• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Provjera u dva koraka (2-Step verification)

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,922
Što je Provjera u dva koraka?
Provjera u dva koraka dodaje još jedan sloj sigurnosti vašem korisničkom računu. Za prijavu će vam trebati vaša zaporka i kontrolni kod iz email poruke ili aplikacije za provjeru autentičnosti. Čak i ako netko dođe do vaše lozinke, i dalje se neće moći prijaviti jer neće imati vaše kontrolne kodove.

Zašto mi treba provjera u dva koraka?
Netko vam može ukrasti lozinku lakše nego mislite. Jedna loša aplikacija preuzeta s interneta ili klik na jednu zlonamjernu poveznicu i netko bi mogao preuzeti kontrolu nad vašim korisničkim računom na poljoprivredni-forum.com.
Provjera u dva koraka sprječava ljude koji žele vaše podatke da uđu u vaš račun, čak i ako imaju vašu lozinku.

Kako postaviti provjeru u dva koraka?
1. Idite u postavke svog korisničkog računa. Zatim kliknite opciju Lozinka i Sigurnost, a zatim kliknite na gumb Prijava u dva koraka.
2. Za nastavak postavljanja upišite svoju lozinku.

1704201456765.png


3. Ovdje imate dvije opcije:
  • Prva opcija je "Kontrolni kod putem aplikacije" omogućuje generiranje jednokratnog kontrolnog koda pomoću aplikacije za jednokratnu lozinku (OTP) na vašem telefonu (npr Google Authenticator ili Aegis).
  • Druga opcija je "Potvrda e-pošte", a njenim uključivanjem ćete putem e-pošte dobiti jednokratni kod za potvrdu vaše prijave.
    NAPOMENA Ako je moguće, treba odabrati prvu metodu potvrde u dva koraka jer se izbjegava slanje emaila kod svake prijave.

1704201401425.png


4. Aktivirajte željenu opciju i generirajte prvi kod za prijavu kojim ćete aktivirati Provjeru u dva koraka. U nastavku je primjer ako ste odabrali opciju "Kontrolni kod putem aplikacije". Ako ste odabrali opciju "Potvrda e-pošte" ovaj korak je još jednostavniji, system vam je automatski poslao kod za prijavu na email adresu, kopirajte ga i upišite u polje Kontrloni kod i aktivirajte Prijavu u dva koraka.


1704201362187.png
 
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,647
Iskreno, muka mi je od toga 2-stepa...
Svaka službena stranica to ima...a onda ti kontrola "preuzme" uređaj i nemreš više ni na YT, jer radi u "restricted mode".
Najgore je kaj i Nives Celzius spada pod restricted mode...pa ni nju nemreš pogledati kak treba...:rolleyes:
:ROFLMAO:
 

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,922
Ok, to je dodatna opcija za one koji žele pojačati sigurnost računa. Nebi trebalo imati nikakve veze s s YT ili bilo čim drugim, to je logiranje dodatnim jednokratnim kodom samo za ovaj forum.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,647
Štima, ali čim dodaješ neki autentifikator program, on rošta po uređaju...
Možda ga i aktiviram, ali samo preko maila, kad već SMS nemre.
 
Na vrh