• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TRITIKALE sjetva-žetva '07.-'24

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,283
Javim utiske nakon žetve
Evo požet je tritikal. Sjetva u proljetnom roku na vrijeme, norma 150kg/ral. Na brazdu 75kg Npk 3x15, od zaštite starane. Samo jedna prihrana, doduše malo kasnila pred klasanje 75kg kan.
Sipal je cca 2300kg/rali. Mogel je dobiti više, al ima potencijala, ostavil si vudem sjemena.
1000059675.jpg
Duže mi bude trebalo da operem njih dvojicu nego da to uvrećam 😅 .
I stariji je dobil nezaboravno iskustvo 1000059670.jpg

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
329
Nudi mi Fito promet njemački tritikale, oni uvoze, sorta KITESURF i hvale na webu i Nijemci, Francuzi, Talijani, 15,00 EUR 25 kg vreća, vidim u Italiji 27,30 EUR ista vreća.
Ako je netko sijao tu sortu, kakvo je iskustvo?

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,757
Jednom kombajnirao nekakvo navodno francusko sijeme, sipao vrhunski, ali malo otežak za izbijanje zrna, međutim nisam primijetio da se klas mrvi,tako je čist vrhunski bio.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
329
Idem u Karlovac, ali isto su mi odgovorili i iz centrale firme, uvoze ga iz Njemačke i pakiraju

Posljednje uređivanje od moderatora:

miha55

Član
Tu od
17 Lis 2015
Poruka
95
Nudi mi Fito promet njemački tritikale, oni uvoze, sorta KITESURF i hvale na webu i Nijemci, Francuzi, Talijani, 15,00 EUR 25 kg vreća, vidim u Italiji 27,30 EUR ista vreća.
Ako je netko sijao tu sortu, kakvo je iskustvo?
Ja sam ga sijal prosle godine i svaka preporuka,stabljika jaka i podosta visoka dok zrno dosta debelo. Sijal ga budem i ove godine i to ovaj doma jer je prva reprodukcija a u zadnja dva dana sam ga prodal preko tonu za sjetvu jesensku

Prilozi

• IMG_0325.jpeg
    IMG_0325.jpeg
    40.4 KB · Pregleda: 25
  • IMG_0342.jpeg
    IMG_0342.jpeg
    96.2 KB · Pregleda: 25

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
1,007
Ja sam ga lani sijao u proljeće kao jari i bio je solidan, pa sam onda tu prvu reprodukciju posija na jesen i ove godine je bio odličan. Zrno je krupno, čisto bez primjesa, nema pokidanih klasova, slame, pljeve... na prvu izgleda kao pšenica i dosta je otporan na polijeganje. Ove godine ću ga opet posijati i to isto onaj lanjski iz prve reprodukcije, malo veća sjetvena norma pa kako mu Bog da. Sjeme sam također kupio u Fitoprometu, ali meni su rekli da je to francuska kuća i da je sjeme fakultativno, znači može se sijati na jesen i u proljeće.
Po meni preporuka za svakog

Na vrh