• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Presađivanje i prodaja palmi

Alcatraz1

Novi član
Tu od
11 Stu 2024
Poruka
1
Pozdrav.

prije 4 godine zasadio sam otprilike 50-ak sjemenki palmi, doduše na vrlo maloj površini. Vrsta je areka čini mi se: Areka palma - ĐARDIN web shop

Kako su poprilično visoko narasle do sada (cca pola metra do metar) presadio sam dio prije tjedan dana, računajući da su van perioda vegetacije.

Presadio sam ih neke u posude od 10ak litara – zemlju crvenicu sam kombinirao sa kupovnom, a neke na isti način direktno u zemlju. Uz to malo sam ih zagnjoio gnjojivom na bazi fosfora i mangana sa malo peletiranog gnjoja. Zalijevam ih Idron mikroelementima (20-20-20).

Imam par pitanja:

U Zadru sam. Kako da ih zaštitim od zime? Staviti u podrum (nema svjetla)?

Zanima me ima li nešto bolje što sam mogao napraviti ili neka uputa za postupanje u budućnosti sada kada sam ih presadio (bolje gnjioivo i sl.)?

Namjeravam ih prodati.
Koliko trebam još dugo čekati da budu u fazi rasta da su isplative za prodaju i koliko bih uopće mogao dobiti ako ih prodam) rasadniku ili negdje privatno)?

Koliko ih često trebam zalijevati nakon presađivanja gore navedenim Idronom? Na koju udaljenost je idealno saditi jednu od druge?

Svaki savjet je dobrodošao i unaprijed hvala.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh