• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što sijat na 700 čhv zemlje?

• Temu pokrenuo wlahek
  • Datum prvog posta
W

wlahek

Guest
Zanima me što bi bilo najisplativije za posijat na 700 čhv zemlje. Imam traktor, plug, tanjurače, sve za obradu, za sijanje bi posudil u selu. Da ne stoji a možda mogu dobit neki đeparac od toga.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,734
Ako nemaš mogučnost navodnjavanja, onda nešta što se može rano u prolječe sijat, kao luk češnjak, crveni luk, krumpir , da sazrije prije eventualne suše.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
posiješ ono što možeš ili prodat ili iskoristit za svoje potrebe. ako ništa drugo, kukuruz... nema tu ni pola jutra, ali za svoje potrebe dovoljno. najbolje bi bilo neko povrće, ali prvo nađi tržište...

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Kolega, najbolje ti to dati u najam i to ti čista lova, znam da u prelogu i okolici za kvalitetnije zemlje možeš dobiti kunu po čhv godišnje, a to teško da ćeš zaraditi na zitu, eventualno povrće ako mislis navodnjavati

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ajde međimurec,predpostavljam da ti je nivo podzemne vode viši nego kod mene,nama je pao zbog akumulacije bar pola metra u zadnjih dvadesetak godina - razmisli o nečemu šta nakon branja nemoraš odmah plasirati ako nemaš kupca.Luk,krumpir,tikve, (za to se mogu tu i tamo naći kupci ako nema hiperproizvodnje,iako najčešće ima) Ili posadiš lubenicu - ak ti je ne pokradu,i ako bude sreće pa padne bar nešt kiša - tu u tvome kraju(kao i u mome)to nitko ne sadi - imaš mogučnost prodati uz kuću ili na tržnici.Ajd,lubenica ima ograničen termin plasmana,možda da staviš pola parcele,pola drugo za prvu godinu.Razmisli.

P:S:eek:vo "vlahek" mi nekako poznato - imaš li i jabuka?

Posljednje uređivanje od moderatora:
W

wlahek

Guest
Hvala vam na odgovorima, sad ozbiljnije razmišljam o ljekovitom bilju ali ne znam da li se netko bavi time u mojoj blizini. Malo sam čital o tome i ne treba mi previše specijalne mehanizacije kolko sam skužil, samo jake ruke i motika :) Pronašel sam firmu koja otkupljuje u koprivnici, ima netko iskustva sa njima? (Suban otkupna stanica)
Pa, u Donjem Kraljevcu ima troje koji imaju jabuke, možda i više, moj tata i baka rade malo manje od 1 ha, ostali Vlaheki imaju više.

Najnoviji postovi

Na vrh