• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SASSO TEŠKA LINIJA

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Imam samo jednu takvu, sudeći prema boji perja i bijelim ušima. Čini mi se prosječna, možda malo bolja od grahica. U ovo vrijeme snese svaki drugi dan bez posebne prehrane za nesilice i uz držanje vani kroz dan.

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Ja kupio jednu, buduci da je bila miroljubivog karaktera ili nesto nije bilo s njom u redu kanibalizam na djelu, ostale je ubile par dana nakon sto je dosla tako da ne mogu puno o njoj reci.. Volio bih imati par komada kada bih znao da ostale neće reagirati kao na ovu.. Inace zena u koje sam je kupio rekla je kao da nese svaki drugi dan bez smjese a to se poklapa s ovim iz praticbog iskustva.. Kombinirana je pasmina.. Ne znam moze li biti kvocka, ako moze onda se pod nju moze nasaditi prilican brpj jaja jer kokos je ogromna, ona jedna teza je od 2 lohmann brown.. Bas su jako velike. Vece i od australorpa..

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
142
Nikad ne kupuješ jednu

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Sasso kokoš za mene se pokazala kao loša, jede toliko koliko ostale nebi pojele u dva dana.. A što se tiče njene tromosti i smotanosti svaki put kada ide snijeti jaje, zdrobi tuđe koje se nađe u gnijezdu.. Jel ima još ko takvih problema ili zna možda kako ih riješiti

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Fali im kalcija pa su ljuske tanke. Kod mene se znaju dvije (nisu sasso) nagurati u gnijezdo i ne podrobe jajca. No u jednom trenutku im je falilo kalcija i onda je jaje znalo puknuti kad si ga primil u ruku. Nakon toga su obavezno sve ljuske natrag završe kod kokoši sve mi potrošimo) i jajca su čvrsta. Mogel bi na takmičenje tuckanja. :D
Kakve buju sasso bum videl kad odrasteju ove kaj sam kupil piceke u perju ove godine. Netko je u drugoj temi prepoznal po sliki da se dela o sasso.

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Iwanho ste vi već sasso, one krupne šta narod kaze grahoraste su isto sasso hibrid... Ante ako držite sasso za jaja trebalo bi im regulirati prehranu da se ne prejedaju jer kod mene kokoši imaju na volju i kad sam prije vise godina kupio sasso piliće izrasle su lijepe i krupne crvene i grahoraste kokice i pijetlovi ,pijetlove smo zaklali i bili su lijepi mesnati kokice su ostale da nose jaja s domaćima ali su jako puno jele i kad je došlo ljeto i vrućine nismo se ni snašli a većina je pokrepala od debljine i sala... Od tad više nikad nismo uzimali sasso i ne planiram za jaja,jedino za meso mi se sviđaju jer su lijepe krupne,debeljuškaste i kokice i pijetlovi...

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Tako je i meni pijetao krepao od debljine a zato ću ovu koku zaklati prije vrućine dok ne krepa jer je šteta ima više od 3 kg, stara je 8 mjeseci

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
ivanhecimovic, potpisujem.
Grahorastih imam sitnijih i krupnijih. Krupnije su obično dominantne i koliko god malo hrane im dam, to je njihovo. Ako hoću da i sitnije nekaj dobiju, moram dati više, a onda su krupne predebele. Uvijel ženi skrećem pažnju da zakolje onu kojoj krijesta promijeni boju u ljubičastu. Inače ugine od debljine.

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Ma da dogodi se to moje imaju stalno hranu u hranilici buduci da sve ostale se znaju regulirati a ova zdere non stop i da onda cu ju zaklati i pojesti

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
142
Ja imam dvije sasso jedna je oko cetri ipo pet kilograma, ali nose svaki dan najbolje nosilje kod mene.

Prilozi

• IMG_20200222_160308-01.jpeg
    IMG_20200222_160308-01.jpeg
    117.2 KB · Pregleda: 15

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Evo moje sasso 2.2 kg bez glave i iznutrica

Prilozi

• IMG_20200420_105120.jpg
    IMG_20200420_105120.jpg
    139 KB · Pregleda: 16

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Antisa daj nam reci kako ces pripremiti ovu kokos. Znam da se doli dosta jedu i pivci al kako se pripremaju ne znam. Daj neki recepat. Moji doma jedino znaju ukuvat juvu, a meso je ko guma pa ga damo psu. Jel tajna da se dugo kuva jer moji hoce sve na brzinu.

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Evo spremili smo je na tingul, tako se kod nas zove to. Ugl izdinsta se meso na luku doda se voda i kuha se, svi zacini i tak8 to.. Dobije sr dobar umak malo duze se kuha, meso je mekano, uz to neke njoke ili tjestenina i super.. Inace kazu da se moze prvo skuhat pa onda peci..

Na vrh