti ko novi.
 

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
589
@jocc
Glupo pitanje, al zar treba tako skup traktor za malčirati 12 ha zemlje?
Sigurno je udobniji od starih drndala, al ta udobnost i košta...
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,363
Čovjek ima sredstva i dosta mu je 558 koji se dosta kvario i uložio je u njega toliko da bi kupio novoga. Ako tko ima nešto za ponuditi u tom cjenovnom rangu ja proslijedim čovjeku, nije mu bitna marka traktora, bitno je da ga služi.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,363
Zato velim ako tko ima ili može preporučiti nešto za cca 20 tisuća bilo bi od pomoći. Da kupujem sebi bilo bi puno lakše jer ja znam što bi uzeo a ovako da ne zeznem čovjeka bez veze.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,888
Što treba od opreme,prednji kardan,utovarivač,koliko izlaza hidrulike,klima?
Tko nije kosio/malčirao 12ha,nek misli da je 558 ugodan za raditi toliko.
Krenuo sam sa 19ha malčiranja sa mf-om 80ks,prednja vuča i klima,pa mi razbije sav bubrežni kamenac i nije nešto u čemu sam uživao jer bilo je toliko tvrdo i puno rupa da sam mislio da će se traktor raspasti iako sam išao vrlo polako.
Da li je ograničena širina traktora zbog redova?
20k eura je ni vrit ni mimo za kupit drek koji je željan ulaganja .
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,363
Za sad mu je jedino bitno da ima kabinu i poželjno klimu, prednji pogon čak i nije uvjet ali nek se nađe. Prednja hidraulika mu ne treba, a koliko znam za sad ni nema ni jedan priključak koji bi koristio bilo što od izlaza hidraulike. Čovjek je vikend poljoprivrednik, tako da se uči i ni sam još ne zna što traktor može ali da bi mu dobro došlo nešto udobnije sigurno da bi, ne znam tko mu je uvalio 558 ali taj mu nije bio prijatelj.
 

Najnoviji postovi

Na vrh