Karika mora biti jednako debela.
Koliki je ovo razmak kad samu kariku staviš u cilindar?
View attachment 50575
Jedva nasao mjerne listice. 0,75mm je razmak. Mozda mrvicu vise jer na 0,75 ne zapinje bas jako.
Jedva nasao mjerne listice. 0,75mm je razmak. Mozda mrvicu vise jer na 0,75 ne zapinje bas jako.
I vidim da imam lapsus redius je 75,8mm ne 7,58mm..
I vidim da imam lapsus redius je 75,8mm ne 7,58mm..
Nasao sam workshop manual za LA300 pa usporedujem.
Izmjerio sam i zazor ventila. Usisni 0,1mm to je ok po manualu 0,1mm-0,15mm ispusni 0,25-0,3mm, to nije dobro.
Ispusni da kupujem ventil ili da ga poliram/brusim ventil/dosjed sa pastom i onim drvenim alatom sa gumog ? moram skinuti 0,15-0,2mm. Nema osjecaj koliko je to puno malo ?
Muci me što nakon raskapanja i dalje nisam detektirao kako je i gdje taj komadic metala uletio. Ne mogu vjerovati da je prosao kroz mrezicu od usisa, a opet na ventilima i dosjedima nis ne fali, svjecica je cijela, na glavi nema krhotinama, ne kuzim.
Po La300 manualu imam cudnovatog kljunasa od dijelova.
Cilindar 75,88mm po oznaci bi trebao biti standard.
Klipnjaca po kodu II specijala.
Po debljini karika I ili II specijala (1,98mm debljina karike). Po duljini karike 0 bodova s ničim se neda usporediti. Po širini bliže standardu 3,05mm ova moja je 3,10mm
Po razmaku koji ostaje kada su namontirane karike tolerancije je 0,25-0,4mm.
Ja imam na 1 0,75mm, na 2 0,7mm, na uljnoj 1,4mm, ne valja niti jedna.
Po zazoru namontirane karike i dosjedu gdje karika sjeda na klipu sa sadasnjim karikama zazor je 0.05-0,1mm na 1 , 0,05mm na drugoj, a na uljnoj ni 0,05mm.
Po tome bi i standardne karike sa debljinom 1,88mm išle jer je je toleracija za 1 kariku 0,2mm (a imam 0,05-0,1mm), za 2 kariku 0,15mm a imam sada 0.05mm, a za uljnu 0,1mm manje od 0,05mm jedva 0,05mm spijun ide.
Dok se nije dogodio kraval, motokultivator je radio ok, nije dimio, s ovakvim karikama bi ocekivao i dimljenje i da nikako ne radi i tesko pali, a sve je bilo ok...
Morati cu jos sve dva puta premjeriti i vjdjeti koja je opcija najbliza.
I jedno pitanje, gdje naci pipu goriva za la300 ? Ne želim onu na saraf nego na polugicu. Ova na šaraf mi je gotova, pa ne bi istu...
Hvala na pomoći.