• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Usluga piljenja ogrjevnog drva

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
582
Pozdrav neznam el ima di ovakva tema,zanima me kako je kod ostalih vas forumasa rjeseno rezanje drva bansegom,tj.moras imat firmu ili pausalno platis u opcini kod nas je sad pausalno 1200kn.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Kako, kako, kako molim?
de pojasni mi taj princip malo,,,

pausalno je samo oporezivanje a kaj sa doprinosima?

Kod mene nema obavljanja usluge ako za istu nije otvoren obrt ili dopunska djelatnost iako ti je mozda piljenje iliti rezanje jedina djelatnost koju obavljas,,,

Minimum minimuma ukoliko si jedini zaposleni je preko 16ooo,oo kn na godisnjoj razini,,,

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,758
Ako je zaposlen i poslodavac plaća za njega doprinose, može imati obrt kao paušalist i onda plaća samo godišnji paušal poreza. No i za to mora izdavati fiskalne račune ako radi s gotovinom.

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
582
Pa tako nesto da kao obrt al samo godisnje pausalno platis i to je to a za racun neznam.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
U Hr nema vise poslovanja odnosno obavljanja usluga bez izdavanja fiskalnog racuna,,,
Ukoliko osoba koja obavlja navedene usluzne djelatnosti vec ostvaruje dohodak i placa doprinose ili prima mirovinu mislim da drugi dohodak nemoze biti pausalno oporezivan vec placa porez na ostvareni dohodak na kraju godine odnosno kroz godinu moze uplacivati predujam istog,,,

Neznam kako je moguce to dogovarati sa bilo kojom opcinom, za to postoje institucije, ured za gospodarstvo, porezna uprava itd,,,:s:

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
582
A neznam tocno tako sam cuo pa me to zanimalo pa sam postavio pitanje na forumu.

Najnoviji postovi

Na vrh