• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,172
Da, to sve za manje od 300kn…
Parkside, koje su glomaznije su (deblja ručka) su koštale više bez baterije, a ovdje su dvije, punjač i rezervne oštrice.
Najbitnije je da je rok isporuke par dana.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,152
Ekstra škare! Lagane brze i meni baterija ful dugo traje nikad nisam u jednom danu obje potrošio, nadam se da ćeš i ti podijelit svoja iskustva kad dođu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,172
Nemam puno za rezati: nekaj malo vinograda i 10-tak voćki, da se to da ručnim škarama orezati, tak ja nisam mjerodavan.

Bole me šake pa sam ih zato kupil.

Ne znam valjaju li te baterije (oko 1,5Ah) ...bumo vidli.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,172
Ekstra škare! Lagane brze i meni baterija ful dugo traje nikad nisam u jednom danu obje potrošio, nadam se da ćeš i ti podijelit svoja iskustva kad dođu.
Stigle.
Baterije su 2Ah (otvoril sam da vidim članke), a pašu i originalne Makita.
Grane od voćki 20mm režu da ne osjete, 25mm treba ponekad na dvaput, tanke za držati... Sve u svemu, izgleda da vrijede te novce.
20250326_124731.jpg
20250326_124916.jpg
Odmah otišle u ruke kojima više trebaju...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,172
Samo jedan stupanj.
Zinu 30mm, režu 25mm bez oklijevanja, 30mm na 2-3 put, vagal ih nisam, ali po osjećaju nisu teže od Boschovih.
Zapravo su me ugodno iznenadile...pa sad moram naručiti druge.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,152
Ah...moram javno priznat i ja sam naručio još jedne te žute (šesti kinez u mom vlasništvu) jer je zbilja smiješna cijena i još neki od moje ekipe...tako da kad dodu ću moć uspored jesu li zbilja iste ko one prve žute...ZJ mislim da nisi u pravu moraju imat dva otvaranja a seliš tako da dugo držiš tipku za rezanje dok ne čuješ pip...
Moje žute imaji dva otvaranja a vjerujem da ako su iste imaju i ove jer niti jedan kinez nema samo jedan stupanj svi imaju barem dva.
Zorane za cijenu jednih infaco kupim kamion kineza, a u vinogradu nemam sta 5cm debljine rezat

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,545
Oba vlasnika infaca su vinogradari. I kažu obojica da im je brzina kod njih najbitnija. I to što je baterija na leđima.

Na 1-2 + ha se to osjeti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,172
Štima to.
Ima i jačih kineskih, s odvojenom baterijom, sa štapom…

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,152
Ja 2h radim sve sa kinezima ne vidim matematiku...nas zna bit 4-5 za bacat i svi imamo aku škare...a da vidim gazdu sa 2-3h da ima 5 infaco škara🤣🤣

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,545
Evo i kolega s 12ha nasada voća (jabuka, šljiva, višnja) je kupio infaco nakon 3 kineza što ima. I isto kaže da mu se isplati i da on osjeti veliku razliku.

Ja ih trenutno ne bi kupio jer mi i bosch odradi vrhunski posao. Ali znam par ljudi koji su ih kupili nakon boscha i nakon kineza i kažu da se isplati..

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,152
Očito rade sami pa im se isplati, mislim ne vidim tu računicu ali očito ljudi kupuju inače bi propale te marke, jer ni kinezi više nisu spori ko nekad, a đabe škare imaju brzinu svijetlosti kada mozak i motorika određuju brzinu rada...ali okej poštujem svačiji izbor, nisam reko da razumijem nego da poštujem🤣

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,545
Za ovog s 12ha voćnjaka ja ti garantiram da je brži i od infaca.

On krene rezati krajem 11. Mjeseca i reže do 3. Mjeseca. Ima ekipu rezača. Mislim da je njima kupio Kineze.

Jedan kolega što ima trešnje kaže da mu je bosch pre spor i ne može dovoljno debele grane rezati.
Trenutno kod nas najviše ljudi ima

Bosch pa stihl pa infaco

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,152
A ja ti garantiram da je to glupost jer ti na infacu 5 puta mozes noz zatvorit u pol metra pomaka ruke od grane do grane tako da...ali dobar marketing i reklama za ljude koji puše to🤣.
Ključni dio posta i cijele ove rasprave je dio di kažeš da je radnicima kupio kineze, to je ono sta ja cijelo vrijeme govorim, đabe njemu jedan infaco kad ne može sve sam kad treba ljude a ljudima kupi kineze a ljudi odraden vjv 90% posla 🤣
Treba uzet u obzir da neki ljudi nece ni sa infacom bit zadovoljni za njih su samo škare najbolje al to je već do mentalne fleksibilnosti a i vecina njih zaboravi kako je bez pomoćnog alata...

Na vrh