• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krčenje kanala/šikare

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Imam na svojoj parceli kanal i jedan šumarak uz put. Nije šumarak baš nego su topole i bagrem ko noga debeli.

2 pitanja

Kako to legalno napraviti da neman problema?

Zemlja je moja, šikara je moja, sve je moje. Upisano je pod oranicu /trajni nasad.

Šta da radim s topolom?

Kolega je procjenio da ima oko 30 metara topole. Ja se ne grijem na drva da napomenem..

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,699
U mom kraju je običaj da svatko pored svoje njive održava, znači u mom selu da počistiš pored svoje njive nitko ti ne bi riječ rekao niti išta pitao, oko mog posjeda, ne znam kako se to u kom kreju zove, uglavnom mi nazivamo "stan" ili salaš, ranč...kako god, ima neki potok/riječica, pored nje je 6 metara održava Vodoprivreda, između toga i mog posjeda ima, kako gdje, od 8 do 25 metara širine državnog zemljišta, tu je uglavnom trnje...ja održavam (ne baš redovito ali održavam) a ima i drva, od vrbe i topole pa do jasena i hrasta, znači trnje povremeno krčim, drva rušim kad/ako mi treba i nitko nikada nije postavljao pitanje oko toga

Edit; Pardon, krivo sam shvatio pitanje...ako je upisana oranica mislim da to možeš rušiti bez problema, ali nemoj me držati za riječ.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
E pa u tome što treba vodoprivreda i općina održavati. U tome i je problem.

Kanal ne održava nitko. Hrvatske vode kažu da oni plaćaju općini. Općina kaže da nema strojeve i da ju boli ona stvar.

Susjedi ne održavaju svoje i zaraslo je.

I kad sam kupio već je dio te šikare bio u mom, ali sad je već prevrsilo svaku mjeru.

Da je samo krčenje ne bi ništa ni rekao ni pitao..
Ali bit će par prikolica drva (topola, bagrem, vrba) pa bi ipak neki papir da nemam problema.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,699
Mogu opet reći kako je kod mene, nitko ti ne postavlja pitanje, jednom prilikom sam razgovarao sa šumarom i pitao ga baš oko takvih stvari, rekao mi je da šumarija ti može izdati popratnicu, napraviti doznaku ili tako nešto samo u slučaju da je u katastru upisana šuma, ako je na oranici/pašnjaku upisan drvored (7-8 velikih stabala) ne smiješ ga rušiti bez doznake (kao i šumu) a sve ostalo se vodi kao trnje i nije problem što je snimljeno iz zraka gdje se ne vidi jasna krošnja krčiš i postupaš kao sa trnjem. Problem ti jedino može raditi policija ako te putem zaustave ali to ovisi o policajcu da li je čovjek ili seronja. Inače mislim da ti je najbolje otići u općinu pitati.

Najnoviji postovi

Na vrh