• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec i malčer?

Kruno Gajger

Novi član
Tu od
1 Srp 2025
Poruka
3
Pozdrav, kao novi član u grupi želio bih se prvo zahvaliti svima na informacijama koje ste godinama davali nesebično ljudima sa manje iskustva sa Vladimircem.
Imam mogućnost nabaviti traktor Vladimirec i pitam se koji malčer da priključim na njega. Imam oko 5.000 m2 zemlje koja je prošle godine malčirana sa šumskim malčerom i potučena su mlada stabla do oko 5 cm debljine i ostala je gola zemlja. Ali, naravno, u međuvremenu ima na zemlji već puno kupine i mladih biljaka bazge, bagrema, koprive i drugih mladica. Zemlja je vrlo blago nagnuta.

Traktor Vladimirec o kojem pričam je navodno iz 1970-tih godina. Neznam ništa više o njemu.

Znam da nije puno, ali nadam se da iskusni članovi mogu shvatiti o kojem se tipu traktora radi. Ako ne, za par dana ću imati više informacija.

Hvala unaprijed.

Sve najbolje,
Kruno

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,069
vladimirec-t25-1972-g-papirima-slika-199374766.jpg

ako je 1970. godina, onda ti je to ovakav...bitno je da znaš da nema šperu i da se propinje pod teretom (malčerom) uz brijeg...ako je takav, ja ga za malčer ne bih preporučio, imam ga i sam (jedan od pet komada u ergeli), i ne koristim ga za to...(sliku sam posudio s interneta, da baš ne ispadne da je to moj ;))

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,550
Ak je o malčeru riječ, svakak gledaj da ima 2-stepeni kuplung.
Od jeftinih varijanti tu ti je najbolji mali Ursus (C330, C335).

Kruno Gajger

Novi član
Tu od
1 Srp 2025
Poruka
3
Jel baš mora biti vladimirec, ne možeš nešto drugo uzet?
Ne mora, naravno da NE MORA, ali za početak je to jedino što mi je u buđetu...

@DARIJUS
OK, hvala na odgovoru i slici. Nemam puno izbora što se tiče traktora.

S obzirom na iskustvo sa Vladimircem, koji malčer bi mi preproučili? Imate li neki za prodati?

Padina je blaga i razvučena.

Kruno

Ak je o malčeru riječ, svakak gledaj da ima 2-stepeni kuplung.
Od jeftinih varijanti tu ti je najbolji mali Ursus (C330, C335).
Hvala na odgovoru.

Imate li neki malčer za prodati koji mogu priključiti na Vladimirec?

Kruno

Posljednje uređivanje od moderatora:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,582
Valjda se možeš protegnuti na malog ursusa, on je dosta jak na kardanu i općenito ok za sve hobi radove

Kruno Gajger

Novi član
Tu od
1 Srp 2025
Poruka
3
Hvala, ali ne vjerujem da mogu ursusa uzeti za cijenu Vladimireca, barem ga nisam našao po oglasnicima u tom rangu...

Posljednje uređivanje od moderatora:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,582
Uloži malo više ako možeš, nije bez razloga skuplji. Čak i zetor 3511, 3511s, 4712, 4911, su još bolji ako nađeš neki pa i da treba nešto uložiti

Na vrh