• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alati za spašavanje iz vozila

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Prije nekoliko tjedana sam gledao uznemiravajući video od žene koja se zapeljala u vodu sa vozilom, i lagano auto tonuo. Sad meni nikak nije bilo jasno kako nije uspijela u 12 minuta (dok vozilo nije skroz potonulo) izaći iz auta. Unutra se vidjelo da je nešto radila na mobitelu (valjda status update na fejsu) umjesto da se pobrine da izađe iz auta.
Kako znamo vrata se nedaju radi pritiska otvarat, a prozori ako su električni, se nedaju spustit i onda si u dilemi.

Zato sam si naručio mali alatić privjesak za auto ključeve, koji u sebi ima rezač pojasa i razbijač stakla (ne vjetrobranskog). Razbijač stakla funkcionira tako da ga samo u kut prozora pritisneš na staklo, i kroz vlastiti pritisak se okine špica koja udari u staklo. Ako ne uspije iz prve treba probat par puta.

Dobra stvar kod toga je da ti visi na ključevima i samo moraš potegnut i imaš ga u ruci, drugi alati su vjerojatno razmetani po autu ako dođe do nesreće ili u džepu i nemožeš do njih.

3 komada su me koštala 12 $dolara, oko 95 kuna.

Evo i mala demonstracija.

https://www.youtube.com/watch?v=VjaIv5J5zGM

Prilozi

• IMG_3779.jpg
    IMG_3779.jpg
    30.1 KB · Pregleda: 139
  • IMG_3777.jpg
    IMG_3777.jpg
    30.8 KB · Pregleda: 121

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a kakva bu tek panika kad voda šikne kroz razijeno staklo ...

dok se auto polao puni vodom ti imaš vremena u miru razmisliti koja vrata otvoriti i kako van kad dođe voda do ušiju .

btw , staklo , kaljeno staklo se najlaše razbije porculanom od svjelice , ako ne vjerujete puknutom probajte na svojem autu ,xd
tko ne uspije vračam pare za uništenu svječicu ,hahahahha

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
I onda kad se auto napuni i razmislio si da otvoris suvozacka vrata i skuzis da se nedaju otvorit ? A tek ta panika...
Govori se da se vrata nedaju otvorit radi pritiska vode, zato treba prozor otvorit da se tlak izjednaci. A neznam kako bi to islo sa elektricnim ako ti je auto u vodi...
Uvijek dobro imat alatic koji ti moze spasit zivot. U miru razmisljat dok se auto vodom puni? tesko :icon_mrgreen:

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Prozori na elektroniku rade jos koju minutu poslije udara (slijetanja) tako da na prozore mozes racunati.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Probaj bubnit pa vidi kako ćeš proći, pogotovo probaj šoferšajbu :)

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
O Bože s čim se vi zamarate :icon_rolleyes:

E

el pibe

Guest
Ak se tak rado vozite sa autom po vodi bolje bi bilo da si kupite čamac.Ili si oblečite ronilačka odijela, svaki bocu na pleča i još ak su četiri u autu morete belu kartati dok ima zraka u bocama.Do onda bu pa valjda i pomoć došla i negdo bu vas spuknul iz bare:eek::

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Najlakše raditi sprdačine i dizat se iznad svih. Ima dosta ljudi koji završe s krovom u potoku, ali da. Oni su se prevrnuli dobrovoljno u potok... Radi se o alatu koji je mali privjesak i može spasit neki jadni život ako se auto zapali ili zablokiraju vrata nakon nesreće ili odvezat pojas... :icon_rolleyes:

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Vrsani onda primi isprike :)

Svakako zanimljiva stvarcica koja moze spasit zivot.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Kako god korisna je stvarcica ako nije za nedaj boze nuzde onda je bar privjesak,.,.Ali golf je golf ipak je to cvaja,.,.inace u BIH nacionalno auto

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Druze moj,mene je cova bubno u auto i otjero u kanal 2 metra dubok...Ma u toj situaciji si zbunjen da neznas kako se zoves ..Moli boga da ti se ne desi kakvo slijetanje,nebi ti pomogla macola od 2 kile koliko bi ti ruke drhtale...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Morete se vi sprdati sa ovom temom ali nikad neznaš šta te čeka i kada če te dočekati koliko god vi bili vješti vozači.
Puknuti stisnul bi ti fala ali ovaj tvoj broj baš lepo zgleda pa ga nebum kvaril.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
80-tih godina kolega je završil u Rajni najbitnije je da te ne ulovi panika , uspel se izvuči bez ičije pomoči . Od tad uvijek ima razbijeni keramički tanjur za razbiti staklo i rezati pojas .

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Nagledao sam se razbijenih auta i narastavljao i na svakom je kopča pojasa normalno radila.

Ako te pirotehnički zatezač zategne u sjedalo pojasom nečeš rukom moci do ključeva od auta vjerovatno.

Ako možeš do ključeva ključ u šaci razbija staklo priovjereno ako viri van iz ruke naravno.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Morete se vi sprdati sa ovom temom ali nikad neznaš šta te čeka i kada če te dočekati koliko god vi bili vješti vozači.
Puknuti stisnul bi ti fala ali ovaj tvoj broj baš lepo zgleda pa ga nebum kvaril.
ako neš ti neće nitko a gdje so to onda stali , na pola puta :drink:

Na vrh