• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

New Holland tf serije

Tomipav

Član
Tu od
30 Kol 2018
Poruka
49
Pozdrav.
Ima li tko iskustva sa New Holland tf serijom kombajna?
Imam nekakav u ponudi a apsolutno su mi nepoznati,kakvi su,šta je sa dijelovima,sigurno ih je muka naći pošto baš neviđam po poljima New Holland kombajne,pogotovo tu seriju? Hvala
 

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
153
Da probam da Vam pomognem u izboru ovog kombajna. Jednom kada ga kupite onda ste se venčali sa njim jer neće biti više kupaca za njega kada ga budete želeli da ga zamenite.
Idemo redom:
- vrršidbena komora je ista kao i kod većine kombajna znači sa tangencijalnim bubnjem i podbubnjem (korpom koja se produžava i ispod odbojnog bitera i turbo separatora), odbojni biter Na kome su noževi ili grablje u zavisnosti koju kulturu radite (menjaju se po potrebi), ali uglavnom dodju sa jednom kombinacijom jer se druga uglavnom negde zaturi ili ljudi ne znaju gde se montira. Iza odbojnog bitera je smešten turbo separator sa kandžama kojeg možete sresti na kombajnima Deutz Fahr koji je kupio licencu od New Hollanda za taj uredjaj. Znači ovo je isto kao i na drugim kombajnima.
- Sada dolazi do velike razlike od ostalih proizvodjača. Umesto slamotresa ima montiran poprečni bubanj koji ima spiralu na dve strane i slama se ovde deli levo i desno i ide do bočnih strana gde se nalaze dva tunela i uz pomoć još jednog bitera slama kroz bočne otvore i preko sečke izlazi napolje. Tu nastaju i problemi kada je pšenica odnosno slama malo vlažnija dolazi do zagušenja i dugog odgušivanja.
- sita su klasična podesiva
- ovršena masa pomoću elevatora se doprama do bunkera.
- povratna masa se poslele poprečne spirale prebacuje u kosu spiralu koja povratnu masu nosi do gruvača koji ima jedan deo koji se menja u zavisnosti koja se kultura skida i kako se seme čisti. Ta kosa spirala u vlažnom usevu zna da se zaguši i zahteva mnogo vremena da se odguši.
- Motori su uglavnom Fordovi mada je bilo i od drugih proizvodjača.
-Kabina komforna sa klimom, ali slabom vidljivošću kroz bočni desni prozor jer je tu komandna tabla.
Nadam se da sam Vam donekle pomogao u shvatanju načina rada ovog kombajna. Još da napomenem da sam se susretao sa ovim kombajnom, ali samo na jednom mestu.
 

Tomipav

Član
Tu od
30 Kol 2018
Poruka
49
Hvala pomogli ste mi puno.
Ovo prvo što ste mi rekli,da ako ga kupim kao da sam se vjenčao sa njim jer ga više neću moći prodati,to mi je reklo još nekoliko ljudi:LOL:,kažu jedno je sigurno,tvoj je do kraja života,haha.
Hvala još jednom
 

Najnoviji postovi

Na vrh