• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulicna kocka

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
imam problem na bageru pukla mi je kocka s ventilima koja je prije pogonskog hidromotora pa med zanima dali se moze sta dogoditi ako spojim cijevi direkno bez tge kocke

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
za silu ne , to je šok ventil ..znači on štiti motor kad inercija gune bager , to se dešava kad "naglo " staneš , tada motor pređe u mod pumpe ..pa nabije ogroman tlak koji prvo šteti njemu a usput i okolnoj instalaciji i ventilima .

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
Hvala ti to me i zanimalo sad je problem sto cu tu kocku teško nabaviti sto se može staviti umjesto toga

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mogu se staviti sigurnosni ventili , jedan za svaku granu ,

zašto misliš da se ne mogu nabaviti ? , jel bi mogao staviti sliku ?

šok ventil je moja pretpostaka , je nemam šemu od tog stroja .

da li je pukla od pritiska ili od udarca?

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
Pukla je unutra i sad pretače izlazni pritisak joj je max80 bara sliku stavljam sutra

Na vrh