• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj Maslina

zoran89

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,001
Meni su rekli za šipak da sadim 3x1... Ja posadio 4x1.5m koji je max razmak po knjizi. I nisam požalio. Sve je komotnije, od obrade, do rezidbe do berbe..
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,221
Ja obrađujem jedan maslinik posađen na dimenzije 8x7 cca 0,57ha,I uživam na toj njivi bilo što da radim malčiram režem,berba pogotovo.
 

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,585
A onda malo prosirim razmak. Daj mi reci sad kad ih posadim,jel trebam sa cime ih oprskat
 

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
114
Da pitam, da li je planirana neka zaštita tokom prvih 3-4 zime ili će biti kako Bog da. Čitao sam negdje da su prve 3-4 kontinentalne zime problem, a kasnije funkcionira bez problema
 

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,585
A rekao mi Sinisa da obavezno nabacam na zemlju sijena da ima izolaciju korijena i da mi nije zgorega umotati u onu paucinu. Nema puno samo 36 komada pa nebi mi trebo bit problem to napraviti.
 

Sinje More

Novi član
Tu od
24 Ožu 2024
Poruka
1
Pozdrav svima u grupi. Imam pitanje iskusnih čim najbolje sad prije cvatnje prskati za paunovo oko i muhu? Da li to obaviti zajedno sad prije cvatnje ili odvojeno. Koje gnojenje sad preporučate? Zanima me za područje Šibenika i okolice.

L,p
 

Sharko

Novi član
Tu od
12 Svi 2016
Poruka
15
Za paunovo oko ide bakar al to je trebalo ranije dok vegetacija još spava.
Sad možeš napravit više štete nego koristi pa bolje ne diraj ako nema znakova bolesti.
Al u svakom slučaju ne miješa se s ničim.

Protiv muhe nekakav insekticid, to možeš iskombinirat s prihranom (dušik, bor), oleafil ili šta već imaju....pred cvatnju pa još opet nakon...

Ja sam insekticid izbacio jer mi je iskustvo da ne pomaže, možda da svi prskaju bi imalo smisla al ovako, okružen maslinicima gdje 1 od 20 vrši zaštitu bude meni kako i njima, prskao ja il ne.

Ostao sam na toj prihrani, pred cvatnju, nakon cvatnje i još koji put tokom ljeta kad zasuši.
Bakrom idem nakon berbe
 

Najnoviji postovi

Na vrh