• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako da ponistim zazor izmedju tanjirastog i konusnog zupcanika kod imt 533

Adis1512

Član
Tu od
25 Sij 2018
Poruka
5
Zanima me na koji nacin da ponistim zazor izmedju tanjirastog i konusnog zupcanika na koji nacin se to ponistava ja sam samo vidjeo da ima zazora ali ne tnam na kojibse nacin to ponistava

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
jednostavno ..a i nije baš .
znači tanjurasti treba pomaknuti u desnu stranu ,
1.skidaj ljevu trubu
2. izvadi diferencijal
3. izvadi podlošku ispod vanjskog prstena ležaja u desnoj trubi
4. tu istu podlošku ubaci ispod vanjskog prstena ležaja u ljevu trubu
5 vračaj diferencijal
6. montiraj ljevu trubu

i tako dok nisi zadovoljan zazorom

ovo opisano je vrlo jednostavno i površno ..i odgovor je samo na tvoje pitanje
.još treba provjeriti desetak stvari da bi sve bio po pravilu struke

Adis1512

Član
Tu od
25 Sij 2018
Poruka
5
Da probao sam to ali lezaj na lijevoj i desnoj strani nije isti tako da podloska ne moze stat sa desne na lijevu stranu

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Opet mora postojati određen zazor između zupčanika. Mene je jedan stari majstor nafčil foru s papirom.
Bolje se nemoj igrat metodom pokušaja i pogrešaka, jer zeznuti moreš samo jenput.
A to onda košta. Bolje daj nekome 50 marki da ti to napravi.:icon_weed:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nemre napraviti gore nego je sad. Osim da pretjera...imače to se radi bojom.nanese se boja i vrti..ne radi zazora nego da se vidi površina naljeganjazuba na zub

Najnoviji postovi

Na vrh