• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 533 bojanje (farbanje)

pvajdic

Novi član
Tu od
21 Stu 2017
Poruka
12
Krenuo sam u omanji remont svog IMT 533 Deluxe. Stari ga nije pretjerano održavao, tu i tam promjenio ulje i malo šlaufom pošpricao na kraju sezone.
Kroz ljeto sam pokupovao sve filtere, dijelove limarije koji su strunuli ili su strgani, lampe nove, kompletno ožićenje, retrovizor, trokut, čepovi ulja, goriva i vode, set crijeva za vodu i najbitnije novo sjedalo....ma svega i svačega. Što se tiče motora on stvarno prede, pali od prve, getriba super radi kao i hidraulika. Tu pretpostavljam nema potrebe za nekakvih zahvatima.

E sad pitanje imam u vezi bojanja (farbanja kome lakše). Prešpricao sam cijeli traktor Ivasolom CS, pustio ga 15ak minuta i minivašom oprao. Nešto je skinuo nešto ne (ipak 30 godina nije detaljno opran). Tek kad sam skinuo sjedalo, haubu i blatobrane imao sam kaj za vidjeti. Ta stara masnoča i prljavština ide dole za žičanom četkom na bušilici, probao i radi.

Farbanje motora....po razno raznim filmićima, razgovorima sa "majstorima", forumima i sl. ima svega. Neki vele "ma samo očisti motor i deri sa špricom preko svega" do onih koji kažu "obavezno skini sva crijeva, vode i goriva, filtere, sve kaj se da skinuti i tek onda farbaj". To bi značilo da moram maltene cijeli motor rastaviti.

Za dio od mjenjača prema nazad mi nije problem, tu nemam šta puno za skinut (osim el. instalalcije) ali motor?

Ja sam planirao skinuti sve filtere i čašice goriva, zaštititi crijeva goriva i vode pik trakom i najlonom i sve prešpricati bojom.

Sugestije?

Hvala.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,511
Odgovor znas i sam, sve ovisi o tome koliko
zelis biti precizan (temeljit).

pvajdic

Novi član
Tu od
21 Stu 2017
Poruka
12
Pa da znam i da sam siguran ne bi pitao, jel tako? Hoćeš reći da ne moram do kraja rastaviti motor i da je dovoljno zaštititi samo crijeva? Struja ionako ide nova tako da kablove sve skidam.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
naravno da nebuš rastavljao motor , ako ti ne smeta da su obojana gumena crijeva i sve to ..
skini filter ulja , zraka vjerujem da jesi ..toliko da imaš dobar pristup da detaljno obojaš iza takvih elemenata

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,772
Ionako kaj god napravis boja na motoru nebude dugo bila u svom cvatu zato kaj masti svuda .

pvajdic

Novi član
Tu od
21 Stu 2017
Poruka
12
puknuti hvala na odgovoru. Crijeva goriva jedina ostaju (vodena idu nova) i njih ću zamotati.

Nek on masti, no sad kad bude redovno održavan ne bude se zapekla 30 godišnja masnoća.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Moje iskustvo govori da crijeva nakon kaj su obojana dulje traju ali to tak grdo izgleda da je to strašno. Sve jednobojno....
Ako hočeš napraviti kak treba onda prvo počepi gdje pušta, limarija dole, temeljito pranje nekoliko puta uz čačkanje onog kaj minivaš ne odnese, skini gumene dijelove, zaštiti ono kaj nije za pofarbati i opleti dvo komponentnom bojom.
Ako misliš stavljati neku obicnu onda ti je svejedno, a možda i naj bolje da ništ ni ne delaš.

Najnoviji postovi

Na vrh