• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Grmlje i drvece uz rijeku..

remi

Novi član
Tu od
3 Tra 2016
Poruka
2
Zanima me smije li se sjeci drvece i grmlje odmah uz rijeku?

Znaci ovako s jedne strane rijeke nema niti jednog drveta niti grmića, lijepo je trava i dosta ljudi tokom ljeta dode tu, kupa se sunca i odmara..
S druge strane je grmlje koje s obale raste prema unutrasnjosti rijeke( vecina grana je iznad rijeke a ostatak zaranja u vodu) uglavnom smeta radi kupanja i radi toga sto to grmlje zaklanja rijeku od sunca.. promjer drveca nje veci od 7-8 cm
Zanima me smije li se to posjeci?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
ako je tvoja njiva ispred tog grmlja možeš, inače riskiraš da te vlasnik puškom ganja...
makar u zakonu piše da je to od vodoprivrede (pojas uz rijeku) u mom kraju to moš okačit mačku o rep, nema diranja tuđeg vrbaka...:icon_axe:

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Nazovi Hrvatske vode za tvoje područje i pitaj njih. Reci da ti drveće smeta i da ćeš ga posjeći. Najjednostavnije i najbezbolnije.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Kod mene kad su pred nekoliko godina čistili obalu Mrežnice ostavljalo su velika stabla jer nešto mota čuvati obalu od erozije tla.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
To je dosta škakljivo pitanje. Imam parcelu koja ide do potoka, moja je zemlja do potoka ali ne smijem sa njome raspolagat. Kada sam stavljao ogradu zvao sam HV i došao je inspektor pogledat teren i reć mi do kuda smijem sa ogradom. Čak su mi u HV rekli da mi mogu "zać" u parcelu do 10m. Uglavnom, rekao je lik neka se maknem 3m od potoka da može bager proć kada čiste. Ja sam tako napravio i očistio obalu od trnja i agacije, u dvije godine sam izgubio 2m obale. Šta će bit kada dođu sa bagerom za godinu-dvije vidjet ćemo.

Najnoviji postovi

Na vrh