• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539,kabina

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
974
Pozdrav,zanima me kako je najlakše skinuti staklo sa kabine(bez da se razbije),,,,i gdje naći gume za staklo. Radi se o ovakvoj kabini(slika skinuta sa Googla),.Lp 23441

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
Najlakše je ako gumu obrežeš s skalpelom.
Guma ima kod večine trgovaca traktorskim dijelovima. Za Hubzin promet znam da imaju različitih pa vjerujem i takvih.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ako nećeš da oštetiš gumu onda možeš ekserima,sa unutrašnje strane nabijaš eksere između gume i šasije prvo malo ređe na 30 cm pa onda između njih pa onda još jednom između i videćeš i sam kad se odvoji i može da se izvuče sa spoljne strane i dovoljno samo dv ivice posle izađe bez problema

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Kanapom.prvo navuces gumu na staklo pa onda u falc gde treba da udje onaj profile od kabine navuces neki malo jaci kanap skroz u krug moze onaj za baliranje I onda jedan covek drzi staklo prislonjeno na kabinu gde bi trebalo da se montira a drugi iznutra polako redom vuce jedan kraj kanapa tako da falc gume nabacuje na lim od kabine a onaj spolja prati i gura staklo da lagano naleze na mesto,ne znam da li mozes da razumes sta sam hteo da napisem ali kad probas shvatices I sam

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
Čavlima nemoj skidati jer buš trebal i staklo uz gumu.
Ako več hočeš probati skidati onda moraš narezati komadiče čeličnog lima pa pomoću njih.
Ta guma koja je sad gore je u pravilu tvrda ko kamen i to budu problemi. Skinul i buš još ali vratiti gore problem jer špaga reže gumu....

Ako uzmeš novu gumu onda nije problem a moj savjet ti je da uzmeš okruglu špagu i namotaš duplo u utor i obavezno kad vučeš vučeš špagu uz staklo.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ne vidim zasto bi bio problem skinuti staklo ekserima vise puta sam tako radio bez problema

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
Zato jer je čavel tanak i pritišće staklo na maloj površini pa je velika vjerojatnost od pucanja stakla.
Ja sam vadil šerafcigerima ali kad sam prvu razbil napravil sam si limiče i više nikad loma nije bilo.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Aha, nisam precizirao, naslov je Kabina 539. Kabina sa svime, kompletna. Ima li u RH?

Na vrh