• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Roto pumpa problem-curenje

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,041
Pozdrav,ako tema postoji,nek mod prebaci,nisam našao adekvatnu temu.
Naime imam imt skip koji služi kao utovarivač,i na bosch pumpi kapa gorivo,na mjestu koje sam označio na slici.
Isto mi se i na masseyu događa,pa me zanima da li sam mogu reagirati(promjena brtve) ili moram majstoru?
Hvala

Prilozi

• 20201115_132953.jpg
    20201115_132953.jpg
    68.5 KB · Pregleda: 25

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Curi na osovinici za gašenje? Češće curi na osovini gasa.

Skineš pažljivo poklopac, pri tome gurajući osovinice gasa i ovu za gašenje prema dolje, te digneš poklopac.
Pripazi, na osovini gasa je ispod poluga s tri rupe i na njoj feder, da vidiš gdje su bili zakvačeni.

Nakon toga zamijeni O-ringe na kojima curi. Često se i pojede kućište, pa je zamjena poklopca isto opcija.
Davno sam to delal, pa se više ne sjećam detalja. Uglavnom, kolega Muha ti to zna najbolje.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,041
Tak je,osovina za gašenje.
Oringi su standardni ili neki specijalni,nebi htio rastaviti pa da nemrem naći nove jer mi treba stroj kako bih hranio životinje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Obični O-ringi, ali ne znam dimenzije.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Orinzi nisu obični, nisu ni neobični ali su specijalnih dimenzija.

Naj pametinije ti je u dučanu tražiti O-ringe za osovinu gasa i gašenja.
Bilo je pumpi koje imaju duple O-ringe pa u tom slučaju trebaš 4 komada.
Obavezno uzmi i brtvu ispod poklopca.
A naj sigurnije ti je da uzmeš garnituru brtvu za roto pumpu i imaš sve za stotinjak kuna.

Osovinu poluge gašenja ne treba nikam gurati, ona ide skupa s poklopcom gore, guraš samo osovinu gasa.
Kod sastavljanja pazi da ti osovina gašenja sjedne na svoje mjesto.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,041
E hvala,to sam htio čuti,garnitura brtvi za roto pumpu;)

Najnoviji postovi

Na vrh