• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Veliki problem s velikim IMT-om !!!

Silverwing

Novi član
Tu od
29 Stu 2014
Poruka
2
Pozdrav svima...

Dakle imam situaciju da sam na IMT 560 izvadio orginalni motor i postavio drugi od Torpeda 7506, s tim da je mjenjac i diferencijal ostao od IMT-a. Problem je u tome sto mi otkida malu lamelu :icon_scratch:

Posto je otkida iz centra, sumnjao sam na mjenjac i hidro pumpu tako da sam sve kompletno repario, pa cak i ono najmanje potrebno, medjutim problem ostaje isti. E sad se spremam ponovo rasklopiti sve s namjerom da rijesim problem, pa ma interesuju vasa misljena zbog cega bi se to moglo desavati i na sta da obratim paznju prilikom spajanja motora na mjenjac?

Znaci traktor idealno radi nekih 15 -20 radnih sati kombinovanih poslova i samo odjednom otkaze hidraulika i vratilo, ja rasklopim i naravno doceka me horor :s: Posto sam se dosta nagledao horora molio bi vas da mi malo pomognete da vidim sta mi je ciniti s ovom masinerijom da je napravim pa da idemo raditi :(grin):

Hvala unaprijed.

Silverwing

Novi član
Tu od
29 Stu 2014
Poruka
2
postoji i ta opcija da nije u centru, ali cime da se rukovodim da bi motor i mjenjac doveo u istu liniju ?

Kuplung je ostal od Torpeda ?

Ne, ne od IMT-a.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mislil sam kad veliš otkida malu lamelu (na IMT-u su jednako velike), da bi dobil centar na među-ploči koristiš kružnice .Mislim da ipak nešto nije u centru jer su na 560 znali stavljati i 6 cil, motore pa je izdržal .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
postoji i ta opcija da nije u centru, ali cime da se rukovodim da bi motor i mjenjac doveo u istu liniju ?
ja sam davno razmišljao o tom problemu jer sam planirao takva tj. slična kemijanja .
ZAključak je da je to nemoguče napraviti u ovako , prirodnom ...vodoravnom položaju radilice ....i da idealno podložiš uvjek neki vrag nekog napinje .
Ostala je opcija podignuti mjenjač i motor tako da spojnička osovina soji okomito .Motor se nasloni na zvono , kroz rupu komparator na zamajac a ticalo na spojničku ....polako okrečeš dok ne dovedeš i centar ...moja spojnička je bila okrugla ..ako treba kod tokara napraviti imitaciju spojničke ili navuč čahuru da ticalo komparatora ne jaše po ripnama .

Kad pronađeš centar tada zabušiti 2-3 zatika/štifta koji budu centrirali motor i mjenjač .

Eto , ja bi tako
Bilo bi dobro da su ležajevi spojničke OK ,

Da li si koristio neku međuploču?

lamelu pogona ne trga jer je ležaj u zamajcu drži u centru ..ali napinje ležaj na drugoj strani a ni zupčaniku nije ugodno .

druga opcija je da nađeš mjere od zvonamjenjača i motora pa na stroju(glodalici) točno izbušiti sve rupe i izglodati dosjede na međuploči( ili direkt na zvonu ako ima mjesta)...to je samo opcija , vjerojatno teško izvodljivo i skupo

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,940
Kaj nije na IMT i Torpedo razlika pogona vezana za spojničke osovine? Neznam baš kak bi to upasal.

Ja bi se isto složl da nekaj nije u centru.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
I meni je cudno.Kroner na lamelama od IMT-a nije isti ko na Torpedu.Na koji si nacin to upasao.Kod IMT-a je lamela do zamajca vucna a kod Torpeda je vucna lamela koja je vec u korpi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,711
Napisano je da je kuplung od IMT-a.

Postoljal je 549 s Torpedo motorom.
Trebalo bi pogledati mjere među ploče ili ju naruciti iz tvornoce. To bi sigurno bilo najjeftinije rješenje.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Pogledajte na poljoinfo ima oglas od torpeda 90 motor na 577 tvornički .

Najnoviji postovi

Na vrh