• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

izvlačenje trupaca vitlom

lipic

Član
Tu od
20 Svi 2012
Poruka
103
pozz forumaši moji!!!!!!
jedno malo pitanjce za sve vas koji znate......
koliko se kreće cijena vitlanja trupaca u šumi,ne sa profi šumarskim traktorom koji vrijedi puno love već sa običnim šumarskim vitlom na još običnijem traktoru ? :8):

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Zavisi kakav je teren, koliko daleko treba vitlat i vuć, koliko gusta šuma... Čovjek je mom rođaku izvukao 20m drva za 500kn, mene je tražio za istu količinu 1000kn.
Kod rođaka je zakačio kao na ovom filmiću 4-5 trupaca i izvukao van na put, kod mene je vitlao i po jedan komad te prekapčao po 2-3 puta.

lipic

Član
Tu od
20 Svi 2012
Poruka
103
to si dobro rekao,ali ja te pitam zato jer sam nedugo kupio vitlo krpan 4t za svoje potrebe,radim godišnje između 50 i 100 metara drva,nešto za sebe nešto za prodat,pa me neki ljudi pitaju da bi ima vitlao trupce na godinu i koliko bi to koštalo pa sam pitao za neku okvirnu ili prosječnu cijenu po kubiku da se znam orjentirat,tu na ovoj temi je spominjana neka cijena od 150 kuna po kubiku to je velika cijena kad su drva u šumi na panju jeftinija od toga.:icon_e_geek:

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Dobro je Hele rekao sve ovisi o uvjetima izvlačenja, koliko puta moraš navlačiti ...

Isto tako ukalkuliraj potrošnju goriva ...

U svakom slučaju onome kome izvlačiš ta drva svaka normalna cijena ne bi trebala biti velika ili ga pusti da se sam pati ...

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Meni je čovjek vitlo preko dve provalije duboke 6-7 metara, i to na tri puta. Sad zbroji naftu, ako šta rikne i onoga koji naje.. vučeči sajlu preko takvog terena.

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Kod nas je cijena cca. 100-130 kuna po kubiku, rusenje i izvlacenje!

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Svašta kakve su to cijene. Moja drva i uzme mi 130kn/m3 za srušit i izvuć. To bi mi morao daleko vuć za te novce.Jel to sa računom?
Neka mi još napravi metrice i spili ili sreže na 33 i scjepa, košta te skoro za tvoja drva 250kn. Za te novce dobiš doma tuđe cjepanice.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kod mene covijek ti doveze doma metricu 110kn po metru ako treba izvitla i sve dobijes sve gotovo doma pa ti ako imas to vise za vitlat kupi neko jeftinije vitlo i miran si vitlas si sam i ostane ti za dalje!!

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
@lipic, onda nemoj bolje nikaj delat, nego da delaš za sitne novce. Ja još nisam imal tu " sreću " nekome naplatiti. Do sada sam izvlačil rođacima, a oni meni na neke druge načine vrate. Eto, ove godine sam izvlačio rođaku nekih cca 50-ak metara i obečal mi je ostatak kaj je ostal u jami. Ne znam koliko ima, al veli da je sigirno više 5 metara drva. Ja zadovoljan.

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Kod nas ti dopela doma za 550-600 kuna, kratko piljena, nisu cjepana, ili pola pola! Negdje prodes malo bolje, negdje malo gore i prosjek je dobar! Nekad je bolje uzet 300 kuna za vitlanje klaftra drvi i iti doma, nego ga iti pilit za jos 250 kuna i vozit mu ga doma, a ima di treba povuc trupac 100 metara, raspilis ga i vozis za 600 kuna! Treba procjeniti kaj ti se bolje isplati da sam sebe ne zajebes!

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
130 kuna je rušenje i dovoz doma. Kod nas. E sad što ima panjeva koji varaju ljude ima. Cijena samog vitlanja je oko 70 kuna, ali i to ovisi o duljini privlačenja do mjesta utovara i tetenu.
130 kuna samo za vitlanje/privlačenje je previše.
A pola pola, koja je to tek pljačka ovdje kod nas.

lipic

Član
Tu od
20 Svi 2012
Poruka
103
ja sam kupio vitlo isključivo za svoje potrebe i nisam baš previše razmišljao o uslugama jer prvo i osnovno vitlo nije profi pa bi sa takvim načinom rada brzo otišlo kvragu a imam i dosta svog posla,pomoć prijateljima rođacima to je okk ali mislim da je tu mala zarada a posao težak ako bi se naplaćivalo,a koliko sam ovdje kod mene došao do saznanja da je cijena samog vitlanja iz jame na brdo oko 50 kuna po kubiku a sajlu možeš uništit samo malim znakom nepažnje onda misli da je bolje da moje vitlo radi za mene :p:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,741
krpana 4t imam i ja, i vjeruj mi da je to vitlo samo za vlastitu uporabu...
poštenu bukvu (60+) moraš na komade po tri metra rezati ako je hoćeš u imalo veće brdo dignut...

Najnoviji postovi

Na vrh