• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

530 DT (C)

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
Kupljen traktor 530 DT. Ima (navodno) oko 3000 rs. Godina proizvodnje 1999. Namjena traktora je za poljoprivredne poslove na manjem gospodarstvu, ogrjevno drvo za osobne potrebe i malčiranje i održavanje površina u vlasništvu. Godišnje cca 70ak sati. Planirano je estetsko uređenje traktora, felge i limarija, temeljiti servis za izmjenom svih tekućina, te sitni popravci po potrebi. Vezano uz isto imat ću par pitanja, pa molim dobre ljude za pomoć.

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
Trgovina rezervnih dijelova u Zagrebu, osim traktor universal u sesvetama? ima li još nešto za preporučiti? središnja i sjeverozapadna Hrvatska? Slovenije? web shop sa dostavom s kojim imate dobra iskustva?

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
Kočnice. Primaju relativno nisko, ali koče relativno dobro. Pojasevi nisu mjenjani navodno 1000 sati unatrag sigurno. Obzirom da se skida zaštitni luk i blatobrani radi uređenja, da li otvarati kočnice i pogledati u kakvom su stanju, ili svakako zamijeniti kad je već prilika. Ima li preporuka za kvalitetne pojaseve? Ne bi želio da se dogodi da je propuštena prilika da se zamijeni nešto, a ne bi htio niti zamijeniti pa da nakraju bude neki novi škart koji radi loše od starog. Ili samo pokušati naštelati kočnice bez otvaranja i skidanja zadnjih reduktora?

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
Izmjena ulja u diferencijalu, zadnjem i prednjem, u zadnjim i prednjim reduktorima. Koliko vidim u sve ide transhidrol. Ima li nešto što bi trebalo obratiti pažnju oko toga. Treba li otvarati prednje reduktore i raditi neku kontrolu? Ima li slika da je netko radio ili video?

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
Na zadnjim kotačima se osjeća lagani "luft" pa je namjera zamijeniti ležajeve kratke osovine. ima li neka preporuka oko toga, slika ili video?

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
ima li kakva preporuka za dobro poliuretansku prljavo bijelu boju za felge i crnu za šasiju?

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
upload svega što sam pronašao na netu a odnosi se na UTB/LONG traktore sličnih serija sa servisnim priručnicima, shemama i popisima dijelova. Pa ko treba, izvolite.

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
Manje datoteke stavljam direktno

Prilozi

• 2 Long Parts List Model 460 tractor.pdf
    538.8 KB · Pregleda: 3
  • 6 steering system.pdf
    786.3 KB · Pregleda: 0
  • 7 hydraulic system, power take off.pdf
    751.1 KB · Pregleda: 0
  • 10 numerical index.pdf
    359.7 KB · Pregleda: 0

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
Izmjena antifriza, ulja u motoru, filtera ulja i svih filtera goriva se podrazumijeva. Ima li neka preporuka za brand filtera ulja i filtere goriva? KAT? Ili nešto drugo?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,514
Evo ja ću kratko odgovoriti kad je bilo puno postova, za dijelove najviše u ovom dijelu ima Traktor Univerzal, ima i gašpar u Pušća Bistra, kvaliteta takva kakva je, nije nešto ali nema baš ni na izbor nečega drugog. Filtere sam kod njih kupovao sa etiketom UTB, vjerojatno dolaze otkud i svi ostali drugi. Za kočnice treba vidjeti u kakvom je stanju osovina na kojoj su papuče kočnica, ako ima lufta onda zna biti niska kočnica. Ako su dobre ja osobno ne bih puno prćkao. Moj ima 3000 sati pa još nisu nikad mjenjane. Nek bude sa srećom traktor i nadam se da nije puno plaćen.

ne.bo

Novi član
Tu od
28 Ruj 2024
Poruka
12
Hvala na odgovoru i dobrim željama. O cijeni ne znam što da kažem. U skladu sa trenutnim stanjem na tržištu i inflacijom.

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
161
Trgovina rezervnih dijelova u Zagrebu, osim traktor universal u sesvetama? ima li još nešto za preporučiti? središnja i sjeverozapadna Hrvatska? Slovenije? web shop sa dostavom s kojim imate dobra iskustva?
Ako je ovo reklama nęka moderatori izbrisu, ali meni se je najpovoljniji pokazao Partner u Polju Krapinskom.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,514
A on uzima robu od ovih iz Sesveta, ipak oni u Sesvetama imaju puno veći broj dijelova. Ovi naručuju ono što trebaš a to možeš i sam. Ima i u Sloveniji dućan iz kojeg uzimaju ali nisam nikad od njega naručivao.

Najnoviji postovi

Na vrh