• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dronovi

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,678
Ajde posto nisam uspio pronaci tu temu pa ju pokrenem. Jel ima tko od vas dron i za sto ga koristi? Ja sam neki dan postao sretni djecarac ovog malisana. IMG_20230219_102051.jpg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja imam 2 komada ispravna, i 4 neispravna. 🙂Koristim ih za svadbe u 90% snimanja.
Ostalo za neko fotkanje iz zraka, reklame, spotove, evente i tome slično, i nekad ih nosil na more kad me to držalo.
Naravno sve prijavljeno sa padobranima i kod agencije za civilno zrakoplovstvo.
Meteo agencija.
Položen ispit za 3 tipa drona.
U Hakomu imam sve.
Imam u kontroli zračnog prometa.
U Hrvatskoj kontrili zračne plovidbe.
Imam i noćne propelere za let izbad naseljenog mjesta.
E sad me nemoj pitat kolko to sve košta. 🙂
Moji dronovi su teži od 14 kg. 🙂

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,678
Ja planiram ic tek polagat 😁. Dobro ako to sve radis imas neki obrt ili se preko nekoga svercas.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,678
A znam. Cito sam da su regulative strasne. A i kazne. Makar na papiru. Al dobro za ovo sta men treba nadam se da me nece bas gnjavit. Vis aj slazem se daj to relativno opasna igracka ako si u gradu,medu ljudima i to. Al cudi me da nisu jos uveli da moras po kupnji registrirat,ili da prvo moras dobt dozvolu. Recimo kao za oruzje.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,678
Mislim da ne treba ništa prijavljivati ako se leti malim dronom do 250 g i do 100 m visine.
Mora mora. Nemoras mislim samo ako je laksi od 250 i nema kameru. To oni od kineza

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Zakone stalno mjenjaju, treba se dobro raspitat, imaš i registraciju nekog tipa C1 mislim, jako su puno to postrožili. Kazne su velike, ako ti padne u naseljenom mjestu onda je to živa katastrofa, ni ne pokušavaj bez padobrana.
Izbjegavaj željezo u bilo kojem obliku, mostove, šahtove, vlakove, i tome slično.
Žiroskop poludi i više ti se ne vrati, nit ne polijeći kraj željeza.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,051
Mora mora. Nemoras mislim samo ako je laksi od 250 i nema kameru. To oni od kineza
A to je onda nešto novo, mi smo prošle i pretprošle godine letjeli na desetke km bez ičega i nitko nije radio probleme.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,678
A koliko sam procito po forumima i tak nepravi ti niko bas sranja dok nis u blizini morha,mupa,aerodroma i ljudi. Za ono sta men treba dok ne rjesim papire vald nece niko nista

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,678
Ovaj moj? Dobih ga za 1925 eur.+care 220 eur. Jos mu moram nabaviti samo ovaj dodatak 😁 DJI-Phantom-4-Pro-Adv-Single-Static-Mount.jpg

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh