• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorna pila Einhell GH-PC 1535 TC

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Pozdrav ljudi, zanima me ima li tko motornu pilu Einhell GH-PC 1535 TC i kakva su iskustva u radu s njom a vezano za obrezivanje grana, znači ne bi se koristila za rušenje već obradu. Koliko je teška odnosno lagana, kvarenje, sistem zatezanja lanca i vodilice općenito me zanimaju vaša iskustva.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Danas kupila punica u Plodinama ovakvu motorku, na nekoj akciji nekih 700 kn, eh sad dal bude sreće s tim ili ne, neznam ni sam, ima 2 godine garancije, to me nekak najviše veseli.

Jel zna tko kaj u vezi toga, ima li kakvih posebnosti kaj bi trebalo znati, kakve mane??

Sad bi ja to trebal malo razraditi, kakav je postupak s tim??

Dal smijem natočiti klasičnu mješavinu sa STIHL uljem za mješavinu??

Sutra v jutro ju sastavim i probam okinuti, ako proradi ide malo s nama u šumu da se proba još dok je pod garancijom :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
AL si pomogel....

Nego, piše u uputama da treba koristiti mješavinu 40:1, kakvo je to ne kužim?

Ako stavljam na 5l benzina 1dlc STIHL ulja, to je onda 50:1, jel?

Znači njoj bi trebala jača mješavina?

Ili točim ovo normalno, mada uvjek dodamo mrvicu više ulja da je mješavina malo jača, pa ako idu naše pile valjda bude i ova išla onda.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,835
1 dcl ulja i 4 litre benzina ti je omjer 1:40.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Nemoj se previse veselit garancijiod 2 godine ... jesi li pogledao prije za sto vrijedi ta garancija eheheheh:icon_wink:

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,561
Radio sam malo s takvom motorkom i za grane je ok, za njih je bolje slagati mješavinu ko i za normalne motorke i onda nema problema s njima, osobno imam dvije njihove al statije modele i za te novce čisto dobre su i godinama ih vec koristim bez problema

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
AL si pomogel....

Nego, piše u uputama da treba koristiti mješavinu 40:1, kakvo je to ne kužim?

Ako stavljam na 5l benzina 1dlc STIHL ulja, to je onda 50:1, jel?

Znači njoj bi trebala jača mješavina?

Ili točim ovo normalno, mada uvjek dodamo mrvicu više ulja da je mješavina malo jača, pa ako idu naše pile valjda bude i ova išla onda.
a kaj još treba , nema više razrađivanja ..to je za gusnate cilindre

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,790
A šta ono si pripremio cijelu policu čekića (zadnja slika), ako kojim slučajem ne budeš zadovoljan sa novom pilom ! :(giggle):

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Hehehe...ima čekića za svaku prigodu.

Nego, pila danas lagano odradila dan u šumi, kliještrio sam vrhove s njm i pilio vrhovinu i mogu reći da sam sasvim zadovoljan, al kak je lagana da je to milina, ne osjetiš ju nakon 038 :)
Jedina zamjerka koju ja imam na tu pilu je to da ima mušice kod paljenja, nekad joj se desi da neće baš upaliti, pa su malo borbe oko čoka i povlačenja, ali kad upali ide dobro.
Sad dal tu još kaj mora sjesti ili ne neznam.
Inače kak vele ovi kod Fazlinovića, 3. puta pali iz prve :D:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
moraš se naučiti kak se pali , svaka traži svoj redosljed :polugasa , čoka , polučoka ..a obavezno pumpica !!

Još bi ti preporučil s njom na pod , koljeno ili ruka na crni poklopac , amortizeri ne budu dugo izdržali kurbljanje u "zraku" i držanje za ručku

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da treba ju skužiti, onda bude išla.

No, razrađena je i isprobana, očistim ju i ispušem i nakon toga ju vračam punici nek se proba igrati s njom.

Ja si bum ipak kupil malu štilovku :)

ivek89

Novi član
Tu od
24 Srp 2017
Poruka
1
Za te novce pila odlicno radi,kupio je pocetkom 6og mj, i do sada odradila u šumi cca 15m, dok je stari sa svojom stihl 028 isto tako napravio,znaci oko 30m ukupno, dovezli kuci ta ista drva i rekoh idem ja sa svojom rezat to polako, i do sada izrezao polovicu i radi bez problema,samo natoci,malo naostrim lanac i to je to,i sad vec primjetim malo vecu potrosnji ali to je samo zato jer je lanac vec losiji,a nije to lose 30m bez nekog veceg ostrenja,zadovoljan sam sve u svemu,lanac ide na strojno ostrenje i picim dalje :icon_super:

Najnoviji postovi

Na vrh