• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Herbicid u plasteniku?

drhorvat

Novi član
Tu od
2 Lis 2014
Poruka
11
Molim savjet iskusnog proizvođača,
u plastenik sam posadio lučicu srebrenca za mladi luk, koji herbicid preporućujete ?
Hvala unaprijed

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775
e viš kolega, herbicid za mladi luk ne postoji...a bogme ni za plastenik!

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Hm, nije problem koristiti herbicid u plasteniku koliko su problem rezuidi - nema ispiranja kišom, a i treba znati koje su kulture osjetljive na rezuide kojeg herbicida, vrijeme razgradnje, djelovanje temperature tla na brzinu razgranje.......x nepoznanica ako nisi stručnjak.

Stomp, Frontier i njihovi generici - luk i veoma široki opus porodica povrća.
Goal - ide u luku i krstašicama,
Afalon - ide u luku, ide u nekim krstašicama prije presađivanja, svim štitarkama prije i poslije nicanja, mahunarkama prije nicanja, tikvenjačama prije nicanja ali nakon što puste klicu, u krumpiru - rajčica je ista porodica kao i krumpir pa rezuidi ne bi trebali biti problem.
Lontrel - on može poslije nicanja u fazi 2 - 3 PRAVA lista

Petnaestak godina ne sadim luk i nisam više u toku, ali sada, na jesen,mogao si prije nicanja sa Stompom ili Frontierom (ako još postoji na tržištu, ili je možda aktivna tvar pod nekim drugim trgovačkim nazivom)
Stomp propušta ambroziju, a Frontier, ako se dobro sjećam lobodu, no sve drugo će zaustaviti. Stomp će uništiti i mišjakinju (črevec) ako se njime površina istretira na jesen. Uh kako meni ona kroz zimu buja, napravi prave tepihe......
Rezuidi neće štetiti kulturi koju ćeš saditi nakon luka. Za salatu ne znam, ali paradajzu i paprici neće biti ništa.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775
Molim savjet iskusnog proizvođača,
u plastenik sam posadio lučicu srebrenca za mladi luk, koji herbicid preporućujete ?
Hvala unaprijed

johabica, daj se skoncentriraj...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Zakaj?
Do Uskrsa bude sva karenca prošla, još bude i novi korov niknul.

Ili sam negdje nešt drugo v meglu vritnula? :biggrin:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775
...nemreš ti sa trovačicom...zna ona...:(giggle):
tak i malim krastavcima karenca izađe u flašici kad ih nakiseliš...:icon_hang:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Predajem se.

I ne impliciraj mi da ja velim da malim krastavcima prođe karenca u flašici da ti ne nagazim nožni prst.

Najnoviji postovi

Na vrh