• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupnja rabljenog traktora koji je u sustavu PDVa

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,152
Ovako,gledam oglase i puno puta naletim na traktor koji je u sustavu pdva,ili piše ima nešto pdva za vratiti...
Kako to u praksi izgleda..
Npr. Ja sam u sustavu pdva i kupujem traktor koji je u sustavu pdva..koliko se može dobiti povrata jer vjerujem da nije to 20%,a vjerujem da ima i veze sa amortizacijom..ili sam u krivu..a koliko sam se raspitao netko kaže dobiješ 20%,netko kaže ovisi o amortizaciji a nakraju neznam ni sam pa zato pitam..Isto tako ima i priključaka sa pdvom pa me zato najviše zanima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,654
Na dogovorenu cijenu plaćaš PDV, odnosno prekoračuna uplaćuješ ukupni iznos, isto kak da kupuješ novi stroj. Amortizacija tu nema veze, jer je u cijeni ona sadržana.
Ako si u sustavu PDV-a, uplaćeni iznos PDV-a odbijaš kao predporez.
Ako pak nisi, nemreš ga odbiti.

Ako prodavatelj može prodati po maloj cijeni (amortiziran stroj), prek računa budeš uplatil manju cijenu i manji PDV, a vjerojatno te bude na ruke tražil razliku do pune dogovorene cijene.

Najnoviji postovi

Na vrh