• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Razminirano zemljište - radili ih tko, iskustva?

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Pozz
Nude mi se neke parcele koje su jos oznacene kao minski sumnjivo podrucje. Radi li netko na razminiranom podrucju, s cime su to razminirali, jel bila sikara? Tko zna kad ce i dali ce to biti razminirano. Cak i ako bi isao u to ne znam koju lovu bi ponudio.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Taj čija je zemlja bi trebao dati na korištenje besplatno bar 10 godina onom ko bi ušao na tu parcelu.

Ako već nije rađeno 20-25 godina ili skoro nije bilo nekog požara mora biti šiblja i korova koji prvo treba očistiti, a to i u sigurnoj parceli nije mali posao jer se uvijek nešto uzjebe, polomi ili pokida na mašinama. Plus rizik od mina, u najboljem slučaju možeš zijaniti gumu ili neko staklo.

Ja lično nebih izazivao sreću, mislim da nije vrijedno rizika. Hiljade je napuštenih sela i parcela koje se daju naći povoljno, sitna dobit ne treba čovjeku kad nedaj Bože postane invalid ili ode u vječna lovišta.

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Ne bi ja to uzeo bez ciscenja. Zanima me kak se i s cime ciste ta zemljista lod minama, jel to onda sigurno? Kak to ociste a na zemlji djungla?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Pa u naslovu pise da je razminirano. Nikad nije sigurno. I ja sam izorao dvije granate pa sreca nije nista bilo.
No stotine ih je poginulo, tisuce osakaceno u mirnodopskom razdoblju tako da opreza mora biti.
I nadju se neki pa kazu da su slavonci bitange. Jos 98-99 svaki ar je bio uzoran za razliku od ostalih dijelova gdje su i dan danas sikare.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Zbog ovoga sam nisam znao je li očišćeno ili ne pa sam onako napisao.

Pozz
Nude mi se neke parcele koje su jos oznacene kao minski sumnjivo podrucje.

Tko zna kad ce i dali ce to biti razminirano.

Ako je očišćeno od mina onda mislim da je sigurno, mada na ovim prostorima nikad ne znaš situaciju. Eto recimo prije dvije godine nakon poplava ja sam u dvorištu našao kašikaru, koju je neka budala bacila u vodu, a Vrbas izbacio. Slično je bilo prošle godine da je čovjek frezajući baštu naišao na ručnu bombu, srećom bez povreda.

Gdje su obučeni ljudi sijali to se brzo očistilo jer su pravljene detaljne skice i karte, ali mnogo je slučajeva da se stavljalo kao osiguranje gdje ko zanoći pa kad pođe dalje ostavi iza sebe. Od toga se Balkan neće očistiti bar sledećih 100 godina, ni one iz drugog svjetskog rata nisu sve uklonjene.

Najnoviji postovi

Na vrh