• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hurlimann H466

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Pozz ovako imam hurliman H466 sperani most i vuko sam neki đubar međutim strana je bila i mokro je poceo je vrtiti i ja ga speram i vuče jedan prednji pa prebaci na drugi nekad obadva vuču a ima polugu na vuči koja vuče uz zadnju speru i prednju jel ima tu neki problem jer nista nelupa sve radi perfektno samo to da nekad vucu 2 nekad jedan imal nesto unutra sto neradi i spero sam ga u voznji nisam stajo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
Pogledaj uključuje li ti štangica prednju šperu. Na kojoj rupi je spojena?

Podigni prednji kraj, uključi šperu pa rukom probaj jel se vrte oba kotača (oba bi se trebala vrtjeti na istu stranu, bez špere svaki na svoju ili bar različitim brzinama).
Uključi prednji pogon, pa provjeri daju li se kotači vrtjeti kad je zašperan (ne bi se smjeli dati vrtjeti).

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Ok provjericu to jer nista nelupa sve normalno ukljucis sada mi nine jasno zasto nije uklopilo da nema nesto unutra da je otislo

Prilozi

• 20240915_191229.jpg
    20240915_191229.jpg
    29.9 KB · Pregleda: 16

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906
Pogledaj uključuje li ti štangica prednju šperu. Na kojoj rupi je spojena?

Podigni prednji kraj, uključi šperu pa rukom probaj jel se vrte oba kotača (oba bi se trebala vrtjeti na istu stranu, bez špere svaki na svoju ili bar različitim brzinama).
Uključi prednji pogon, pa provjeri daju li se kotači vrtjeti kad je zašperan (ne bi se smjeli dati vrtjeti).
Moreš ti, skupa samnom, okrenuti traktor naopačke kad neznaš, kak ni ja, kakva je špera u njemu ;)
Ja bi se čak usudil reči da je to sve skupa ispravno pošto se prednji kotači nekad vrte oba, a ponekad samo onaj kojem je teže.
Mislim da bi to tak trebalo i delati, ali nisam siguran pa možda bolje da šutim.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Pa tako radi vrte obadva i nekad jedan nista se necuje da lupa sve normalno radi i cista je mehanika nema struje na speri vidjecu to da podignem ako bude radio sve ok

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
@MUHA, špera je s prstima, ista kakva je na Uniju ili Štoreu, poput tanke na IMT-u.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
A kakva bi bila?
Ili s prstima (kakva je na zadnjem diferencijalu) ili kandžasta. Ne sjećam se detalja.

Ni jedan Sameov most na malim traktorima nema kliznu šperu, već mehaničku sa štangicom ili hidraulikom.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Kandzasta samo stoje u njih spojeno skupa i zadnji most i prednji a kazem daje cista mehanika nije na dugume ali naso sam staje nepovlači dovoljno stangicu da uklopi uradio sam kako si reko i kada rukom povucem polugu cujese kako uklapa i odma tocak blokira bio si u pravu hvala vam na info

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
Tak je i na mojem, samo ima dvije rupe na polugici na prednjem mostu.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Pa u kojoj rupi je u tebe i vec kada ga imas znas to koje ulje ide u hidrauliku i onaj mali filter gore gdje livas ulje sta filtrira hidrauliku kako si zadovoljan snjim

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
Nemam H466, vrć Samea, a to je jako slično, ak ne isto.

memica2

Novi član
Tu od
7 Srp 2020
Poruka
25
Da da isti su skoro sve kabina sve je isto a uglavnom dobri su ovako nez cije su u njih voče jer su potpuno iste i sperasli ti svog ovako nemas problem

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906
A kakva bi bila?
Ili s prstima (kakva je na zadnjem diferencijalu) ili kandžasta. Ne sjećam se detalja.
Nemam pojma, da znam nebi pital.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
Moj sad rijetko i radi nekaj na polju.
Ali da, u oranju je uvijek špera uključena. Jedino treba paziti da se obje isključe na okretanju.

Agrorad

Novi član
Tu od
6 Stu 2024
Poruka
2
Jel imo ko peoblem da mu traktor Hurliman nespusta hidrauliku mijwnjo sam ulje imal lqkva ozraka

Najnoviji postovi

Na vrh